Setari Cookie-uri

O insula ca-n filme: Skiathos

Sporadele sunt un grup de insule aflate in nord vest-ul Marii Egee si cuprind insulele Skiathos, Skopelos, Alonissos si Skyros alaturi de alte cateva insule mai mici, nelocuite. Toate insulele au vegetatie bogata si combina armonios albastrul marii cu auriul plajelor si verdele padurilor.

Dupa temperaturi extreme, cu minus si doua cifre, ne-am bucura de cateva grade cu plus, iar zilele insorite cu 25 de grade, par din alt film. Cand in fata ochilor si sub talpi ai numai zapada, senzatia nisipului cald sub talpile goale pare dintr-un vis indepartat. Iar viscolul rece si neiertator este un cosmar ingrozitor, in comparatie cu atingerea calda a brizei pe care inca ne-o mai amintim.

Pe o vreme in care preferi sa stai in casa si sa… te uiti la filmele si serialele tale preferate, iti propunem o destinatie de vacanta… ca-n filme!

Insula din “MAMMA MIA”

Insulele Skiathos si Skopelos au fost gazdele platourilor de filmare pentru muzicalul Mamma Mia.
Mamma Mia este o ecranizare a unui celebru muzical pus in scena in 160 de orase, tradus in 8 limbi si vizionat de peste 30 de milioane de spectatori in intreaga lume. Filmul readuce in atentia publicului, alaturi de o frumoasa poveste, muzica celebrei formatii ABBA, de la “Dancing Queen”, “S.O.S.” la “Money, Money, Money” si “Take a Chance on Me”.

Din portul Skiathos puteti porni intr-o croaziera tematica “pe urmele filmului Mamma Mia” putand astfel sa descoperiti insula “Kalokairi” – insula care in realitate nu exista, denumirea folosita in film fiind fictiva, de fapt kalokairi reprezentand cuvantul grecesc pentru “vara”. Vestea buna este ca doar denumirea este fictiva, restul este autentic. Marea este atat de cristalina pe cat o puteti vedea in film, nisipul este la fel de fin si auriu iar frumusetea peisajelor este cu atat mai impresionanta in realitate.

Atat personajele cat si actorii care le-au dat viata au fost cuceriti de frumusetea insulelor.

Arhipelagul Sporadelor

Sporadele sunt un grup de insule aflate in nord vest-ul Marii Egee si cuprind insulele Skiathos, Skopelos, Alonissos si Skyros alaturi de alte cateva insule mai mici, nelocuite. Toate insulele au vegetatie bogata si combina armonios albastrul marii cu auriul plajelor si verdele padurilor.

Sporadele ofera cate ceva pentru fiecare, sarmul si frumusetea acestor insule va vor ramane cu siguranta in minte pentru multi ani. Privelistea, sunetul, culoarea si aroma pe care le veti simti in Insulele Sporade sunt unice si cu siguranta nu le veti mai gasi nicaieri in Grecia. Insulele Sporade reprezinta una dintre cele mai frumoase destinatii de vacanta, suntem siguri ca vacanta petrecuta aici va fi de departe una dintre cele mai frumoase pe care le-ati avut vreodata.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Februarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.