Setari Cookie-uri

Portugalia - tara eternei primaveri

Cea mai vestica tara a Europei este si una dintre cele mai putin promovate destinatii turistice internationale. Motivele ne sunt total necunoscute, dar va putem spune ca aceasta notorietatea relativ scazuta are si cateva beneficii demne de luat in seama. Chiar daca Portugalia reprezinta visul oricarui turist, aceasta tara nu are nici aglomeratia Frantei si nici preturile Angliei. Portugalia are toate atuurile unei destinatii perfecte iar prezentarea ei in aceasta perioada nu este intamplatoare: primavara este sezonul in care tara Atlanticului infloreste – atat la propriu cat si la figurat.

Legaturile Portugaliei cu oceanul au atins un nivel absolut in secolele XV, XVI cand aceasta mica tara a devenit unul dintre cei mai importanti jucatori in lumea Imperiilor Coloniale. Lisabona, port la Atlantic a cunoscut o perioada de aur in detrimentul celorlate orase – porturi europene, cum ar fi Venetia sau Genova. Importanta sa comerciala precum si frumusetea cadrului natural au reprezentat motive suficiente pentru o dezvoltare arhitecturala extrem de frumoasa, care poate fi admirata si astazi. Gloria Portugaliei a incetat la sfarsitul secolului al XVI-lea cand tara a fost anexata Spaniei. In 1640 isi recastiga independenta dar in secolul XVIII este ocupata de francezi in Razboaiele Napoleonice, iar mai apoi isi pierde, una cate una, toate coloniile braziliene. In secolul al XX-lea, dupa aproape 50 de ani de fascism, Portugalia recunoaste independenta tuturor coloniilor sale din Africa si Asia pentru ca in 1986 sa devina memebru cu drepturi depline al Uniunii Europene.

Atractii si recomandari

Cu o suprafata de aproximativ 90.000 de kilometri patrati si cu o populatie ce nu depasteste 12 milioane de locuitori Portugalia nu este o tara mare – lucru benefic din punct de vedere turistic. Distanta dintre orase poate fi strabatuta rapid iar un circuit de doua, maxim trei saptamani ar trebui sa fie suficient pentru parcurgerea obiectivelor turistice celor mai importante. Totusi, aceasta tara relativ mica are resurse turistice incredibil de mari.

Lisabona capitala Portugaliei, port vestic pe coasta Atlanticului, are o populatie de aproximativ 2 milioane de locuitori si reprezinta unul dintre cele mai frumoase orase-capitala ale Europei. Are un farmec medieval care te lasa fara cuvinte.
Orasul este asezat pe malurile celui mai important rau al tarii: Tejo – care izvoraste din Spania si care se varsa in Atlantic abia dupa ce imparte Portugalia in doua. Frumusetea Lisabonei izvoraste din nou si vechi, dint traditie si modernism, dintr-un amalgam socant dar totusi armonios de influente de toate felurile. Taverne, stradute intotocheate, moschei si biserici sau catedrale crestine, vestigii romane si cetati medievale, castele princiare si porturi negustoresti, muzee si parcuri, cefenele si terase stradale, baruri, muzica, mancaruri tradionale si spiritul latin care infierbanta atmosfera. Lisabona este orasul asezat pe sapte coline, orasul plimbarilor interminabile, orasul muzeelor si al vietii de noapte. Dintre atractii (care sunt extrem de multe) merita mentionate:
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.