Setari Cookie-uri

Turul Pietelor de Craciun in Europa

De la jumatatea lunii noiembrie, odata cu inceperea Adventului, care reprezinta perioada de pregatire pentu marea sarbatoare a Nasterii Domnului, se deschid “pietele Pruncului Iisus" sau“Christkindlmarkt”.

Indiferent de conditiile meteo, o traditie veche de secole reinvie in fiecare an in Capitalele Europene. De la jumatatea lunii noiembrie, odata cu inceperea Adventului, care reprezinta perioada de pregatire pentu marea sarbatoare a Nasterii Domnului, se deschid “pietele Pruncului Iisus" sau “Christkindlmarkt”. Aceasta traditie care a luat nastere in tarile germanice pe vremea cavalerilor Teutoni se pastreaza inca vie, oferind tuturor posibilitatea de a trai si de a simti magia Sarbatorilor.

Odata cu Reforma lui Martin Luther au luat nastere noi traditii referitoare la oferirea darurilor de Craciun, acesta sugerand ca orice copil primeste daruri de la Pruncul Iisus. Pietele de Craciun sunt experiente incantatoare pentru fiecare dintre noi, oferind tuturor vizitatorilor o desfatare a simturilor, patrunzand pana in adancul sufletului. Fiecare oras are o Piata de Craciun unica, presarata cu savoarea traditiilor si a produselor locale. Faceti o plimbare printre tarabele frumos decorate, incercati un Bratwürst sau un Frankfürter cu savoare locala, beti o cana de Glühwein si simtiti-va din nou copii, in preajma bradul impodobit si a cadourilor viu colorate.

Traditionala piata de Craciun din Budapesta este unul dintre cele mai interesante si vestite evenimente ale lunii decembrie in Ungaria. Cel putin, asa spun revista Travel and Leisure si sutele de mii de vizitatori pe care ii atrage in fiecare an. Nici portalul international de turism Expedia nu-l trece cu vederea si afirma ca s-ar putea gasi cu greu un targ de Craciun la fel de autentic precum cel de la Budapesta. Piata este organizata in inima orasului si devine un mic paradis pentru cei indragostiti de obiceiurile de Craciun, pentru pofticiosii atrasi de gastronomia traditionala, pentru iubitorii de arta populara si muzica folk. Mirosul de paine proaspata, coapta in cuptor de lut, vinul fiert cu scortisoara, bradul bogat impodobit, inaltat in mijlocul pietei plasmuiesc o atmosfera unica, de sarbatoare si bucurie.

Odata ajunsi aici, nu va lasati furati de festivalurile colorate, de teatrul de papusi pentru copii, de vinul savuros. Amintiti-va si de prietenii ramasi acasa. Veti gasi pentru ei suveniruri dintre cele mai deosebite, confectionate de mesterii unguri si atent verificate de Asociatia Mesterilor Populari.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Septembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.