Setari Cookie-uri

3 orase din Portugalia care merita sa fie pe lista ta de travel

Forbes a denumit Portugalia cel mai cool loc in care poti merge in vacanta in 2017 si aproape toate blogurile faimoase de travel spun ca este destinatia anului. Ce a proiectat Portugalia in topul tarilor care trebuie vizitate neaparat anul acesta?

Cu ce sa incepem lista? Cu plajele cu nisip fin din sudul tarii? Cu regiunea viticola din Nord sau arhipelagurile Madeira si Azore? Sau cu Lisabona, capitala care a atras in 2016, 30% din totalul de vizitatori din intreaga tara?

Lisabona, Porto si Coimbra. Sunt cele 3 orase pe care nu le poti rata cand vizitezi Portugalia.

24 de ore in Lisabona

Ai zice ca nu e atat de mare ca Parisul si nici la fel de bogata cultural ca Roma, dar cand ajungi acolo, ai atatea de vazut si de savurat, incat e greu sa te imparti. Colored Ideas a facut o lista cu locurile pe care sa le vizitezi daca ai doar 24 de ore de petrecut in capitala Portugaliei.

Printre ele se numara un mic dejun la A Brasileira, cafeneaua veche si celebra din inima orasului. O plimbare la Castelul São Jorge, ca sa vezi orasul de sus si cina si fado la La Parreirinha.

Pentru pranz opreste-te la Restaurantul Tavares. Este cel mai vechi din oras cu o istorie de aproximativ 300 de ani si un design clasic si elegant, cu candelabre si oglinzi aurii, mobilier pretios – perfect daca ai de sarbatorit o ocazie speciala sau vrei o cina romantica intr-un loc super chic.

Citește și:

Porto

Daca toate ghidurile de travel au vorbit despre vinurile din Porto, Colored Ideas a facut un top al gastronomiei.

Nimic nu e mai incantator decat savurosul sud de Europa, cu prospetimea, savoarea si mixul irezistibil de mare, uleiuri si ierburi binefacatoare.

Porto, cu tot spectacolul, linistea si sinceritatea lui a prins in bucataria sa toate ingredientele mediteraneene indragite de toata lumea buna.

Ca sa vezi orasul de sus urca in Torre dos Clérigos. I se spune “Gardianul” pentru ca, privit din exterior, are alura severa si protectiva a unui vigilent observator, care vegheaza orasul de secole.

Panorama de aici e cu-adevarat incredibila si iti dezvaluie splendidul Porto cu terasele, culorile, forfota, raul si vanturile lui.

Coimbra

Coimbra e unul din cele mai importante centre universitare din Portugalia care gazduieste unele din cele mai vibrante festivaluri studentesti din Europa.

Citește și:

Orasul are in inima sa cea mai veche universitate din tara, aflata in patrimoniul UNESCO. Strazile, cladirile, povestea sa, combina uluitor epoci si stiluri cat o carte de istorie a artealor care incepe cu influentele arabe, trece prin medieval, baroc si renascenstist si se termina cu un modernism aparte.

Daca vrei sa cumperi niste suveniruri frumoase, da o tura prin pravaliile cu minuni de la artizani locali si nu numai, ca A de Amor, sau cele cu ceramica superba, la Malabar pe strada Ferreira Borges si pe strada Quebra Costas.

Din Coimbra poti ajunge in 20 de minute la Buçaco Palace, un palat transformat acum in hotel, pe care daca doresti sa-l vizitezi, rezerva o masa pentru lunch sau cina (daca e vara, cere pe terasa) merita cu varf si indesat, arata ca desprins din povesti, iar gradinile completeaza cadrul cum nu se poate mai bine.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Februarie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.