Setari Cookie-uri

Crisan, inima Deltei: De ce la Crisan, de ce in luna mai?

Daca-ti doresti sa descoperi Delta linistita, insorita bland si salbatica, atunci ar fi bine sa te gandesti la luna mai.

comunicat de presa

In aceasta luna – fiind o perioada mai libera - veti putea beneficia de toata atentia si grija pensiunilor si organizatorilor de excursii. Apoi, pentru ca nu va fi deloc aglomerat pe lacuri si canale. In mai, pasarile sunt deja acasa, cuibarind frenetic. Care mai ferite, in colonii, cum sunt cormoranii, care, mai curajoase, cum sunt lisitele, chiar pe malul canalului.

Daca te bate gandul sa ajungi in Delta, dar nu stii unde ar fi mai bine sa mergi, recomandarea noastra este sa-ti alegi o cazare in mijlocul ei, de exemplu in Crisan. In felul acesta, accesul la toate obiectivele (Padurea Letea, Sanctuarul Pasarilor, varsarea Dunarii in Mare) va fi mai rapid si deci mai ieftin. La fel si ajunsul la pensiune si drumul inapoi catre Tulcea.

Crisanul este asezat la mijlocul bratului Sulina si asta il pune pe majoritatea rutelor importante ale Deltei. Avantajul e ca beneficiati de transport regulat, atat cu vaporul, cat si cu salupe. In medie, o salupa face de la Tulcea pana la Crisan cam o ora si tot cam atat de la Crisan la Sulina. Calatoria pana la Letea e tot pe acolo, iar cea catre Paradisul Pasarilor sau la Grindul Caraorman, tot asa. Doar drumul pana la Sfantu Gheoghe, traversand lacurile, e un pic mai lung, asta pentru ca Sfantu e cumva lateral, putin izolat de celelalte obiective ale Deltei.

Citește și:

Fondurile europene au facut multe lucruri bune in Crisan, s-a construit cu bun gust si in traditia locurilor. Asa ca veti gasi destule solutii civilizate, pentru toate buzunarele. Daca vreti sa ajungeti cu intreaga familie si cautati un loc care sa ofere conditii foarte bune si confort, ba chiar si piscina, o solutie este sa mergeti la pensiunea Doi Capitani, unde camerele sunt duplex si pot gazdui atat parintii, cat si doi copii in livingul cu canapea de la parter si in dormitorul de la etaj. In rest, asternuturi de un alb impecabil, mancare din peste gatita cu grija, la foc mic si excursii cu ghid, cum ii sta bine unui loc la intersectia dintre traditii si actual.

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.