Setari Cookie-uri

Targuri de Craciun fermecate desprinse din basmele copilariei

Traieste magia sarbatorilor de iarna in cele mai frumoase targuri de craciun!

7. Copenhaga

piete de craciun foto: RPBaiao, Shutterstock

Superba piata din Gradinile Tivoli, faimosul parc de distractii situat in inima capitalei daneze, se transforma intr-un loc magic, cu o multime de luminite, casute fermecate intesate cu arta handmade, iar lacul inghetat este transformat intr-un patinoar. Pregateste-te sa devii un personaj principal intr-un basm de iarna, cu zane, spiridusi si elfi.

8. Nuremberg

targuri de craciun foto: Perati Komson, Shutterstock

Traditia targului de Craciun din Nuremberg dateaza din secolul al XVI-lea si este unul dintre cele mai vechi din Europa si, totodata cel mai mare din Germania. Sute de expozanti isi prezinta marfurile traditionale, de la turta dulce condimentata, fructele delicioase, produsele de patiserie, dulciuri, la ingerasi, iesle, lucrari de arta si ornamente specifice sarbatorii. Printre suvenirurile traditionale se numara "oamenii pruna din Nurnberg", mici figurine fabricate din pruna.

Citește și:

9. Riga

targuri de craciun foto: Lisa A, Shutterstock

Targul de Craciun din capitala Letoniei este ca o pagina desprinsa dintr-o carte cu povesti pentru copii. Aflat in inima centrului istoric din Riga, targul te cucereste prin atmosfera magica, aroma de migdale prajite si vin fiert.

10. Munchen

targuri de craciun foto: Antonio Gravante, Shutterstock

Unul dintre cele mai frumoase targuri de Craciun este cel din Munchen. Invaluit in farmec si mister, cu aburul de vin fiert care pluteste peste aroma migdalelor caramelizate, condimentat cu mirosul intepator de scortisoara al turtelor dulci si aroma dulce a merelor coapte. Traditionala piata de Craciun aflata in inima orasului, in Marienplatz, este vizitata anual de sute de turisti.

11. Stockholm

piete de craciun foto: Scanrail1, Shutterstock

Stockholm, zis si Venetia nordului, gazduieste unul dintre cele mai vechi targuri de Craciun. Desfasurat in centrul vechi al orasului, targul este o adevarata incantare in care poti descoperi obiecte artizanale locale si te poti desfata cu bunatatile traditionale precum: prajiturele cu piper, turta dulce cu sofran si glogg (vin fiert). Printre cele mai interesante specialitati suedeze se numara: carnea de ren afumata si friptura de elan.

Citește și:

    12. Cluj-Napoca

    targuri de craciun foto: Whiteaster, Shutterstock

    Casute vopsite in alb impodobite cu lumini de sarbatoare, aroma de ceai si vin fiert, sunetul magic al colindelor, toate acestea transforma targul de Craciun din Cluj-Napoca intr-un taram de poveste. Piata Unirii va fi animata de concerte si evenimente pentru toate varstele si gusturile, iar organzatorii promit foarte multe surprize.

    Vizionare placuta


    Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.