Setari Cookie-uri

O data-n viata: Bali, oaza pentru petreceri si spiritualitate

Anda si Ionut, cuplul plimbaret de pe travelship.ro, si-au facut timp intre doua calatorii sa ne povesteasca despre una dintre cele mai frumoase destinatii pe care au vizitat-o. La ce sa te astepti cand ajungi in Bali, incotro sa te indrepti cand aterizezi si ce sa eviti, ne-au povestit in randurile ce urmeaza. 

Care a fost cel mai neobisnuit lucru pe care l-ati experimentat in vacanta din Bali?

La fel de ciudat precum suna, Bali este in acelasi timp un leagan al spiritualitatii insa si locul ideal pentru petreceri de tot felul, de la rooftop-uri, pool party-uri sau beach party-uri. Intelegeti voi continuarea. In aceasta insula mica, in mijlocul oceanului, expatii barbosi de Manhattan renunta la conturile grase in dolari pentru raiul verde in timp ce in Kuta, statiunea aflata la 1 ora de condus de Ubud, vecinii australieni petrec pana la rasarit ca si cum nu ar mai exista ziua de maine. Atunci cand am ales Bali pentru vacanta noastra, asteptam micul paradis izolat. Nu aveam nici cea mai vaga idee ca tot aici vom intalni si nebunia petrecerilor pana in zori.

Sfaturi si sugestii pentru vizitatorii ce ajung pentru prima data in Bali?

3 reguli de aur de urmat atunci cand mergeti in Bali:

Citește și:

1/ Exersati inainte calitatile de negociator – totul are un al doilea pret aici. Primul pret afisat este pentru americani si australieni.

2/ Daca vreti sa experimentati Bali atat pentru paradisul zen cat si pentru petrecerile nebune si plaja, luati-va cazarea in 2 parti distincte de pe insula. Traficul este un adevarat haos si nu merita sa va pierdeti timpul printre claxoane. Ubud este capitala culturala si se afla chiar in mijlocul insulei. Aici va puteti caza cel mai bine pentru a descoperi natura si peisajele din insula. Pentru plaja si distractia de noapte, alegeti baza intre Jimbaran, Seminyak sau Kuta.

3/ Cel mai bun mod de a intelege viata si obiceiurile localnicilor de pe insula este sa va inchiriati o masina cu sofer local. In Bali, exista un sport national: acela de a fi soferul privat al turistilor ce vin sa cunoasca insula. Asa ca, nu veti avea probleme in a gasi variante iar partea buna este ca puteti face asta la un tarif similar cu o cursa taxi de cativa kilometri prin Londra. Cel mai important insa este sa alegeti un sofer ce vorbeste bine si limba engleza, pentru a va povesti cat mai multe despre aceste locuri.

Citește și:

Care ar fi cea mai urata parte a vacantei in Bali?

Suntem in continuare de parere ca-I greu sa intalnesti raiul chiar pe acest pamant, asta si dupa ce am vizitat Bali. Scuterele gonesc nebuneste printre masinile ce stau bara la bara in trafic, cainii maidanezi nu umbla cu covrigi in coada dar nu lipsesc din multe locuri, o multime de magazine kitch la colturi de strada si bine inteles – nelipsitele fast food-uri americane ce strica din “zen” ul locurilor. Toate ca toate, Bali nu poate fi considerat un paradis. Este deja victima propriului sau succes si a devenit mult prea comercial.

Cand este cea mai buna perioada pentru a vizita Bali?

Fiind un loc aglomerat si turistic, cel mai bine evitati sezonul turistic. Totodata, fugiti cat puteti de sezonul ploios. Doar nu aveti de gand sa priviti melancolic ploaia de la geamul hotelului. Asa ca, rezervati-va biletele pentru Bali in lunile mai, iunie sau septembrie!

Citește și:

In plus…

  1. O data ajunsi in Bali, sa nu ratati pentru nimic in lume experienta unui rasarit de soare ce se reflecta in piscina infinita aflata in mijlocul naturii verzi. Si totul in timp ce din zare se aud rugaciunile hinduse cu un ecou ce te transpune parca in filmele cu zei.
  2. Daca am vorbi despre Bali doar in 3 cuvinte, ele ar fi “zen”, “paradis-verde” si “distractie”, asa cum deja am descris destinatia si v-am povestit totul despre ea in articolul de pe blogul nostru de calatorii, Travelship.ro.
  3. Daca am reveni in Bali, am alege alta destinatie pentru plaja, cu siguranta nu am mai reveni in Kuta.
  4. Bali nu este locul perfect in care sa mergi daca iti doresti o destinatie pentru toata familia.
  5. Bali este in schimb locul in care vrei sa fii daca iti doresti o vacanta la un resort de vis, in mijlocul naturii.

Citește și:

Cateva cuvinte despre voi

Suntem Anda si Ionut, un cuplu de tineri definit de dorinta de a cunoaste lumea. Prietenii ne stiu drept cei ce organizeaza vacante exotice in cele mai indepartate locuri. Tara cu tara, calatorie cu calatorie, am ajuns pana la 28 de ani in peste 43 de tari.

Suntem colectionari de momente si vrem sa impartim din bucuriile de a descoperi lumea cu toti cititorii nostrii de pe Travelship. Cea mai mare dorinta a noastra este sa reusim sa ii inspiram si pe ceilalti tineri din Romania sa calatoreasca cat mai mult si sa schimbe vacanta de tipul all inclusive cu vacante de neuitat in locuri de vis.

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.