Setari Cookie-uri

Extinde-ti concediul in 2018: Cum sa ai 35 de zile de vacanta cu 10 zile de concediu

Afla cum poti transforma 10 zile de vacanta in 35 in Romania!

concediu Vacanta este un moment mult dorit si nu se intampla destul de des pentru majoritatea romanilor. Cu toate acestea, luand cateva zile de concediu atent planificate in apropierea sarbatorilor legale din 2018, angajatii isi pot prelungi aceste momente de pauza pentru o perioada de timp semnificativa. Specialistii de la momondo.ro au creat un ghid la indemana pentru a ajuta calatorii sa isi tripleze zilele de vacanta – transformand 10 zile de concediu in 35 –, ghid care poate fi descarcat de aici. Mai mult, au creat o lista cu destinatii de top pe tot parcursul anului 2018, care sa inspire in a planifica aceste zile lungi de pauza mai usor.

Afla cum poti transforma 10 zile de vacanta in 35 in Romania

Sarbatoare legala: 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane

Cand sa pleci in vacanta: 24 – 28 ianuarie

Cate zile de concediu trebuie sa-ti iei: 2

Citește și:

Exista, oare, ceva pe lume care suna mai ispititor decat imbracarea hainelor alcatuite din materiale vaporoase, in vreme ce in orice oras din Romania va trebui sa infruntam frigul din ianuarie? Tarile calde nu mai sunt accesibile doar pasarilor care pleaca la primul vant tomnatic, asa ca o calatorie pe taramul thailandez la final de ianuarie poate face minuni.

Unde sa mergi: Bangkok, Thailanda

E timpul sa admitem faptul ca ianuarie este o luna sumbra in intreaga Europa. Craciunul si Anul Nou s-au terminat si este intuneric si rece. Ceea ce o face de fapt un moment oportun pentru a te indrepta spre Bangkok. Nu poti decat sa te simti viu pe strazile aglomerate ale capitalei thailandeze. Exploreaza palatele si templele vechi, ia cina gustand una dintre cele mai delicioase mancaruri din lume, admira barcile asezate de-a lungul canalelor si bucura-te de cumparaturi in nesfarsitele piete colorate.

Citește și:

Sarbatoare legala: 8-9 aprilie – Pastele

Cand sa pleci in vacanta: 6-9 aprilie

Cate zile de concediu trebuie sa-ti iei: 1

De Paste, intreaga familie are vacanta, inclusiv elevii, ceea ce face de fiecare data sa fie o perioada de calatorie aglomerata. Pentru te bucura din plin de weekendul prelungit cu prietenii si familia, planuirea vacantei in avans e importanta. Adaugand ziua de vineri la concediul de Paste poti avea o binemeritata pauza de patru zile cu o singura zi de concediu.

Unde sa mergi: Amsterdam, Olanda

Este usor sa te pierzi prin centrul orasului Amsterdam, ingramadit de canale, dar asta este totodata frumusetea lui. Exploreaza universul ascuns in buticuri, restaurantele cu meniuri delicioase si galeriile de top. Inchiriaza o bicicleta si alatura-te multimii care traverseaza strazile capitalei olandeze sau inchiriaza o barca si navigheaza pe canale. Asigura-te ca profiti la maximum de gastronomia orasului si, bineinteles, de bere artizanala. Aprilie este, de asemenea, luna festivalului dedicat lalelelor, floarea-simbol a Olandei, care va pune cu siguranta energia primaverii in pasii fiecarui calator.

Citește și:

Sarbatoare legala: 1 mai – Ziua Muncii

Cand sa pleci in vacanta: 28 aprilie - 1 mai

Cate zile de concediu trebuie sa-ti iei: 1

Se pare ca poti trai o zi dedicata recunoasterii muncii luand cat mai mult timp liber de la lucru. Ziua Muncii va fi sarbatorita marti, 1 mai, prin urmare, folosind doar o zi de concediu din an, luni, angajatii romani se pot bucura de patru zile de sarbatoare in 2018.

Unde sa mergi: Barcelona, Spania

Invinge caldura intensa de vara (si multimile) si fa-ti timp sa explorezi Barcelona in primavara. Bucura-te de multitudinea de galerii si muzee si nu pierde din privire mostenirea lasata de arhitectul Antoni Gaudí, asezata in jurul orasului in locuri precum catedrala sa inca in lucru si parcul Güell. Plimba-te pe Las Ramblas -- cu o oprire in piata colorata de peste La Boqueria –, gusta la cina o paella al fresco, apoi mergi spre plaja pentru a te observa apusul soarelui si sentimentul de nisip care trece printre degetele de la picioare.

Citește și:

vacanta

Sarbatoare legala: 27-28 mai – Rusaliile; 1 iunie – Ziua Copilului

Cand sa pleci in vacanta: 26 mai – 3 iunie

Cate zilele de concediu trebuie sa-ti iei: 3

Iata o combinatie magica. Calatorii romani se pot bucura de o pauza de noua zile in timp ce folosesc doar trei zile de concediu din an, intre 29 mai si 31 mai. Extinderea acestei perioade include Rusaliile si Ziua Copilului, inca un prilej de a le sarbatori cu prietenii si familia intr-un oras care poate fi pe placul tuturor.

Unde sa mergi: Paris, Franta

Iunie este un moment minunat pentru a vizita Parisul pentru ca zilele sunt mai lungi, vremea este mai calda si cozile de vizitatori sunt mai scurte decat in celelalte luni de vara, iulie si august. Bifeaza, de ce nu, chiar obiectivele turistice: privelistea din varful Turnului Eiffel este intr-adevar imbatabila; plimba-te prin pietele cu produse proaspete si bucura-te de un picnic intr-unul dintre parcurile si gradinile luxuriante. Savureaza cafeaua la o terasa tipica de pe strada. Dedica o zi din vacanta ta colectiei impresionante de la Louvre sau indreapta-te catre Fundatia Louis Vuitton, o cladire uimitoare proiectata de Frank Gehry, care gazduieste expozitii de arta moderna.

Citește și:

Sarbatoare legala: 15 august – Adormirea Maicii Domnului

Cand sa pleci in vacanta: 15 – 19 august

Cate zile de concediu trebuie sa-ti iei: 2

Oricum vacanta de vara e sfanta, asa ca doua zile de concediu platit nu e nici pe departe vreo extravaganta, cu atat mai mult cu cat incepi planificarea ei din timp. Si cand e vara parca oriunde te-ai duce va fi bine, dar cand ai in fata cinci zile libere, de ce sa nu te bucuri din plin de ele intr-un oras ca Berlinul. Aflat la nici doua ore si jumatate distanta cu avionul, raman prea putine motive pentru a nu-l pune pe lista ta de calatorii in august.

Unde sa mergi: Berlin, Germania

Vara tarzie in Germania este un bun prilej pentru a vizita Berlinul. Celebra viata underground se intampla de fapt la suprafata orasului la cinematografe in aer liber, la evenimente muzicale si in piete. Inchiriaza o bicicleta pentru a te deplasa in ritmul tau si indreapta-te spre lacurile de la marginea orasului in care poti inota. Bucura-te de preparatele tipice din Berlin: un brunch lenes cu traditionalele „kaffee und kuchen" (cafea si prajituri) dupa-amiaza si beri germane de specialitate mai tarziu in noapte.

Citește și:

Sarbatoare legala: 30 noiembrie – Sfantul Andrei, 1 decembrie – Ziua Nationala a Romaniei

Cand sa pleci in vacanta: 30 noiembrie – 2 decembrie

Cate zile de concediu trebuie sa-ti iei: 0

Nicio zi libera nu-i nevoie sa extragem din tolba pentru a avea parte de un weekend prelungit si anul viitor, cu ocazia Zilei Nationale. Cu toate acestea, un zbor catre Sankt Petersburg iti cere cateva ore, dar iti promite ca le vei uita odata ce i-ai trecut pragul acestui oras impresionant.

Unde sa mergi: Sankt Petersburg, Rusia

Pregateste-te, Sankt Petersburgul este rece in noiembrie, dar daca te imbraci gros vei fi gata sa explorezi grandiosul oras imperial. Acesta este deseori asemanat cu Venetia iar cand vei merge pe marile bulevarde vei vedea de ce. Casa pentru muzee de clasa mondiala, cum ar fi Palatul de Iarna si colectia sa globala imensa sau Muzeul Rus – prezentand picturi si sculpturi rusesti, precum si pentru spectacole de balet si opera, Sankt Petersburg lasa o impresie de durata vizitatorilor sai. Si, daca vei fi complet inghetat de frig, exista o multime de baruri trendy pentru a te incalzi.

Sarbatoare legala: 25 decembrie – Prima zi de Craciun, 26 decembrie – A doua zi de Craciun

Cand sa pleci in vacanta: 22-26 decembrie

Cate zile de concediu trebuie sa-ti iei: 1

Atat anul acesta, cat si anul viitor, Craciunul pica in timpul saptamanii, un adevarat cadou pentru a petrecere un weekend prelungit alaturi de familie si prieteni. Si cand te gandesti ca pentru a sarbatori finalul de an cum se cuvine ai nevoie de o singura zi de concediu si sarbatoarea se va intinde de la sine pe cinci zile!

Unde sa mergi: Londra, Marea Britanie

Londra face luna decembrie mai frumoasa; desi poate ca nu are cele mai renumite targuri de Craciun din Europa, se mandreste cu un numar surprinzator, de la epicul Winter Wonderland din Hyde Park pana la pietele mici in stil scandinav. Chiar daca nu intentionezi sa faci cumparaturi mari, Oxford Street este un cadru de basm care trebuie privit; cu faimoasele sale lumini de Craciun, care sunt aprinse inca din a doua saptamana a lunii noiembrie. Cand ti-au obosit picioarele ia o pauza intr-un colt confortabil dintr-un pub britanic traditional, cu o halba de bere sau alte bauturi calde. S-ar putea sa nu vrei sa mai pleci.

Vizionare placuta


Kudika
11 Decembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.