Setari Cookie-uri

8 traditii de Craciun din jurul lumii despre care poate n-ai aflat inca

Cum e sarbatorit insa Craciunul in alte colturi de lume? Ce traditii comune sau diferite sunt respectate dincolo de granite?

traditii de craciun Cat ai clipi, Craciunul te duce cu gandul la timpul petrecut alaturi de familie si de prieteni, acasa. Si nu doar prezenta celor dragi te leaga de acest moment din an. Traditiile romanesti pastrate si retraite atunci, in jurul bradului, sunt cele care va aduna acasa an de an.

Cum e sarbatorit insa Craciunul in alte colturi de lume? Ce traditii comune sau diferite sunt respectate dincolo de granite? Echipa momondo.ro a cautat raspunsurile si a pus pe hartie o serie de traditii culese de pe tot mapamondul. Cele mai multe nu seamana cu nimic din cele cu care te-ai obisnuit in prag de Ajun.

Festivalul Lampioanelor Gigantice, Filipine

traditii d ecraciun in strainatate Festivalul Lampioanelor Gigantice (Ligligan Parul Sampernandu) are loc in fiecare an in duminica dinaintea Ajunului Craciunului, in orasul San Fernando, „Capitala Craciunului” din Filipine. Festivalul atrage spectatori din toata tara si lumea. 11 sate (barangays) iau parte la festival si competitia este acerba, fiecare straduindu-se sa construiasca cel mai impresionant lampion. Ca sa ajungi aici, ia in calcul faptul ca iti trebuie cateva economii serioase pentru un zbor din Bucuresti spre Manila si inapoi si rabdarea cuvenita pentru aproximativ 16 ore de calatorie. Afla cand e cel mai bun moment sa rezervi un bilet spre Manila.

Citește și:

Cina de Craciun cu pui prajit Kentucky, Japonia

Craciunul nu a fost niciodata un eveniment extraordinar in Japonia. In afara de cateva traditii laice mai cunoscute, precum cadourile si decoratiunile luminoase, Craciunul ramane o noutate pentru cei mai multi japonezi. Insa o noua traditie a aparut recent: sarbatorirea Craciunului cu pui prajit de la KFC. Meniul festiv din acest an va fi prezentat pe site-ul KFC Japonia si, chiar daca nu intelegi japoneza, pozele vorbesc de la sine. Un zbor spre Tokyo are aproximativ aceeasi durata ca zborul spre Manila, dar costul biletelor poate fi la jumatate de pret. Afla cand sa rezervi zborul si sa faci economii.

Cei 13 Mosi Craciuni din Islanda

In Islanda, in cele 13 zile pana la Craciun, 13 personaje asemenea unor troli poznasi ies afara sa se joace. Imbracati in costume traditionale islandeze, acestia sunt destul de vicleni si numele lor ne arata ce tip de probleme ne aduc. Mos Craciunii viziteaza copiii din Islanda inainte de Craciun, pe parcursul a 13 nopti. In fiecare noapte din Yuletinde, copiii isi pun cea mai buna incaltaminte langa geam si cate un Mos Craciun diferit lasa daruri pentru cei cuminti si cartofi stricati pentru cei obraznici. Islanda face cu ochiul tot mai multora dintre noi iar un zbor spre Reykjavik este mai ieftin si mai scurt ca durata decat cele mentionate mai sus. Afla cand sa planuiesti o calatorie in Islanda, in tara care, desi se afla in Europa, te transpune in basmele albe ca zapada.

Citește și:

Maturile din Norvegia

traditii de craciun norvegia Norvegia este tara unde oamenii isi ascund maturile de Craciun. Este o traditie veche de multe secole, cand oamenii credeau ca vrajitoarele si spiritele rele ies afara in Ajunul Craciunului si cauta maturi cu care sa zboare. Chiar si in zilele noastre, oamenii isi ascund maturile in locul cel mai sigur din casa pentru a nu putea fi furate. Si tu te poti ascunde pentru cateva zile in acest colt fantastic din nordul continentului, al carui zbor – din Bucuresti spre Oslo si inapoi – este cel mai accesibil ca pret si durata din intreaga lista daca il rezervi din timp.

Aprinderea menorei de Hanuka, Washington, D.C.

Hanuka, „Sarbatoarea Luminilor”, este sarbatorita pe teritoriul american printr-un eveniment elaborat, care are loc pe o scena nationala. Din 1979, o menora uriasa de 9,1 metri a fost ridicata pe terenul Casei Albe, pe durata celor opt zile si opt nopti ale sarbatorii Hanuka. La ceremonia din Washington au loc discursuri, muzica, activitati pentru copii si, desigur, aprinderea menorei. Da, ai inca un motiv sa mergi in Washington, D. C. dincolo de filmele cu misiuni imposibile pe care le-ai vazut. E posibil sa ajungi aici cu un zbor care dureaza in medie o jumatate de zi si costa aproape cat un zbor spre Tokyo. Afla cand e cel mai bun moment sa planuiesti o calatorie aici.

Citește și:

Craciun pe role in Venezuela

Iubesti Craciunul, dar crezi ca poate fi si mai bun cand ai unde sa te dai pe role? Daca raspunsul tau este da, viziteaza orasul Caracas din Venezuela. In Ajunul Craciunului, locuitorii orasului merg la biserica dimineata devreme – pana aici, totul este normal – dar, din motive cunoscute doar de ei, merg cu rolele. Aceasta traditie unica este atat de populara in oras incat pe strazi este interzisa circulatia masinilor, ca oamenii sa poata veni pe role pana la biserica in siguranta. Te gandesti deja cum ar arata bagajul tau cu o pereche de role in plus? Afla ca pentru un zbor din Bucuresti spre Caracas si inapoi ai nevoie de cam la fel de multe ore de zbor si economii facute ca pentru Manila. Descopera cum sa rezervi calatoria ta spre Venezuela cat mai bine aici.

Ziua Lumanarilor, Columbia

craciun in strainatate „Ziua Lumanarilor Mici” (Día de las Velitas) marcheaza inceputul sarbatorilor de Craciun in Columbia. In cinstea Fecioarei Maria si a Conceptiei Imaculate, oamenii pun lumanari si lampioane din hartii la ferestre, balcoane si in curtea din fata casei. Traditia lumanarilor s-a raspandit si acum orase din toata tara sunt luminate de aranjamente complexe. Ca sa ai parte de un Craciun aparte pe taramul Americii de Sud, regula de mai sus se aplica si aici – rezerva din timp zborul spre Armenia, exerseaza-ti rabdarea si, intre timp, spaniola pentru un zbor de aproximativ o zi intreaga spre Columbia.

Citește și:

Alaiul de lumini, Toronto

Daca locuiesti in Toronto n-ai cum sa scapi de vestea ca sezonul sarbatorilor de iarna a inceput. Asa-numitul eveniment anual „Cavalcada Luminilor” a avut loc pentru prima data in 1967 iar la vremea aceea dorea sa comemoreze recent construita Primarie si Piata Nathan Philips. Piata, impreuna cu bradul de Craciun, sunt iluminate de peste 300.000 de becuri LED la lasarea amurgului si sunt lasate la datorie pana la ora 23:00, de la deschiderea sezonului si pana in noaptea de Anul Nou. Daca nu locuiesti in Toronto, cu atat mai bine – poti trai aceasta experienta in urmatoarea ta vacanta, dar pregateste-ti calatoria din timp, chiar daca acum nu mai ai grija obtinerii vizei iar un zbor spre Toronto e de doua ori mai ieftin si rapid decat cel spre Armenia, Columbia.

Vizionare placuta


Kudika
21 Decembrie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.