Setari Cookie-uri

Destinatii de Oscar: cand sa calatoresti in cele mai premiate destinatii din filme

Aniversarea celor 90 de ani de Premii Oscar. Arta cinematografică oferă o modalitate captivantă de a descoperi lumi noi.

destinatii de oscar

Pentru mulți români, arta cinematografică oferă o modalitate captivantă de a descoperi lumi noi, îi inspiră să călătorească și să viziteze locurile pe care le-au văzut pe ecrane. Și, potrivit analizei motorului de căutare momondo.ro, anumite destinații par să ne încânte privirile, apărând mai mereu în multe dintre cele mai bune filme. Site-ul de călătorii a săpat în istoria cinematografică, dezvăluind orașele și țările de top care au fost desemnate „cele mai premiate destinații" la ceremoniile pentru Oscar. În plus, momondo.ro dezvăluie care sunt locațiile apărute în filme pe care merită să le vizitezi în acest an și care este cea mai ieftină lună pentru a călători din România.

Data de 4 martie marchează cea de-a 90-a aniversare a celor mai relevante premii cinematografice din lume, iar iubitorii de film din întreaga lume se pregătesc să afle care dintre filmele preferate va câștiga marele premiu din acest an. Dar, deși cinematografia este o formă de artă populară la nivel global, anumite orașe și țări tind să atragă toată atenția asupra lor.

Citește și:

Pentru că arta cinematografică este un stimulent major care inspiră oamenii să viziteze noi destinații, motorul de căutare a ofertelor de călătorie momondo a privit în trecut pentru a face un clasament al celor mai premiate destinații la Oscar ale tuturor timpurilor, numărând orașele și țările care au apărut cel mai des în filmele câștigătoare de-a lungul celor 90 de ani ai evenimentului. Mai mult, specialiștii în călătorii au analizat peste 400 de milioane de căutări* efectuate pe site pentru a găsi cea mai ieftină lună de călătorie către toate orașele de top, precum și cel mai mic preț pentru unu zbor dus-întors, cu plecare din România.

Cele mai premiate destinatii la Oscar

Clasament

Top 5 tari

Top 5 orase

1

SUA

New York

2

Marea Britanie

Londra

Citește și:

3

Franta

Chicago

4

Italia

Los Angeles

5

India

Paris

Italia și Franța, printre cele mai premiate țări din istoria Oscarurilor

paris

Țara din top care apare în filmele premiate la categoria „cea mai bună imagine", care probabil nu este o surpriză pentru majoritatea experților din domeniul filmului, sunt Statele Unite ale Americii. Recunoscute pentru performanțele de la Hollywood, Statele se mândresc cu multe dintre cele mai bune studiouri, regizori și actori din lume, ceea ce înseamnă că locul întâi este pe deplin câștigat. Și cu o varietate de zone climatice și teritorii, de la Alaska de gheață până la Florida însorită, nu ai cum să nimerești în niciun moment nepotrivit pentru a le vizita.

SUA este urmată în top de Marea Britanie, Franța, Italia și India. Românii care sunt interesați de o călătorie în Marea Britanie ar trebui să ia în calcul perioada de vară, din iunie până în septembrie, pentru o șansă în plus de a nu avea parte de faimoasa ploaie englezească, în timp ce pentru cei care au în plan o călătorie în India octombrie-martie este momentul ideal, pentru a evita cea mai caldă perioadă. Franța are o vreme similară cu Italia, ceea ce înseamnă că atunci când este mai cald într-o parte, temperaturile nu sunt mult mai scăzute dincolo, dar din aprilie până în iunie și perioada septembrie-noiembrie sunt un moment bun pentru a le vizita.

Citește și:

destinatii

„Filmul este unul dintre cele mai atractive moduri de comunicare – atunci când privim o scenă celebră, simțim un fel aparte prin care aceasta ne atrage privirile, prin care ne face să-i acordăm atenție, uneori până la cele mai mici detalii. Din acest motiv, filmele sunt un stimulent atât de puternic pentru a ne dori să călătorim – să vizităm orașele și țările pe care le-am văzut înainte pe ecran. Pe listă regăsim Franța și Italia, două țări și două culturi de care ne leagă atât de multe, de la cuvinte asemănătoare pe care le rostim, până la colaborări importante în domeniul filmului între cineaștii români și cei francezi, respectiv italieni. Mai mult, sunt numeroase filmele franțuzești și italiene celebre, pe care le-am văzut și poate revăzut cu prietenii și familia noastră, care pentru mulți dintre noi sunt un tărâm fascinant în care ne place să ne pierdem timp de două ore – pe străzile din Paris sau din Veneția, Florența, Roma", a declarat Mircea Giurcă, purtătorul de cuvânt al momondo în România.

Citește și:

Iarna și toamna, cele mai ieftine perioade pentru a vizita cele mai premiate orașe

Statele Unite ale Americii, Marea Britanie și Franța, fiind primele trei țări în topul filmelor câștigătoare, aduc pe listă, de asemenea, orașe de top. New York ocupă primul loc, apărând în mai multe filme câștigătoare, cum niciun alt oraș nu a făcut-o. Acesta este urmat în top de Londra, Chicago, Los Angeles și Paris.

londra

Cel mai bun moment din an pentru o călătorie către aceste țări este la finalul acestei veri, când cele mai ieftine zboruri pentru călătorii români sunt în noiembrie către Londra (de la 136 de euro) și, respectiv, în octombrie către Paris (de la 178 de euro); în timp ce zborurile către Los Angeles sunt mai puțin costisitoare în octombrie (de la 678 de euro). Românii care speră să obțină cele mai ieftine bilete către New York (începând cu 605 euro) și Chicago (în medie 691 euro) pot începe să-și planifice călătorie pentru că cele mai bune oferte sunt pentru luna martie.

Citește și:

destinatii

„De la New York la Chicago și Los Angeles, SUA este plină de povești care merită descoperite. Mulți dintre noi vedem primele imagini din aceste orașe într-un film și apoi trec luni sau ani visând la prima noastră călătorie acolo. Să vezi simbolurile tipice de la Hollywood, Statuia Libertății sau Turnul Sears în persoană poate fi o experiență care-ți schimbă viața", a declarat Mircea Giurcă.

Vizionare placuta


Kudika
21 Februarie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.