Setari Cookie-uri

Top 7 destinații calde pentru cei care vor să fugă de iarnă

Află ce temperaturi sunt în luna martie.

Acasă stai cu geaca de iarnă și gluga cu puf, iar în vacanță în tricou cu mânecă scurtă. Oricât ai încerca să negi, ideea unei săptămâni sau două petrecute în temperaturi primăvăratice, departe de contextul de zi cu zi, e de nerefuzat. Echipa din spatele motorului gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro a pregătit o selecție a destinațiilor de pe continentul european și de dincolo de granițele sale, în care nu se pune problema degeratului de frig, din contra – vei avea nenumărate motive să crezi că ai soarele la picioare.

1. Tenerife, Arhipelagul Canare |Temperatura medie cea mai ridicată în luna martie: 23°C

destinatii calde
Acasă îngheață apele și tu ești în Tenerife la plajă, pe-această insulă unde natura păstrează urmele trecute ale unor valuri nesfârșite de lavă, acoperindu-le în prezent cu frumoase păduri de lauri, iar Parcul Național Teide este locul unde să-ți clătești ochii cu toate-acestea în vreme ce-ți uzezi bocancii. Ia la rând cât de multe din orașele și satele de munte de aici (Vilaflor, Teno Alto, Arico Nuevo ețetera), admiră-le așezămintele ce vin din secolul XVIII, gustă din toate preparatele și, de-i posibil, așază-te la vorbă cu oamenii de acolo.

Citește și:

2. Krabi, Thailanda | Temperatura medie cea mai ridicată în luna martie: 34°C

destinatii calde

Dacă tot faci jumătate de zi numai în avion și dacă tot plătești nu tocmai un chilipir pe acesta, fă nebunia așa cum trebuie și barem bucură-te de Krabi timp de cel puțin două săptămâni. Așadar, după ce ai ajuns pe aeroportul de la fața locului și ți-ai șters pantofii de ultimele urme de zăpadă de acasă, spune-ți în sinea ta „Măi să fie, de aici pot să o pornesc înspre exact 154 de insule dacă am chef”. Vei fi surprins, totodată, de cât de ieftine pot fi merindele aici. Și dacă nu-i destul, plimbă-te puțin de-a lungul plajei, acceptă un masaj de circa o oră la prețul de 5 euro și poate la finalul vacanței, când tragi linie, îți dai seama, poate nu că ai ieșit pe plus, dar că sigur că nu stai așa de rău.

Citește și:

3. Creta, Grecia |Temperatura medie cea mai ridicată în luna martie: 18°C

destinatii calde Prea multe reproșuri nu poți să-i aduci Greciei când vine discuția vacanțelor și a concediilor – abundă în insule, plaje, natură, cultură și tot tacâmul. Noi am înclinat balanța în favoarea celei mai mari insule – Creta – pentru luna martie. Spre deosebire de alte orașe grecești care obișnuiesc să intre în concediu pe perioada iernii, Heraklion (cel mai mare de pe insulă) n-are niciun gând de leneveală. Odată îndepărtată tentația existatului cu orele la malul mării, îți rămâne timp berechet să tot cercetezi istoria locului, să iei la rând Muzeul de Arheologie, Palatul Knossos, Catedrala Sfânta Mina și zidurile venețiene și să mai faci o vizită orașului Rethimno, aflat la vreo 70 și-un pic de kilometri de Heraklion.

Citește și:

4. Dubai, Emiratele Arabe Unite | Temperatura medie cea mai ridicată în luna martie: 30°C

destinatii exotice Înainte de a întreprinde orice activitate în Dubai, înfățișează-te în pragul Centrului Sheikh Mohammed din Bur Dubai și află tot ce trebuie să știi despre cultura locală. De ce? Închipuie-ți numai cât e de diferită de cea din care provii tu și că, probabil până în prezent, cea mai mare cantitate de informații despre subiect o ai din filmul Clona. Ocolește apoi cu dibăcie copleșitoarele mall-uri și croiește-ți drum înspre una din piețele locale. Când începe să te cuprindă foamea, spune-ți că ai doar două opțiuni: spargi un salariu la unul din restaurantele luxoase sau alegi brutăriile și cofetăriile de la colț de stradă, încărcate și ele oricum de mâncăruri pe care nu le ai acasă.

Citește și:

5. Ho Chi Minh, Vietnam | Temperatura medie cea mai ridicată în luna martie: 34°C

destinatii calde Cum ai putea să ajungi în cel mai mare oraș din Vietnam fără să vrei să afli totul despre istoria zbuciumată, când „războiul din Vietnam” pare o expresie pe care o auzim încă din leagăn. Ho Chi Minh este celebru pentru multe lucruri, iar piețele (încărcate cu circa 3000 de standuri), cultura negocierii și motocicletele o să-ți sară în ochi. Se estimează că, în limitele orașului, ar conviețui 8,4 milioane de suflete alături de cele 7,4 milioane de motociclete ce le aparțin.

6. Algarve, Portugalia | Temperatura medie cea mai ridicată în luna martie: 28°C

destinatii calde
Închide ochii și amestecă niscaiva delicatese mediteraneene de pește și fructe de mare cu bacalau. Imaginar. Apoi gândește-te că nici nu poate să-i fie prea greu apetitului să se întețească de la sine în aerul sărat, îmbibat de miros de vietate de mare prăjită. Și când te mai și uiți la farfurie prin transluciditatea paharului de vin portughez, mai că îți vine să vrei să-ți prelungești zilele libere în Algarve.

Citește și:

7. Marrakech, Maroc | Temperatura medie cea mai ridicată în luna martie: 24°C

destinatii calde Maroc este, indubitabil, un loc în care prețurile scad proporțional cu temperatura, iar în Marrakech, iarna-i cea mai bună prietenă a buzunarului. N-ai să știi ce-i ală frig; pe timp de zi, temperatura ajunge nestingherită la 20 de grade și o să-ți fie mai mare dragul să te plimbi pe străzile orașului. Piețele labirintice din Medina, unde tocmeala și mica înțelegere sunt la ele acasă, delicatesele marocane și poate centrul comercial în aer liber – Jemaa el-Fnaa (cu dansuri din buric, povestitori, spectacole cu maimuțe și îmblânzitori de șerpi), toate acestea sunt curiozități firești ale locului. În plus, o vizită la Grădina Majorelle îți va pune la dispoziție o veritabilă oază de natură, cu vegetație adusă din toate cele cinci continente.

Citește și:

Temperaturile menționate pentru fiecare destinație au fost identificate cu ajutorul site-ului https://openweathermap.com/

Vizionare placuta


Kudika
1 Martie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.