Setari Cookie-uri

Concediu de 1 mai sau de Rusalii? Economii în medie de 27% pentru zboruri la final de mai

Dăm mai departe foaia din calendar către mai, luna în care există două oportunități de concediu, cu ocazia zilelor naționale libere.

Ne apropiem de final de aprilie și dăm mai departe foaia din calendar către mai, luna în care există două oportunități de concediu, cu ocazia zilelor naționale libere. Spre deosebire de 2017, sărbătorile de 1 mai și de Rusalii (27, 28 mai) pică la mai puține zile distanță și, totodată, în timpul săptămânii – într-o marți și, respectiv, duminică și luni.

Mai mult, o altă zi liberă – de 1 iunie – le urmează îndeaproape pe cele de Rusalii, motiv pentru care echipa din spatele motorului gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro a analizat căutările de zbor ale românilor și dezvăluie care sunt cele mai populare destinații la început și la final de mai. În plus, datele momondo.ro arată când este mai ieftin să călătorim către acestea și care este cea mai aglomerată zi în aeroport în această perioadă.

Citește și:

Capitalele europene sunt în continuare preferate

De 1 mai și de Rusalii, planurile de pornit la drum și-au făcut loc în preocuparea tot mai multor călători români anul acesta. Față de același moment în 2017, există un interes mai mare din partea acestora pentru călătorii către destinații internaționale, iar cea mai mare creștere este pentru zborurile cu plecare din București, de 74% la începutul lui mai și de 87% la finalul lunii, comparativ cu aceleași perioade din anul precedent.

city break paris
Românii care au căutat oferte de călătorie în perioada 28 aprilie – 2 mai 2018 au avut în vedere marile capitale europene. Cu 34% mai multe căutări anul acesta față de 2017, Roma este destinația principală către care mai mulți români merg în weekendul cu 1 mai. Pe locul doi în topul căutările efectuate pentru un zbor dus-întors la început de mai se află Amsterdam, cu o creștere însă mai mare (92%) în căutări față de Roma în 2018. Deși pentru aceeași perioadă a anului trecut, locul al doilea era ocupat de Barcelona, capitala catalană rămâne în continuare una dintre principalele puncte de interes pentru călătorii, cu o creștere de 60% anul acesta în căutări, fiind pe locul al treilea în topul destinațiilor pe care românii le vizitează în concediul de 1 mai.

Citește și:

La finalul lunii mai sunt două zile naționale libere, de Rusalii, 27 și 28 mai. Mai mult, acestea pică în apropierea zilei naționale de 1 iunie, astfel că există o a doua oportunitate de a călători pentru un weekend prelungit sau chiar o săptămână. Echipa momondo.ro a analizat căutările efectuate de către călătorii români în perioada 26 mai - 3 iunie 2018, iar preferințele acestora pentru petrecerea concediului în afara granițelor țării sunt asemănătoare cu cele pentru 1 mai. Mai mulți călători români zboară către Roma și Barcelona, iar top 3 este completat de „orașul luminilor”, Paris. Ce se schimbă pentru final de mai este mai degrabă ordinea destinațiilor în topul preferințelor, astfel că cea mai căutată este capitala Franței, în creștere cu 88% în căutări în acest an față de aceeași perioadă în 2017, fiind urmată de Roma și Barcelona, cu creșteri de 7% și, respectiv, 48% în căutările din 2018.

Citește și:

Care sunt cele mai aglomerate zile în aeroport

Cei mai mulți călători români care vor petrece un weekend prelungit de 1 mai în afara țării pornesc la drum de sâmbătă, 28 aprilie. Aproximativ 82% dintre ei plănuiesc să călătorească în această zi și să se întoarcă pe 1 mai în țară. Pentru concediul de Rusalii, cea mai aglomerată zi în aeroporturile din România va fi 26 mai, când cei mai mulți români au ales zborul către capitalele europene. Majoritatea dintre aceștia revin în țară după o săptămână, pe 3 mai.

Fie că au ales o escapadă pe tărâm italian, la Roma, sau pe străzile împânzite de biciclete și case viu colorate ale Amsterdamului; fie plimbările pe străzile pariziene – la colțul cărora restaurantele cu miros proaspăt de cafea sau patiserii ademenesc – ori pe cele cu spirite catalane din orașul Barcelona, românii vor petrece, în medie, trei-patru zile de concediu la destinație.

Citește și:

Când este mai ieftin să călătorești în Europa

Când vine vorba de costurile pentru un zbor dus-întors către aceste destinații la început de mai, acestea sunt, în medie, între 130 de euro și 206 euro. Cu toate acestea, pentru cei care au în plan să plece către marile capitale luna următoare, dar nu și-au rezervat încă zborul, pot face asta la costuri mai mici la final de mai, de Rusalii.

city break roma O călătorie la Roma este ușor mai scumpă anul acesta (130 de euro), comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însă rămâne cea mai ieftină destinație din top. Mai mult, zboruri și mai ieftine, cu până la 27%, către această destinație sunt la finalul lunii mai. Parisul este, fără doar și poate, cea mai scumpă destinație din top, iar anul acesta a devenit o destinație și mai scumpă la început de mai (206 euro), față de aceeași perioadă a anului precedent. Cu toate acestea, un zbor către Paris spre finalul lui mai 2018 poate fi, în medie, cu 15% mai ieftin decât la început de lună.

Citește și:

Pentru cei care au ales să își petreacă weekendul cu 1 mai la Amsterdam, costurile de zbor sunt similare cu cele de anul trecut, în medie de 170 de euro. Diferența importantă de preț este, însă, pentru rezervarea biletului de călătorie la final de mai, în medie cu 16% mai ieftin decât de 1 mai. O scădere semnificativă a costurilor de zbor în 2018 este pentru orașul Barcelona, de la, în medie, 185 de euro în 2017 la 155 de euro la început de mai. Pentru cei care au în plan un concediu aici la final de mai, nu au motiv să își facă griji în privința costurilor, ele rămân aproximativ aceleași.

„Faptul că există un interes din partea a tot mai multor persoane pentru a călători cu ocazia zilelor naționale libere, chiar și pentru trei-patru zile, este un fapt care ne bucură și ne spune că românii acordă o atenție tot mai mare nevoii de a se deconecta de la activitățile cotidiene. Mai mult, ei aleg să facă asta investind în experiențe pe care le vor păstra o viață – explorând, descoperind lumea cu care suntem mai puțin familiarizați. Cu atât mai mult acum, când sunt mai multe zile libere în luna mai, ei pot avea parte de călătorii către destinații care promit relaxare și experiențe inedite chiar și celor care revin acolo. Pentru cei care nu au reușit să își facă planuri de călătorie la începutul lunii mai, ei au șansa de a reconsidera o vacanță în străinătate și de a-și rezerva concediul la sfârșitul lunii mai ieftin, când costurile de zbor sunt cu până la 27% mai ieftine decât la început de lună”, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Aprilie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.