Setari Cookie-uri

6 motive pentru care merită să vizitezi Antalya

Antalya este o parte a Turciei plină de ruine ale vechilor orașe antice, cu o istorie bogată și peisaje mirifice.

Antalya Cu o istorie bogată și peisaje mirifice, Antalya parcă te îmbie să o vizitezi. Și pe bună dreptate, pentru că este una dintre cele mai frumoase destinații de vară din lume. Munții Taurus se întind măreți, parcă protejând plajele mici și superbe care, dacă ai răbdarea să le explorezi, te vor duce la ruinele unui imperiu de mult apus, sau la ce a mai rămas din orașele antice. Iar ca să fim siguri că te convingem, ți-am pregătit și un articol în care îți vom prezenta câteva motive pentru care merită să îți petreci vacanța în Antalya.

Un loc perfect pentru drumeții

Antalya îi îmbie pe iubitorii de aventură cu un traseu marcat, special pentru drumeții. Traseul se întinde pe 540 de kilometri și îți va lua aproximativ 29 de zile ca să îl parcurgi pe tot. Dacă alegi să pornești în această călătorie, află că te vei bucura de priveliști superbe și vei avea ocazia să admiri ruinele vechiului imperiu Lycian.

Citește și:

Coasta de Turcoaz

Mândria Antalyei o constituie Coasta de Turcoaz. Ajuns acolo vei vedea exact de ce se numește așa. Apa mării are o culoare superbă, turcoaz, care se îmbină perfect cu nisipul fin care iese din valuri line și liniștite. Este cu adevărat o destinație de vis.

Hoteluri minunate

Pe lângă plaje și trasee pentru drumeții, Antalya se laudă și cu hoteluri minunate care abia așteaptă să le treci pragul. Iar dacă nu plănuiești să scoți mulți bani din buzunar pentru cazare, află că micile hoteluri-butic oferă cazare la prețuri accesibile. Fie că vrei să te relaxezi în natură, într-o cabană la munte, fie că vrei să-ți bei cafeaua pe plajă, la un mic hotel de la marginea mării, Antalya nu te va dezamăgi când vine vorba de acomodare.

Pamukkale

Pamukkale (sau Palatul de Bumbac) este un loc pe care trebuie să îl vezi ca să crezi că există. Este una dintre cele mai hipnotizante priveliști naturale iar dacă ți-ai dorit întotdeauna să vezi cum e să mergi pe nori, îți recomandăm cu căldură Pamukkale. Iluzia este creată de terasele albe din travestin, pline de apă termală. Este un peisaj ireal și selenar, desprins parcă din poveștile științifico-fantastice.

Citește și:

Bucăți de istorie

Antalya este o parte a Turciei plină de ruine ale vechilor orașe antice, așa că dacă vrei să le vizitezi, îți garantăm că vei rămâne cu amintiri de neuitat. Noi îți recomandăm Arkynada, pentru construcțiile impresionante pe două etaje sau Letoon pentru ruinele templelor dedicate zeilor Apollo, Artemis și Leto. De asemenea, Xanthos (capitala imperiului Lycian) merită neapărat văzut. Este un loc cu adevărat remarcabil, unic în lume datorită construcțiilor antice masive și a inscripțiilor de pe fiecare perete.

Sporturi de apă

Iar dacă ești fan al sporturilor de apă, Antalya e locul perfect pentru o zi petrecută într-o canoe împreună cu familia. Ai atâtea posibilități încât nu vei avea timp să te plictisești. Scuba diving, surfing sau mersul cu barca vor fi cu siguranță activități iubite de toată lumea.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Mai 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.