Setari Cookie-uri

5 destinații europene ideale pentru minivacanțele de Rusalii și 1 Iunie

Minivacanțele de Rusalii și 1 iunie se apropie și fie că au optat pentru un city break sau pentru o vacanță ceva mai lungă, românii vor profita de zilele libere.

Conform agenției de travel online eSky, aceștia au ales city break-uri în marile orașe europene sau escapade locale.

Tu te-ai hotărât ce vei face în zilele ce urmează? În cazul în care ai nevoie de puțină inspirație, eSky îți vine în ajutor cu câteva idei de city break, dar și cu ponturi, pentru ca tu să te bucuri din plin de experiențele oferite de fiecare dintre orașe. Iar dacă vrei mai degrabă să descoperi frumusețile ascunse ale României, poți găsi inspirație în articolul dedicat despre destinațiile locale pe care merită să le explorezi anul acesta.

Londra

Știai că în Londra se vorbesc peste 200 de limbi diferite? Unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, capitala cosmopolită te va fascina prin arhitectură, diversitate, stilurile și personalitățile unice pe care le vei întâlni la fiecare colț de stradă. Bucură-te de fiecare și intră în jocul diversității: te provocăm să afli ceva nou despre oraș, de la 5 persoane diferite. Indiferent că ești un spirit boem sau unul aventuros, Londra este clar o idee bună!

Citește și:

Pont de călător: după ce vei trece pe la British Museum, Greenwhich Park, Tower Bridge sau Muzeul Național de Istorie, să pui pe listă și Angel Comedy! Este unul dintre cele mai populare baruri din Londra pentru fanii de stand-up.

city break londra

Paris

Cu Disneyland-ul situat în apropiere, Paris este destinația ideală pentru un city break de familie. Parade inedite de costume, show-uri spectaculoase și distracție cât cuprinde – cam asta te așteaptă dacă te decizi să fii copil din nou pentru câteva zile. Noi te provocăm!

Pont de călător: nu te speria la gândul că Parisul este un oraș scump. Există foarte multe atracții turistice care pot fi vizitate în mod gratuit: Parcul Buttes-Chaumont, La Promenade Plantée, Jardin des Tuileries sau Arènes de Lutèce.

Citește și:

city break paris

Milano

Cunoscut ca fiind capitala modei și a designului, orașul te va surprinde cu arhitectura sa renascentistă, cultura modernă, dar și cu bucătăria absolut delicioasă. Milano este destinația care te încarcă cu o doză perfectă de relaxare și te energizează în același timp să descoperi, pas cu pas, fiecare colț încărcat de istorie. Vizitează Piazza di Duomo, plimbă-te pe Via Manzoni, treci apoi pe la magazinul Ferrari și încheie ziua pe terasa de la Rinascente – priveliștea este absolut impresionantă! Cât ești în Milano, provocarea este să defilezi pe străzi ca și când acestea sunt podiumul tău!

Pont de călător: dacă vrei să încerci o pizza italiană adevărată, îndreaptă-te direct la Pizzeria Lievito Madre al Duomo. Situată în centrul orașului, pizzeria condusă de Gino Sorbillo servește numai 400 de pizza pe zi, așa că ai face bine să te grăbești.

Citește și:

Milano

Bruxelles

Știai că orașul produce mai multe tipuri de bere decât sunt zile într-un an? Bruxelles este, ce-i drept, cunoscut pentru Parlamentul European, bere și ciocolată, însă fii sigur că poți descoperi mult mai multe lucruri interesante aici. Vei găsi foarte multe atracții turistice unice – clădirea Atomium, Parcul Mini Europa sau Grand Place. Provocarea noastră este să încerci cinci beri locale.

Pont de călător: producătorul de bere Haacht pune la dispoziție curioșilor o oră de plimbare prin fabrică, unde se pot degusta toate sortimentele (câteva sute!).

city break

Roma

Cetatea eternă situată pe malul fluviului Tibru, Roma este un portal în timp unde peste două mii de ani de istorie și civilizație si-au pus amprenta. Obiectivele turistice, istorice și culturale te vor întâmpina la fiecare pas, iar mirosul preparatelor italienești te va încânta la fiecare colț de stradă. Dacă alegi să îți faci city break-ul aici, pune neapărat pe lista de vizitat: Vaticanul, Piazza Navona, Fontana di Trevi, Colle Capitolino, Basilica di Santa Maria Maggiore, Piața Spaniei, Piazza Venezia și, bineînțeles, Pantheonul. Iar dacă ai nevoie de o provocare, ce ar fi să citești anii scriși cu litere romane pe fațadele clădirilor?

Citește și:

Pont de călător: dacă vrei să surprinzi dintr-o singură privire istoria romană, mergi pe dealul Pincio, în apropiere de Villa Medici. Priveliștea te va face cu siguranță să faci un popas.

Roma

Vizionare placuta


Kudika
24 Mai 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.