Setari Cookie-uri

Gurmand nomad: Mâncăruri și restaurante în Dubai

Dacă te visezi deja tolănită între perne cu imprimeuri orientale, te vei bucura să găsești mai jos câteva recomandări mai puțin comune, desprinse dintr-un jurnal de călătorie parfumat cu șofran, scorțișoară și anason. 

Dacă ești pasionată de bucătăria arabeasca, sau de mâncare punct, Dubaiul trebuie să ocupe un loc fruntaș în lista destinațiilor must have. Aici piața este definită prin dinamism și competitivitate astfel încât creativitatea și diversitatea ofertelor devin o condiție indispensabilă. O dată la două zile un nou restaurant își anunță deschiderea în Dubai, locație unde se zvonește că există mai multe scaune disponibile în baruri și restaurante decât oameni prezenți efectiv în metropola din Emiratele Arabe Unite.

Teoria sună corect, de vreme ce în sezonul cald este recomandat să îți petreci întreg timpul liber în interior, bând cafele și ceaiuri arăbești, fumând shisha și mâncând curmale, ocupație care este la fel de plăcută pe cât sună. Din când în când, preparate aromate își găsesc drumul către masa ta în cadrul festinelor rezervate de obicei la ceas târziu și răcoros. Dacă te visezi deja tolănită între perne cu imprimeuri orientale, te vei bucura să găsești mai jos câteva recomandări mai puțin comune, desprinse dintr-un jurnal de călătorie parfumat cu șofran, scorțișoară și anason.

Citește și:

Ciocolată perfectă în inima deșertului

Oamenii ridică o sprânceană și mă cuprind suspicios cu privirea, măsurându-mă de-a lungul și de-a latul coapselor, când mă aud afirmând că nu îmi place ciocolata. Dar adevărul este că pur și simplu nu mă omor după acest dulce, în mare parte pentru că este un zahăr teribil de concentrat de la care, de multe ori, mă ia cu leșin. Prin urmare, atunci când mă apuc să recomand un soi de ciocolată, puteți fi siguri că e ceva deosebit: sortimentul cu 62% cacao și curmale de la Mirzam este un asemenea unicorn al gusturilor mele. La Mirzam, această fabricuță de ciocolată din inima Dubaiului, toate boabele de cacao sunt alese de mână pentru a evita folosirea chimicalelor, prăjite și măcinate cu grijă, apoi amestecate cu semințe de chimen și pastă de curmale pentru a genera un desert complet, fin și aromat pe care nu ar trebui să îl ratați!

Citește și:

    Old souk: Piață de condimente

    Dacă ajungi în Dubai, este de neiertat să ratezi o vizită în piața de condimente, un bazar colorat și parfumat din care poți cumpăra pe aproape nimic cele mai interesante fructe confiate, nuci, alune, semințe dar și plante aromatice și condimente prețioase. Bazarul de mirodenii se întinde imediat lângă cel de aur, un paradis pentru pasionații de metale prețioase cărora le-aș recomanda la fel multă precauție pe câta poftă de cumpărături. Totuși, probabilitatea să fii înșelat scade exponențial dacă faci shopping în Ramadan, când tradiția musulmană spune să fii cinstit și darnic, chiar și când vine vorba de afaceri.

    Dacă pașii te poartă către souks, drumul va fi la fel de incitant precum destinația: vei traversa Creek-ul cu Abra, o mică bărcuță care face zilnic traseul dus-întors între Dubaiul vechi și cel nou, vei întâlni în drum tot soiul de magazine cu fructe uscate, confiate și semințe, precum și diverse “comori” care abia așteaptă să fie descoperite prin cotloanele bazarului din această zonă.

    Citește și:

      Iftar, masa tradițională din Ramadan

      Puțin probabil să fi întâlnit vreodată o tradiție cu o componentă socială atât de puternică precum Ramadanul. Unul dintre cele mai importante roluri ale acestui obicei este să îi strângă în jurul cinei tradiționale, Iftar, pe toți cei dragi cu care, din diverse motive, nu petreci suficient timp zi de zi.

      Dacă ai rude pe care le vezi doar o dată pe an, foarte probabil că această ocazie specială se va desfășura în timpul Ramadanului. Regula este valabilă și în cazul prietenilor și chiar și a familiei din imediata apropiere care este, din păcate, de multe ori neglijată.

      Iftarul înseamnă așadar, mai mult decât mâncare, deși nici aceasta nu este de neglijat: curmale care se topesc în gură, salate răcoritoare și tocane aromate sunt doar câteva dintre cele mai comune preparate cu care o bună gazdă își servește oaspeții de seamă în Ramadan.

      Baker & spices in Souk Al Bahar, Downtown Dubai

      Situat într-o clădire ce privește către celebrele fântâni arteziene din Dubai și către impunătorul Burj Khalifa, Baker & Spices este un restaurant pe care riști să-l ratezi la prima privire. Este discret, elegant și minimalist într-un peisaj ce pune preț pe opulență și măreție. Iar acestea sunt fix motivele pentru care Baker & Spices va părea extravagant.

      Îl recomand cu drag datorită preparatelor organice a căror savoare te va determina să ceri discret o porție extra și un desert pe măsură!

      Vizionare placuta


      Oana a fost primul redactor sef Kudika.ro, pe vremea când era singurul angajat din redacție. Este pacifistă convinsă (când totul merge conform planului) și...

      Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.