Setari Cookie-uri

Top 10 destinații ieftine pentru o săptămână la plajă vara aceasta

Care sunt cele mai ieftine destinații și, totodată, ce costuri de cazare trebuie avute în vedere pentru o săptămână la plajă.

Momentele în care razele de soare, nisipul fin și liniștea pe care marea o șoptește își dau întâlnire de îndată ce ai pus piciorul pe plajă sunt nelipsite din planul călătoriilor de vară. Câteva zile petrecute la plajă sunt ceea ce preferă mai mulți călători români pentru concediul din acest an. 65% dintre aceștia au plănuit o vacanță la plajă, conform studiului internațional despre călătorii realizat de momondo.ro.

Odată ce temperaturile urcă pe timp de vară, prețurile în marile orașe urmează treptat același curs, însă planificarea atentă și în avans a călătoriei poate îndepărta această barieră. Care sunt cele mai ieftine destinații și, totodată, ce costuri de cazare trebuie avute în vedere pentru o săptămână la plajă în 2018, dezvăluie echipa din spatele motorului gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro, pornind de la preferințele de călătorie ale românilor pentru perioada iunie - august 2018.

Citește și:

La plajă în marile orașe europene – Atena, cea mai ieftină destinație

atena Cele mai căutate destinații de către români în perioada 1 iunie - 31 august 2018 sunt cele care împart același continent european și din care, implicit, nu lipsește un strop de mare. Grecia, Italia, Spania, Cipru sunt principalele țări către care mai mulți români se îndreaptă vara aceasta. În topul preferințelor se află Barcelona, care a înregistrat cele mai multe căutări de zbor, fiind urmată de Heraklion și Paphos. Totodată, Portugalia și Franța continuă lista destinațiilor către care românii zboară pentru o vacanță la plajă, rămânând în principal în Lisabona și, respectiv, în Nisa.

Dintre 10 cele mai populare destinații, cea mai ieftină din punct de vedere al costului de zbor este Atena, conform datelor momondo.ro. Un zbor dus-întors către capitala Greciei costă, în medie, 83 de euro / persoană. În această vară, odată cu introducerea ofertelor de zbor direct, Paphos a devenit mai accesibil călătorilor care pornesc la drum din București. Acest oraș cu ieșire la Marea Mediterană a urcat rapid în topul căutărilor, fiind a doua cea mai ieftină destinație în care poți ajunge plătind, în medie, 134 de euro pentru un zbor dus-întors în lunile de vară.

Citește și:

plaja Costuri ușor mai ridicate sunt pentru o călătorie către Palermo, în medie de 140 de euro, fiind a treia cea mai ieftină destinație în care mai mulți români merg în concediu la plajă vara aceasta. Pe de altă parte, Lisabona este cea mai scumpă destinație, pentru care va trebui să plătești mai mult decât dublu, comparativ cu zborul către Atena, dacă ai în plan o vacanță acolo în această vară.

„Lunile calde de vară promit mai multe experiențe trăite sub cerul liber decât în orice altă perioadă din an. Marile orașe ale lumii își deschid porțile să întâmpine mai mulți călători decât în celelalte luni, iar cele cu ieșire la mare urcă din start în topul căutărilor. Deși costurile de călătorie sunt mai ridicate în această perioadă, rezervarea zborului cu 60 de zile în avans poate aduce economii, în medie de 34%, așa cum arată datele studiului nostru anual de zboruri. În plus, călătorii care caută inspirație și recomandări pot accesa gratuit opțiunea Descoperă și cititi despre vacanțele la plajă”, a declarat Mircea Giurcă, purtătorul de cuvânt momondo în România.

Citește și:

Șapte zile de cazare la hotel în Europa, în medie 476 de euro

În ceea ce privește costurile de cazare pe timpul verii la un hotel de 3-4 stele în marile orașe preferate de călătorii români, acestea schimbă ușor topul celor mai ieftine destinații.

Conform analizei motorului de căutare momondo.ro, Atena rămâne cea mai ieftină opțiune pentru vacanță de vară din punct de vedere al prețului pe care românii îl vor plăti la cazare. Pentru o săptămână într-un hotel de 3-4 stele, bugetul mediu ajunge la aproximativ 476 de euro. Palermo este a doua cea mai ieftină destinație de cazare din topul preferințelor românilor în perioada iunie - august 2018, cu un cost mediu de 497 de euro pentru șapte nopți de odihnă la hotel.

nisa Deși costurile de zbor către cea mai căutată destinație de către români pentru vara aceasta, Barcelona, o poziționează în primele cinci cele mai ieftine din top 10, când vine vorba de cazarea la hotel, capitala catalană este printre cele mai scumpe opțiuni, alături de Lisabona, Palma de Mallorca și Nisa. Costurile medii pentru o săptămână la hotel de 3-4 stele sunt cuprinse între 777 și 812 euro în aceste destinații.

Citește și:

Cele mai ieftine destinatii internationale de zbor pentru o vacanta la plaja, vara 2018

TOP 10

Destinatii

Costul mediu de zbor (EUR)

Costul mediu pentru șapte zile de cazare la hotel de 3-4 stele (EUR)

1

Atena, Grecia

83

476

2

Paphos, Cipru

134

518

3

Palermo, Italia

140

497

4

Napoli, Italia

145

518

5

Barcelona, Spania

160

777

6

Larnaca, Cipru

165

539

7

Palma de Mallorca, Spania

174

798

8

Nisa, Franta

180

812

9

Heraklion, Grecia

184

749

10

Lisabona, Portugalia

207

777

Costuri asemănătoare pentru cazarea în țară

Există, totodată, români care preferă să meargă la plajă în țară, în principal la Marea Neagră. Printre cele mai ieftine oferte la hotel de 3-4 stele se numără cele din Costinești și din Eforie Nord. O săptămână de cazare ajunge să coste, în medie, 476 de euro, respectiv 497 de euro.

Citește și:

Un buget mai ridicat este de luat în calcul de către cei care vor merge la Neptun, unde costurile pentru șapte zile la hotel de 3-4 stele sunt, în medie, de 560 de euro. Cu variate opțiuni de cazare la hoteluri care mențin aceleași standarde, Constanța și Mamaia sunt destinațiile populare pentru un concediu la plajă, pentru care, însă, bugetul pentru o săptămână urcă la 700, respectiv, 770 de euro.

În timp ce bugetul care acoperă cazarea la Costinești și la Eforie Nord poate fi comparat cu cel din Atena și Palermo, o săptămână de odihnă la hotelurile din Constanța și Mamaia ajunge la costurile întâlnite în Heraklion, Barcelona, Lisabona pentru servicii de 3-4 stele.

Vizionare placuta


Kudika
21 Iunie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.