Setari Cookie-uri

De ce să alegi o destinație din Europa pentru următorul tău concediu. 5 motive care te vor convinge

Inainte să călătorim mii și mii de kilometri pentru o vacanță, nu ar trebui să uităm cât de multe atracții ne oferă Europa.

Europa Destinațiile exotice, din colțuri îndepărtate ale lumii ne stârnesc curiozitatea și ne fac să visăm la concedii ieșite din comun. Însă înainte să călătorim mii și mii de kilometri pentru o vacanță, nu ar trebui să uităm cât de multe atracții ne oferă Europa. Orice îți dorești de la concediul tău, cu siguranță vei găsi ceva potrivit pe „bătrânul continent”, fie că e vorba de relaxare, distracție sau de activități culturale. Iată câteva motive pentru care nu ar trebui să eziți să vizitezi cât mai multe țări europene:

1. Împletirea dintre arhitectură și istorie

Istoria bogată a continentului se reflectă în diversitatea stilurilor arhitecturale, mai mare decât în orice altă zonă din lume. Călătorind în Europa, ai ocazia să vezi clădiri în care s-a scris istorie, cum ar fi catedralele gotice impunătoare, ruinele grecești sau pur și simplu clădirile din centrul vechi al unor capitalelor europene, care arată ca veritabile bijuterii arhitecturale.

Citește și:

În plus, nicăieri în lume nu vei găsi la fel de multe castele și la fel de impresionante ca cele din Europa. Cele mai cunoscute sunt cele din Franța, de pe valea Loarei, și cele din Germania, însă poți vizita castele impresionante în multe alte țări europene. Spre exemplu, într-o calatorie in Budapesta, ai ocazia să vizitezi spectaculosul castel Buda, al cărui stil arhitectural include elemente romanice, baroce și gotice.

2. Diversitatea și frumusețea geografică

Europa are o frumusețe naturală greu de cuprins în câteva cuvinte. De la plaje idilice cu nisip fin, cum ar fi cele de pe Coasta de Azur, la munți maiestuoși, așa cum sunt Alpii elvețieni, natura îți va oferi un spectacol cu totul deosebit. Bineînțeles, poți opta și pentru vizitarea unor cascade, peșteri, fiorduri, lacuri sau insule, așa cum indică și Travel Away. Diversitatea formelor de relief, dar și a unor fenomene naturale precum aurora boreală (pe care o poți observa în Suedia) sau gheizerele din Islanda, fac destinațiile europene ideale pentru iubitorii de natură.

Citește și:

3. Destinația ideală pentru iubitorii de artă

În Europa, vei găsi cele mai mari și mai prestigioase colecții de artă de pe glob. Italia are mai multe opere de artă pe metru pătrat decât orice altă țară de pe glob, însă nu e singura destinație europeană care merită vizitată din acest punct de vedere. De-a lungul vieții, nu ar trebui să ratezi muzee precum Luvru, din Paris, British Museum, din Londra, Ermitaj, din Sankt Petersburg sau Rijksmuseum, din Amsterdam. În plus, poți încerca spectacole de teatru în marile capitale culturale europene și concerte deosebite, cum ar fi Concertul de Anul Nou al Orchestrei Filarmonice din Viena.

4. Distracție non stop, petreceri și festivaluri

Ce poate fi mai captivant decât să fii înconjurat de oameni cu aceleași pasiuni, interese sau preferințe? Festivalurile din Europa îți permit să faci acest lucru. Practic, există câte un festival pentru orice gust. Gurmanzii se pot bucura de festivaluri tematice de street food, cineaștii de festivaluri de film, amatorii de bere de Oktoberfest, iar lista poate continua. În plus, oricare ar fi genul tău de muzică preferat, vei găsi un festival de muzică potrivit. În Europa, poți participa la festivaluri de muzică clasică, rock, jazz, electronică, pentru a da doar câteva exemple.

Citește și:

Europa este supranumită „bătrânul continent”, însă atracțiile pentru tineri în căutare de distracție nu sunt puține. Ibiza, dar și Amsterdam, Berlin, Budapesta, Stockholm și Varșovia sunt destinații ideale pentru cei care caută viață de noapte activă și petreceri „nebune”, potrivit Dream Euro Trip.

5. Distanțe scurte

Aspectele practice ale unei călătorii nu ar trebui neglijate. Distanțele mai mici presupun costuri și eforturi mai mici pentru a ajunge la destinație și, prin urmare, posibilitatea de a călători mai des. Având în vedere bogăția turistică a Europei, merită oricum să vizitezi bătrânul continent, indiferent de distanță, și cu atât mai mult cu cât un concediu în Europa este mai convenabil decât unul pe alt continent.

Citește și:

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 August 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.