Setari Cookie-uri

România, peste 39.000 de turiști în Dubai

39,816 de turiști români au vizitat Dubai. Rusia urcă cinci locuri, înregistrând cea mai mare creștere: 74% față de anul trecut. Europa de Vest înregistrează o creștere semnificativă cu două cifre în Germania, Franța și Italia.

Comunicat de presă

Dubai este cu siguranță o destinație din ce în ce mai iubită de români. Fie că este vorba de sejururi sau de city-brake-uri, agențiile de turism înregistrează cererei de călătorie și vacanță în Dubai. România a trimis un număr de 39,816 de turiști.

Dubai a înregistrat un număr record de 8,10 milioane de turiști internaționali în primele șase luni ale anului 2018, ceea ce reprezintă o creștere constantă față de aceeași perioadă a anului trecut. Cifrele publicate de Ministerul Turismului din Dubai au confirmat succesul continuu al sectorului turismului din Emirate, care la sfârșitul lui 2017 a înregistrat valoarea de 109 miliarde AED pe an. Fiind destinația aleasă pentru o serie de piețe mondiale, turismul în Dubai se preconizează că va continua să crească în a doua jumătate a anului 2018.

Citește și:

Dubai

Cele mai importante piețe-sursă au continuat să înregistreze performanțe stabile față de anul trecut în prima jumătate a anului 2018, India, Regatul Arabiei Saudite și Marea Britanie ocupând primele trei poziții.

Între timp, Romania a înregistrat o creștere semnificativă, înregistrând un număr de 39,816 de turiști, cu 22% mai mult decat aceasi perioada in anul 2017.

Prima jumătate a anului 2018 a înregistrat, de asemenea, o creștere a contribuțiilor din partea SUA și a Germaniei, acestea situându-se ferm pe pozițiile a șaptea și opta, cu 327.000 și, respectiv, 302.000 de turiști.

Excelența Sa Helal Saeed Almarri, Director General al Dubai Tourism, a precizat că: „Primele șase luni ale anului 2018 au generat și au susținut o performanță constantă, susținând o creștere fermă pe piețele globale generatoare de turiști. Suntem încântați că am reușit să atragem 8,10 milioane de turiști în prima jumătate a anului 2018, iar acest lucru reprezintă încă un pas către obiectivul nostru de a deveni cel mai vizitat oraș din lume.

Citește și:

Oferta hotelieră

Aflându-se într-un număr total de 700 de unități, numărul camerelor de hotel din Dubai a fost de 111.317 la sfârșitul lunii iunie 2018, în creștere cu șapte procente față de aceeași perioadă a anului trecut. Deoarece a existat o creștere a cererii de hoteluri de trei și patru stele în Dubai, numărul de hoteluri de patru stele a crescut de la 114 la 138, reprezentând 25% din numărul total al camerelor. Numărul de nopți rezervate în camerele de hotel a crescut de asemenea față de anul trecut, înregistrând un total de 14,97 milioane, comparativ cu 14,53 milioane în aceeași perioadă din 2017, acest lucru evidențiind diversitatea și popularitatea continue a sectorului turismului din Dubai.

Vizionare placuta


Kudika
12 August 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.