Setari Cookie-uri

6 locuri extraordinare din România pe care probabil nu le-ai vizitat încă

Locuri deosebite din tara noastra pe care trebuie sa le descoperi.

Oricât de mult ai bătut țara în lung și în lat, la munte, la mare, în capitală sau în marile orașe, unde festivalurile artistice, tradițiile sau obiective turistice rămân de referință, există anumite locuri cărora mai puțini români le-au trecut pragul. Cum ziua e lungă pe timp de vară, dar perioada de concediu limitată, weekendul rămâne un prilej pentru străbate pământul local.

Pentru ca pregătirea unei astfel de escapade de o zi sau un weekend să fie mai ușoară, echipa din spatele motorului gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro a selectat șase locuri mai puțin cunoscute din România. Pentru a ajunge acolo, vei descoperi că ai, probabil, nevoie de mașină, tren, bicicletă sau doar de câțiva pași. În orice caz, sunt puține șanse ca în aceste locuri să duci dorul aglomerației urbane sau a celei turistice, des întâlnite în această lună în cele mai populare destinații din țară.

Citește și:

6 locuri frumoase de vizitat in Romania

1. Satul Rimetea, județul Alba (la 56 de km de Alba Iulia)

locuri din romania

Aflat la poalele Munților Trascău, înconjurat din toate părțile de întinderi de granit de până la 600 de metri și de un peisaj cum nu se poate mai pitoresc, Rimetea a fost premiat cu titlul „Europa Nostra” din partea Comisiei Europene. Dincolo de natura superbă care îl înconjoară, arhitectura sa a fost atent conservată în nuanțele secolului XIX.

2. Tunelul Iubirii, Obreja, Caraș-Severin

locuri de vizitat in romania Foto : Iulius Agency, Shutterstock

Un loc apreciat la nivelul european, ai cărui singuri creatori sunt natura și trecerea trenurilor, unde nu există nici marcaje, nici promovare făcut altfel decât în mediul online. Înscris pe lista comorilor ascunse din Europa, a fost descoperit din pur hazard, de un cuplu de fotografi care au răspândit cu ajutorul internetului imagini de la fața locului.

Citește și:

3. Castelul de Lut, Valea Zânelor (la 50 de km de Sibiu)

locuri de vizitat in romania Foto : emperorcorsar, Shutterstock

Aflat într-un cadru cum însuși numele Valea Zânelor sugerează, Castelul de Lut a început să iasă la lumină din mâinile unei familii nu mai devreme de 2014. Aceasta și-a vândut toate economiile plus casa din București pentru ca acest castel ca scos din basme să fie parte din realitate. Castelul de Lut este construit în totalitate din materiale naturale, într-un loc în care poți uita complet de rutină. Are Munții Făgăraș de-o parte și de alta, cerul albastru deasupra și florile cât ai cuprinde cu ochii. Acoperișul Castelului imită culmile munților și, de fapt, construcția cu totul, amintește de artistul catalan Gaudí și priceperea lui în a găsi punctul de întâlnire al naturii cu arhitectura.

Citește și:

4. Templul Coral, București

Există comori ce așteaptă cuminți chiar la doi pași de noi să le trecem pragul, să le acordăm atenție și să le umplem cu admirație. Templul Coral din București, aflat la o aruncătură de băț de Piața Unirii, este construit după Sinagoga Tempelgasse din Viena, făcând notă contrastantă cu griul clădirilor care îl înconjoară. Cei ce au ajuns aici vorbesc despre decorațiunile minuțioase, vitraliile superbe, simbolurile ce căptușesc interiorul, amabilitatea personalului angajat și asemănarea izbitoare din exterior cu aceea a unui castel uriaș de nisip.

5. Laguna Albastră a Transilvaniei, Aghireșu (la 30 de km de Cluj)

Despre această întindere de apă s-au spus multe, dar credem că „o minune a României” o descrie pe deplin. Nu e tocmai floare la ureche să ajungi aici, dar, pe de altă parte, locul rămâne unul autentic, nealiniat de baruri și magazine (te-ar ajuta să-ți aduci de-acasă toate merindele) și nevăzut de prea mulți ochi. Se mai spune faptul că peisajul aduce cu cel mediteranean, iar rezultatul ploilor ce au dat naștere acestei bucăți de culoare turcoaz într-o veche zonă de exploatare de caolin este unul recent.

Citește și:

6. Ochiul Beiului, Parcul Național Cheile Nerei, Beușnița

locuri de vizita in romania Foto : Barsan ATTILA, Shutterstock

Legendele spun că apa lacului nu îngheață nici în ruptul capului, iar temperatura se încăpățânează să rămână undeva între 4 și 8 grade Celsius. Fie că sunt mai mult sau mai puțin înrădăcinate în adevăr, reflexiile de albastru din atmosfera locului sunt cum nu se poate mai reale. De îndată ce ajungi aici, ești recompensat cu alte două surprize din natură: Cascada Bigăr și Cascada Beușnița. Acestea, împreună cu Ochiul Beiului, fac parte din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița.

Foto prima pagina : Costin Marian, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.