Setari Cookie-uri

40% dintre femeile din România dorm mai mult, în timp ce 24% nu lucrează în prima zi după concediu

Pentru mai mulți călători revenirea la viața de zi cu zi după mult așteptatul concediu vine cu o serie de nevoi suplimentare.

concediu

De cele mai multe ori, întoarcerea din vacanță este momentul în care încântarea și relaxarea trăite timp de câteva zile sunt înlocuite cu lipsă de motivație și tristețe. Acestea din urmă sunt resimțite de o parte dintre călători atunci când își pregătesc bagajele pentru a reveni acasă, la locul de muncă sau la școală și chiar câteva zile după.

Echipa din spatele motorului gratuit de căutare a ofertelor de călătorie la nivel global momondo a fost curioasă să afle cât de puternic simt mai mulți călători din diferite țări și continente nostalgia post-vacanță și, totodată, cum o gestionează. Conform studiului momondo, aproape un sfert dintre aceștia (24%) își fac planuri pentru următoarea vacanță, motiv pentru care specialiștii din spatele momondo.ro dezvăluie care sunt zece cele mai ieftine destinații la final de 2018 pentru care îți poți pregăti bagajele din nou.

Citește și:

Românii sunt mai puțin predispuși la nostalgia post-vacanță decât polonezii și britanicii

Ultimele zile de vacanță, pentru mai mulți călători din întreaga lume, pot fi echivalentul ultimelor raze de soare de vară de dinaintea venirii toamnei. La nivel global, 48% dintre călători au declarat că au avut până acum parte de sentimente de tristețe, deprimare, melancolie după ce s-au întors din vacanță. Printre respondenții care simt cel mai puternic asta se numără polonezii (63%), fiind urmați de britanici (62%) și de columbieni (60%).

Pentru călătorii românii, procentajul este asemănător cu media globală: aproximativ jumătate (49%) au declarat că se simt deprimați după ce revenim din vacanță, dintre care 54% sunt femei, în special cele cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani. Momente la fel de intense le sunt, totodată, familiare călătorilor din Canada, Coreea de Sud, Rusia.

Citește și:

La polul opus, cei care se simt mai puțin întristați sau deprimați atunci când li se încheie perioada de concediu sunt călătorii din țările vestice și de nord, precum Olanda (31%), Danemarca (34%), Germania (35%), Austria (36%).

Mai mult somn, o nouă călătorie și încă o zi liberă, antidotul preferat de românce

Conform datelor motorului de căutare momondo.ro, pentru mai mulți călători revenirea la viața de zi cu zi după mult așteptatul concediu vine cu o serie de nevoi suplimentare: dorm mai mult decât în mod obișnuit (28%), caută noi destinații și călătorii pentru următorul concediu (24%), își propun să mănânce mai sănătos (23%).

Există însă persoane pentru care prima zi de după vacanță este imposibilă, motiv pentru care lipsesc de la birou sau de la școală pe motiv că s-au îmbolnăvit. Călătorii care au cel mai mult nevoie de încă o zi liberă după ce au revenit din concediu sunt românii și polonezii.

Citește și:

În cazul a aproximativ un sfert dintre români (23%), prelungirea concediului cu încă o zi după ce au revenit acasă este un antidot la fel de bun ca planificarea unei noi călătorii (23%) și, totodată, preferat în locul preocupării de a mânca mai sănătos (20%). Așa cum o arată datele motorului de căutare pentru călătorii, mai mult femeile (24%) își anunță colegii de la muncă / școală că sunt bolnave în prima zi în care au revenit din concediu. Ele simt nevoia să doarmă mai mult decât o fac de obicei (40%) și, totodată, încep să caute noi destinații de călătorie (24%).

Italia, Franța și Grecia, destinațiile cu cele mai ieftine zboruri la final de 2018

Pentru ca trecerea de la zilele cu răsfăț din concediu la cotidian să fie mai plăcută, echipa din spatele motorul gratuit de căutare pentru călătorii momondo.roo dezvăluie care sunt cele mai ieftine destinații internaționale dintre cele mai căutate din Europa, care pot deveni o nouă escapadă pentru tine.

Citește și:

Capitala-reper în lumea modei, Milano, este prima în topul destinațiilor populare cu cele mai mici costuri de zbor. Chiar dacă săptămâna evenimentelor dedicate industriei fashion s-a încheiat, orașul din nordul Italiei are multe alte comori să-ți ofere, printre care și un zbor dus-întors cu un cost mediu de 37 de euro.

A doua destinație europeană pentru care plătești, în medie, 44 de euro pentru un zbor la final de 2018 este orașul-port din sudul Franței, Marsilia. Nu încape îndoială că aici vei putea trage soarele de mânecă mai mult, în timp ce vizitezi orașul la pas sau de pe o barcă.

Capitala Greciei este a treia cea mai ieftină și, totodată, fascinantă opțiune de călătorie în această perioadă. Un zbor către Atena costă aproximativ cât cel spre Marsilia și te duce la doi pași de tine, unde te așteaptă nenumărate bijuterii istorice, arhitecturale și gastronomice locale. Costuri asemănătoare de zbor (46 de euro) poți lua, de asemenea, în calcul dacă vrei să descoperi sau să revii la Berlin, capitala care îți prezintă o paletă întreagă de stiluri urbane moderne și vechi, care o menține în inimile mai multor călători.

Citește și:

Dacă vrei să prelungești vara pe coasta Mediteranei și să vizitezi mai degrabă un oraș mai puțin aglomerat decât o capitală, Paphos este o variantă care te va întâmpina cu deschiderea sa geografică, arheologică și culturală. Un zbor către acest oraș din Cipru costă, în medie, 50 de euro acum, la final de an.

Următoarea destinație către care poți ajunge plătind, în medie, 51 de euro pentru un zbor dus-întors este Bruxelles, capitala belgiană în care te poți acomoda cu ușurință datorită multiculturalismului pe care îl vei sesiza la fiecare colț de stradă, fie vizual, fie auditiv, fie ambele.

Top 10 este continuat de patru orașe italiene, dar care te vor duce către destinații cu prea puține asemănări între ele. Palermo, Treviso (la aproximativ 31 de km de Veneția), Bologna și Roma te pot purta într-un tur al Italiei care are multe șanse să îți răspundă la întrebări despre care sunt ingredientele unei vieți relaxante, pe gustul tău. Indiferent de destinația pe care o alegi dintre cele patru, costurile de zbor sunt cuprinse, în medie, între 51 și 55 de euro până la final de 2018.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Octombrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.