Setari Cookie-uri

5 greșeli pe care nu ar trebui să le mai faci în vacanță

Organizarea este foarte importantă atunci când mergi singură, în cuplu și chiar și în gașcă într-un mic concediu.

vacanta

Ne apropiem de sezonul sărbătorilor de iarnă și, mai mult ca sigur, ai planificat o vacanță la munte sau poate într-un decor diferit, pe o plajă îndepărtată. Oricare ar fi situația, este momentul să repari toate acele greșeli pe care foarte mulți obișnuiesc să le facă în vacanțe și din cauza cărora planurile le sunt date peste cap. Organizarea este foarte importantă atunci când mergi singură, în cuplu și chiar și în gașcă într-un mic concediu. Fără o agendă clară toată experiența va părea o mare pierdere de timp.

5 greșeli pe care nu ar trebui să le mai faci în vacanță:

1. Lipsa unui unui plan zilnic

Așa cum spuneam și mai sus, indiferent câți sunteți în grup și câte zile plecați în vacanță, este foarte important să aveți un plan pe zile. Unele concedii de odihnă sunt dedicate relaxării în hamac de dimineața până la apus, însă chiar și așa ar fi foarte păcat să ratați unele obiective spectaculoase, dacă tot v-ați deplasat până acolo. Împărțiți obiectivele pe zone și vizitați zilnic câte o zonă. Luați-vă timp pentru pauze și pentru o masă în oraș și, foarte important, acolo unde există posibilitatea, optați pentru mic dejun la cazare. În acest fel, nu veți mai pierde timp căutând un loc bun care să servească o cafea decentă și două ouă cu salată.

Citește și:

2. Lipsa celor mai bune accesorii de vacanță

Pentru zonele în care vremea este imprevizibilă, un accesoriu util de vacanță poate fi o pelerină. Apoi, cum în urma fiecărei vacanțe trebuie să veniți acasă cu un set de fotografii spectaculoase, un selfie stick ar fi important. Și pentru că suntem la acest capitol al fotografiilor, atunci poți încerca un smartphone care vine cu una dintre cele mai spectaculoase camere foto de pe piață, rezultată în urma unei colaborări cu celebrul producător de camere foto Leica. Profilul tău de Instagram și rama digitală de acasă vor fi pline de imagini superbe din vacanțele tale de acum încolo. Desigur, nu uita nici bateria externă, care va fi de folos atunci când vei folosi foarte des camera foto și camera video a telefonului mobil.

Citește și:

3. Nu vă împărțiți clar cheltuielile

Cum foarte probabil vei avea un buget strict pentru vacanță din care nu ai vrea să ieși, este important ca tu și grupul tău să știți să vă împărțiți bugetul și cheltuielile din vacanță. Sunt foarte multe aplicații de telefon dedicate călătoriilor și cheltuielilor de grup. Veți avea taxe de autostradă, cumpărături la comun, taxe de parcare și alte cheltuieli de acest fel pe care ar fi bine să vi le împărțiți corect și să le aveți mereu sub control atunci când sunteți într-o călătorie.

4. Nu faceți rezervări din timp

Una dintre greșelile care te vor face să pierzi foarte mult timp într-o vacanță este să nu îți faci rezervări din timp în locurile în care vrei să ajungi. Fie că vorbim despre intrările la muzee, despre un restaurant extraordinar în care vrei să mănânci, un tur cu barca sau alte lucruri similare, obișnuiește-te ca pe baza calendarului zilnic să îți faci rezervări. Vei evita cozile și situațiile în care nu mai sunt locuri disponibile.

Citește și:

5. Vă faceți calcule eronate de acasă

Ca să revenim puțin la cheltuieli, se poate întâmpla uneori ca bugetul de acasă să nu se potrivească foarte bine cu cel întâlnit în timpul călătoriilor tale. Prețurile pe care le vei găsi de obicei pe internet pentru diverse produse sau servicii sunt de cele mai multe ori orientative și te pot induce în eroare. Acesta este și motivul ca oricare ar fi bugetul pe care ți-l propui pentru vacanță, să mai ai măcar 25% din bani puși alături, pentru situații de criză. În plus, dacă mergeți cu mașina, mereu există riscul să aveți probleme mecanice nedorite, dar costisitoare.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Zoom Team

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2018
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.