Setari Cookie-uri

6 lucruri pe care trebuie să le împachetezi pentru vacanța la munte iarna

Lista scurtă a obiectelor care nu trebuie să lipsească din bagajul de vacanță în sezonul rece.

vacanta la munte

Nu trebuie să cari cu tine prea multe lucruri, ci doar pe cele cu adevărat necesare. Îți venim în ajutor cu lista scurtă a obiectelor care nu trebuie să lipsească din bagajul de vacanță în sezonul rece.

Căciula perfectă

Cea mai importantă cantitate de căldură se pierde la nivelul extremităților, deci, să stai pe pârtie cu pletele în vânt nu este o idee prea grozavă. Ai nevoie de o căciulă realizată din cele mai bune materiale, care să îți acopere urechile și spatele gâtului. Alege una cu un moț uriaș, care să îți dea un aer poznaș, sau încearcă ceva mai sobru, dacă nu vrei să te simți precum regina elfilor.

Cel puțin două perechi de mănuși

Nasul roșu, obrajii în flăcări, mâinile înghețate: nimic nu te poate convinge să intri în casă într-o zi cu zăpadă pufoasă. Pentru ca disconfortul termic să nu fie o problemă, ia cu tine o pereche de mănuși subțiri, dar călduroase, pe care le poți strecura ușor în buzunar, dar nu uita nici de mănușile rezistente la apă, pe care ar trebui să le ai în bagaj.

Citește și:

Patinele de gheață

Plănuiești o vacanță în care să stai cât mai mult în aer liber, chiar dacă gândul la vinul fiert pe care îl vei bea în fața unui șemineu ți se pare cel puțin apetisant? Atunci, sporturile de iarnă sigur se află pe lista ta scurtă. Ia în calcul doar că echipamentul de schi se poate închiria, dar cu patinele este mai bine să vii de acasă. Astfel de patine de gheata au lama din oțel inoxidabil, interiorul adaptat conformației piciorului, sunt bine căptușite și rezistă la temperaturi foarte joase. În plus, au un design care le face potrivite și pentru patinajul artistic.

Pulovere și cămăși

Cum te asiguri că vei fi pregătită pentru orice fel de vreme, dar nici stilul tău vestimentar nu va avea de suferit? Împachetează câteva pulovere chic și călduroase și cel puțin două cămăși - una subțire și alta groasă - ca să poți realiza cu ușurință diverse combinații. Doar pentru că este frig nu înseamnă că trebuie să renunți la ideea de a te îmbrăca așa cum place.

Citește și:

Bocancii de munte

Dacă în cazul hainelor poți ușor să eviți să faci compromisuri, cu încălțămintea lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Oricât de mult ți-ai dori să porți ceva lejer, bocancii de munte rămân cea mai bună idee pentru vacanța de iarnă. Cel mai indicat este să îi alegi în funcție de rezistență, aderență, gradul de confort și capacitatea de a lăsa piciorul să respire.

Accesorii indispensabile

Nu uita să adaugi în bagaj și următoarele lucruri: ochelarii de soare cu lentile polarizate, care protejează ochii de razele soarelui reflectate de zăpadă, crema de protecție solară cu factor de cel puțin 15, care trebuie aplicată cu 30 de minute înainte de a ieși pe pârtie și o eșarfă groasă care să te apere de vânt. Eventual, strecoară în bagaj și o pereche suplimentară de colanți, de care ai putea avea nevoie dacă vei petrece multe ore afară.

Citește și:

Foto by PEPPERSMINT via Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Ianuarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.