Setari Cookie-uri

Insula conceptelor gastronomice, Lacul Iubirii, Muzeul Viitorului,  Madame Tussauds - Dubai vă așteaptă să le descoperiți 

Aflat în continuă dezvoltare și creștere, Dubai continuă să surprindă cu atracții spectaculoase și dezvoltări de clasă mondială care își deschid porțile în fiecare lună. În ultimul trimestru al anului 2018 au fost adăugate multe obiective turistice fantastice pe lista locurilor de neratat din oraș, iar 2019 și următorii ani vin cu numeroase alte surprize.

comunicat de presa

Aflat în continuă dezvoltare și creștere, Dubai continuă să surprindă cu atracții spectaculoase și dezvoltări de clasă mondială care își deschid porțile în fiecare lună. În ultimul trimestru al anului 2018 au fost adăugate multe obiective turistice fantastice pe lista locurilor de neratat din oraș, iar 2019 și următorii ani vin cu numeroase alte surprize.

Și pentru că mai este doar un pas până la Dubai Food Festival, Emiratul își primește turiștii cu un concept inedit: Insula Bluewaters!

Cea mai recentă destinație insulară a Dubaiului, Insula Bluewaters se mândrește cu 200 de concepte gastronomice și de retail într-un district modern cu priveliști superbe asupra Golfului. De asemenea, insula găzduiește Ain Dubai, cea mai mare roată panoramică din lume. Situată aproape de JBR, Bluewaters este împărțită în mai multe zone, precum cea rezidențială, pentru cumpărături, pentru recreere și distracție sau pentru hoteluri și cluburi pe plajă, Ain Dubai fiind piesa de rezistență care se ridică deasupra tuturor.

Citește și:

De asemenea, pe insula Bluewaters se afla și Caesar’s Palace, un adevărat punct de atracție în turismul hotelier de lux, renumit în toată lumea. De la oferte culinare inovatoare și divertisment de neuitat până la facilități luxoase, oaspeții vor beneficia de toate elementele pentru care este atât de faimos acest hotel. Printre acestea se numără plaja Cove și Qua Spa, dar și cel de-al doilea restaurant Hell’s Kitchen deținut de Gordon Ramsay.

Iar dacă ai exagerat cu deliciile culinare, atat de ofertante in Dubai, sau pur si simplu esti iubitor al sporturilor, atunci proiectele turistice dezvoltate în Hatta te vor incanta. O atracție specială pentru aventurieri și iubitori de natură, Hub-ul Hatta Wadi ajută vizitatorii să se bucure de activități pline de energie, cum ar fi ciclism montan, carting, tir cu arcul, escaladă, drumeții, plimbări cu caiacul, precum și praștie umană și tiroliană. Centrul de aventură găzduiește și Hatta Drop-in, primul parc acvatic cu sărituri din Asia. În plus, proiectul include și Hatta Zorbing, un centru specializat în zorbing pentru adulți și copii unde vizitatorii sunt introduși în bile gonflabile uriașe și lansați pe pante.

Citește și:
    • Pentru oaspeții care sunt în căutarea unei șederi liniștite în munți, Cabanele Hatta Damani și Rulotele Hatta Sedr oferă experiențe ecoturistice ideale pentru iubitorii de natură. Cele trei tipuri diferite de cabane din incinta complexului Hatta Damani oferă o experiență montană idilică și exclusivistă, îmbunătățită de ecosistemul divers și bogat din zonă, care se întinde de-a lungul a numeroase trasee montane și de ciclism. Pe de altă parte, Rulotele Hatta Sedr aduc în regiune primul concept de rulotă-hotel, găzduind rulote transformate în unități ospitaliere dotate cu terase proprii. Oaspeții pot accesa o zonă comună echipată cu facilități pentru grătare și se pot bucura de o priveliște spectaculoasă asupra malurilor barajului Hatta.
    • Șederile peste noapte sunt disponibile și în campingul Hatta, un loc de campare dedicat unde corturile pot fi instalate pentru a oferi o experiență care combină interiorul cu exteriorul. În mod alternativ, vizitatorii se pot caza în Parcul de caravane Hatta pentru a putea experimenta cu adevărat tot ce are de oferit Hatta.

Si pentru ca februarie este luna iubirii, ce ar fi mai potrivit decat o vizita in Dubai la Lacul iubirii, Al Qudra?

Citește și:

Cel mai nou membru al grupului artificial de lagune din Al Qudra este Lacul iubirii, modelat sub forma a două inimi împreunate. Lacul este locul ideal pentru a admira spectaculosul apus din deșert al Dubaiului și pentru a observa fauna sălbatică locală în habitatele sale naturale.

Iar surprizele nu se opresc aici. Anul acesta, în Dubai urmează a se deschide:

  • Dubai Arena

Dubai Arena este o arenă multifuncțională de ultimă generație care se întinde pe o suprafață de 46.000 de metri pătrați. Situată în City Walk, Dubai, această arenă va deveni foarte repede un loc popular pentru organizarea de concerte și evenimente sportive internaționale de mare anvergură, având o capacitate aproximativă de 20.000 de locuri. Programată să se deschidă în aprilie 2019, arena va dispune de cele mai avansate tehnologii disponibile, printre care se numără sistemul de retractare completă a scaunelor, acoperișul futurist care permite organizarea a numeroase producții, un sistem multifuncțional de cortine, dar și cele mai noi sisteme AV și IT.

Citește și:
  • Muzeul viitorului

Fondat de Fundația Dubai Future, Muzeul viitorului va expune cele mai mari inovații, prototipuri și invenții ale planetei, permițându-le vizitatorilor să interacționeze cu expozițiile. De asemenea, muzeul va găzdui cursuri avansate, ateliere de lucru și discuții cu ajutorul tehnologiei și soluțiilor științifice de ultimă generație pentru a explora inovațiile futuriste.

  • Madame Tussauds

Faimosul muzeu al figurilor de ceară Madame Tussauds se va deschide în curând pe Insula Bluewaters, situată aproape de plaja JBR. Madame Tussauds expune, de obicei, numeroase persoane faimoase, inclusiv cântăreți, actori, politicieni, staruri ale sportului și figuri istorice.

  • Biblioteca Mohammed Bin Rashid

Biblioteca Mohammed Bin Rashid va conține colecții specializate ale celor mai recente și distinse cărți, ideale pentru cititori de toate vârstele cu interese cât mai variate. Dezvoltarea cu o suprafață de 92.903 metri pătrați va include un teatru cu 500 de locuri și se va situa în Al Jaddaf, cu vedere la Râul Dubai. Va găzdui peste 4,5 milioane de cărți, 1 milion de cărți audio și 2 milioane de cărți în format digital. De asemenea, biblioteca va dispune de mai multe zone dedicate interacțiunii, evenimentelor, activităților și festivalurilor educaționale și culturale.

Citește și:
  • Nakheel Mall

Situat în inima Palm Jumeirah, Nakheel Mall va fi una dintre cele mai apreciate destinații pentru amatorii de cumpărături, mâncare și divertisment din Dubai. Cu o suprafață de peste 418.000 de metri pătrați, această destinație dedicată cumpărăturilor, preparatelor culinare și divertismentului de calitate va dispune de cinci etaje care vor găzdui 350 de magazine, restaurante și atracții turistice. Zona dedicată preparatelor rafinate de pe acoperiș le va da vizitatorilor ocazia să admire priveliștile panoramice asupra Palm Jumeirah, a Golfului Arabiei și a numeroșilor zgârie-nori din Dubai.

  • Dubai Festival Plaza

Cea mai nouă destinație dedicată cumpărăturilor din Jebel Ali va fi Dubai Festival Plaza, care va oferi vizitatorilor o combinație minunată de cumpărături și recreere. În total, noua dezvoltare va găzdui peste 150 de magazine și restaurante.

Citește și:
  • Deira Islands Night Souk

Acest proiect va găzdui cea mai mare piață nocturnă din lume, cu 5.300 de magazine și 96 de restaurante și cafenele situate pe țărmul insulelor Deira. Deira Island Night Souq se va situa pe cei 15,3 km pătrați ai dezvoltării Insulele Deira, se va întinde pe o lungime de 1,9 kilometri de-a lungul țărmului și va fi o interpretare contemporană a unui souq arab tradițional.

  • Cityland Mall

Cityland Mall este un proiect turistic inspirat de natură, cu o suprafață de 205.000 metri pătrați ce va dispune de 350 de magazine, 75 de restaurante și cinematografe cu ecrane spectaculoase. De asemenea, mall-ul va găzdui o uriașă grădină în aer liber, cu o suprafață de 18.600 metri pătrați, care se va numi „Central Park” și va include o mini grădină a miracolelor, un parc acvatic, trasee pentru plimbări, o grădină cu arbori bătrâni, un spațiu inspirat de cultura japoneză, o zonă pe acoperiș decorată cu frunziș cu panorame la 360 de grade și o serie de restaurante și cafenele. De asemenea, centrul va dispune de un amfiteatru uriaș și de o mini-versiune pentru copii, oferind o nouă platformă pentru artele interpretative.

În 2020, surprinzătorul DUBAI își va invita oaspeții la:

  • Complexul Floating Venice

Îmbrățișând viața subacvatică de lux, Floating Venice va oferi Orientului Mijlociu tot ce are Veneția mai bun. Cu o capacitate de până la 3.000 de oaspeți zilnic, acest complex plutitor va cuprinde 414 cabine personalizate pe patru niveluri, precum și primul spa subacvatic plutitor din lume, dar și numeroase buticuri elegante și magazine artizanale tradiționale. Pe tot parcursul anului, complexul va găzdui numeroase evenimente artistice și culturale precum Carnivale di Venezia, Binnale di Venezia și Festa del Rendentore.

  • Turnul Dinamic

Acest zgârie-nori va fi cireașa de pe tortul cerului Dubaiului și va dispune de 80 de etaje care își vor schimba în mod constant forma în funcție de modul în care locatarii vor alege să-și rotească locuințele. Turnul Dinamic va fi primul zgârie-nori din lume alcătuit din etaje rotative separate atașate de o coloană centrală, permițând locatarilor să controleze viteza de rotație și direcția propriilor apartamente de lux.

Vizionare placuta


Kudika
5 Februarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.