Setari Cookie-uri

Trei motive pentru a călători într-un loc necunoscut

Chiar și un weekend în afara orașului  poate fi ca o adiere de aer proaspăt pentru viața ta. Imaginează-ți cum te vei simți după o excursie într-un loc deosebit în pe care nu l-ai mai vizitat niciodată. 

Vei reveni acasă și la serviciu plină de energie, idei noi și entuziasm care te vor ajuta să faci acele schimbări pozitive la care te gândeai de multă vreme. Călătoriiile nu trebuie privite doar ca o distracție și un prilej de relaxare dar și ca un prilej de învățare, reînnoire, evoluție și auto-cunoaștere. Iată cum te transformă călătoriile.

1. Ieșirea din zona ta de confort te ajută să devii cea mai bună versiune a ta

Studii recente de la Universitatea Yale au desmonstrat că ieșirea din zona de confort declanșează procesul de învățare. Pe de altă parte, rutina, monotonia, repetiția acelor activități poate genera stagnarea, făcând oamenii să se simtă blocați sau captivi într-o anumită situație de viață.

De aceea, fii îndrăzneață și folosește ocazia de a călători în locuri noi pentru a-ți lărgi orizontul. Bucură-te de mâncare, muzică și oameni. Bucură-te nu doar de călătoria ta exterioară dar și de cea interioară.

Citește și:

2. Intâlnești și te împrietenești cu oameni din alte culturi

Mai mult din jumătatea populației globului experimentează o stare de singurătate și separare. Insă atunci când călătorești într-o țară străină ai ocazia de a vedea lucrurile într-o o altă persectivă. Vei oberva că generozitatea și bunătatea umană sunt universale și transced granițele. Cu cât călătorești mai mult și cu cât este mai mare decalajul cultural, cu atât mai neașteptate și magice pot fi prieteniile pe care le legi.

3. Te întorci acasă cu povești și abilități noi

Un alt beneficiu real al călătoriei este plus-valoarea și starea de fericirea pe care le adaugă vieții tale călătoria ta. Fie că înveți o limbă nouă sau noi abilități prin aprofundarea și înțelegerea unei alte culturi, viața ta se schimbă în bine. O călătorie poate face minuni pentru starea ta de bine. Folosește această energie la locul de muncă sau în comunitatea ta pentru a-i inspira pe cei din jur fie că unt prieteni, membri ai familiei sau colegi să își urmeze visele.

Citește și:

foto: By wassiliy-architect, Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.