Cinci mituri despre LA (și care este, de fapt, adevărul)

Chiar dacă este departe de a fi un oraș frumos din punct de vedere arhitectonic, LA merită vizitat măcar o dată. Și nu pentru turul ghidat al caselor celebrităților din Beverly Hills sau a stelelor celebrităților ci pentru energia sa aparte. Iată cinci mituri despre LA și cum stau de fapt lucrurile.

Chiar dacă este departe de a fi un oraș frumos din punct de vedere arhitectonic, LA merită vizitat măcar o dată. Și nu pentru turul ghidat al caselor celebrităților din Beverly Hills sau a stelelor celebrităților ci pentru energia sa aparte. Iată cinci mituri despre LA și cum stau de fapt lucrurile.

1. Traficul din LA este infernal

Nu pleca urechea la ce spune lumea și nici la ce vei auzi atunci când vei ajunge în biroul companiei de rental pentru a-ți ridica mașina pe care ți-ai rezervat-o. Dacă ești obișnuită să conduci în București, nu vei avea nici o problemă în LA. Chiar dacă este la fel de aglomerat la orele de vârf ca și în București, șoferii sunt mult mai disciplinați și mai politicoși. Rareori auzi un claxon pe stradă iar partenerii de trafic sunt foarte curtenitori. Dacă îți propui să stai o perioadă de timp mai lung, de exemplu, o lună, îți recomand să folosești aplicația Turo pentru a închiria o mașină. Este mai convenabil decât de la companiile clasice și îți decontează Uberul de la aeroport (LAX) la garajul în care țin autoturismele, situat în apropiere. Vei găsi de toate pentru toate buzunarele, de la Porsche și Mustang la Toyota Yaris.

Kudika Tarot

2. In LA se sparg mașini, nu îți lăsa nimic de valoare în autoturism

Să lași un ceas de aur la vedere într-o mașină probabil că nu este un lucru înțelept oriunde te-ai afla în lume. Câtă vreme te afli în zonele bune ale orașului și folosești parcările autorizate, nu vei întâmpina nici o problemă. Nu este nevoie să îți faci nici o grijă, totul va fi în regulă. Important este să nu îți forțezi norocul.

3. Nu plouă niciodată în California

Dacă ai urmărit știrile în ultima vreme, știi că lucrurile nu stau chiar așa. Dacă alegi să viziezi acest colț al lumii la începutul anului, este posibil să ai nevoie de o umbrelă la un moment dat. Promit să revin cu update-uri pentru celelalte perioade ale anului.

4. Toate mașinile sunt mari

A trecut perioada în care toată lumea conducea Cadillac. Fiat 500 este o mașină la modă asta ca să nu mai vorbesc de Prius. Prezența truck-urilor supra înălțate nu este un fenomen pe care de dispariție însă mașinile japoneze predomină în peisaj.

5. Oamenii sunt falși

Oamenii sunt la fel de falși sau de adevărați ca peste tot în lumea occidentală. In general, americanii sunt oameni de cuvânt, care iubesc adevărul și pe care te poți bizui. Dacă reușești să îți faci prieteni americani, vor fi alături de tine pe viață.

Featured foto by Maks Ershov via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri