Setari Cookie-uri

5 motive pentru care trebuie să vizitezi India

Abundența de sunete și culori, diversitatea culturală, mâncarea delicioasă și o istorie bogată, iată doar câteva dintre lucrurile pe care le poți descoperi odată ajuns în India.

Abundența de sunete și culori, diversitatea culturală, mâncarea delicioasă și o istorie bogată, iată doar câteva dintre lucrurile pe care le poți descoperi odată ajuns în India.

În continuare te invităm să afli încă 5 motive pentru care trebuie să vizitezi India, a șaptea țară ca mărime din lume și a doua ca număr de locuitori.

1. Munții Himalaya

Munții Himalaya, care găzduiesc cele mai spectaculoase vârfuri din lume, printre care și Everestul, străbat 5 țări: Pakistan, Nepal, India, Bhutan și China. Munții Himalaya ai Indiei pot fi vizitați în funcție de cât de experimentat și de curajos este călătorul. Astfel, poți opta pentru trasee ușoare, unde te pot însoți ghizi locali sau te poți aventura pe potecile dificile de pe Jammu sau Kashmir, unde deja ai nevoie de mai multă experiență și antrenament. Orice ai alege, te vei bucura de peisaje spectaculoase, cum doar cel mai impresionant masiv din lume poate oferi.

Citește și:

2. Mâncarea indiană

Locuitorii Indiei iau gastronomia foarte în serios, iar acesta este un motiv suficient să îți rezervi un zbor spre India. La fel ca țara în sine, bucătăria acesteia este incredibil de diversă.

În marea de opțiuni disponibile, anumite tendințe culinare se remarcă în funcție de regiune. Astfel, în nord poți gusta multe tipuri cremoase de curry, cu o iuțeală moderată. „Parathas” și „pui tandoori” sunt două exemple de preparate tipice zonei nordice, care este caracterizată de influențe persane. Mâncarea din sudul țării, în schimb, este caracterizată de ingrediente cum ar fi nuca de cocos, fructele de mare și orezul și este mai piperată decât mâncarea din nord. „Masal dosas” și „curry cu pește și nucă de cocos” sunt două mâncăruri pe care le poți gusta în sudul țării.

Citește și:

Dacă ești vegetarian, India îți oferă o multitudine de opțiuni, mai ales că o mare parte dintre localnici nu mănâncă carne. Gustă din multitudinea de preparate intens condimentate din orez și hummus.

3. Templul de aur

Cunoscut și sub denumirea „Harmandir Sahib” sau „Templul lui Dumnezeu”, Templul de aur este cel mai important loc de pelerinaj și rugăciune al credincioșilor din religia Sikhism. Este localizat în Amristar, Punjab și vizitarea acestuia impune anumite reguli, cum ar fi că în templu se intră doar descălțat și cu capul acoperit.

Motivul interzicerii pantofilor nu este unul care ține de igienă, ci de credința că încălțămintea este impură și nu trebuie să ajungă în Templu. De aceea, nu este permis accesul cu încălțăminte, nici măcar dacă aceasta este spălată și ținută în rucsac.

Citește și:

Este interesant de știut despre Sikhism că „skih” înseamnă „învățăcel” și că adepții săi timpurii s-au alăturat Sikhismului pentru că erau în căutarea ghidajului spiritual. De asemenea, sikhiții cred că există un singur Creator al lumii și că religiile nu ar trebui separate.

4. Istoria și arhitectura orașelor

India este incredibil de frumoasă și diversă și din punct de vedere arhitectural. Are forturi, palate, moschei, temple, monumente și ruine antice, iar stilurile arhitecturale au evoluat sub influența a numeroase dinastii, dar și în perioada colonială.

Fiind casa celei mai vechi civilizații din lume, pe suprafața Indiei pot fi găsite 32 de situri sub patrimoniul UNESCO, ceea ce o face o comoară pentru iubitorii de istorie și pasionații de design.

Citește și:

5. Taj Mahal

Atunci când vrei să descoperi online informații despre India este aproape imposibil să nu găsești imagini sau articole despre Taj Mahal. Acest lucru nu este de mirare, pentru că Taj Mahal, una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne, e printre cele mai cunoscute atracții turistice ale țării.

Mausoleul a fost construit de împăratul Shah Jahan în memoria soției sale favorite, Mumtaz Mahal, care a fost înmormântată în interior. Se spune că Mumtaz l-a rugat pe patul de moarte să îi construiască un templu, să aibă grijă de fiii lor și să se recăsătorească. Shah Jahan i-a promis că îi va construi cel mai frumos templu care a existat vreodată și așa a apărut Taj Mahaj. Mai târziu, și trupul lui Shah Jahan a fost depus în mausoleul care astăzi este considerat una dintre cele mai mari comori arhitecturale construite vreodată și atrage peste 7 milioane de turiști anual.

Citește și:

Așadar, India este una dintre destinațiile care ar trebui să se afle pe lista oricărui pasionat de călătorii. Are peisaje minunate, mâncare delicioasă, temple impresionante și este încărcată de istorie, culoare și diversitate culturală și religioasă.

foto main: pixabay

Vizionare placuta


Kudika
16 Mai 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.