Setari Cookie-uri

Colecționează amintiri ca-n povești: 5 destinații europene de basm

Dacă îți plac poveștile care te trimit în tărâmuri idilice să știi că poți călătorii, la propriu, în astfel de ținuturi. Iată câteva astfel de opțiuni de luat în considerare pentru următoarea ta vacanță.

Când te gândești la basme, cu siguranță că ai deja o imagine proprie creată. Că este vorba despre castele cu arhitectură impunătoare, despre sătucuri colorate în nuanțe vibrante sau despre peisaje maiestuoase, ai ceva anume care te cucerește. Sunt multe astfel de zone ascunse în lume care te pot face să te simți ca o adevărată prințesă prinsă în filele unei cărți magice. Aceste destinații sunt potrivite și pentru o escapadă cu prietenele sau chiar cu familia, dacă vrei să împărți cu alte persoane aceste bucurii. Sau poți să îți rezervi doar ție un city-break unde vei strânge memorii la care să revii zâmbind.

Destinație inspirată de Tolkien - descoperă sătucul hobbiților

Comitatul care a servit ca platou de filmare pentru “Stăpânul inelelor” sau pentru “Hobbitul” există în realitate. Hobbiton, localizat în Noua Zeelandă, este un sătuc în miniatură construit pentru cele două serii și este extrem de colorat putând fi vizitat pentru cei mai pasionați. Odată ajuns aici vei avea parte de un tur prin zonă, vei gusta din mâncarea locului și vei sta la povești cu cei de acolo în “Pământul de Mijloc”.

Citește și:

Aici oferte de cazare și avion Nouă Zeelandă

Aventuri la înălțime într-un tărâm turcesc - Cappadocia

cappadocia

foto: pixabay

Cappadocia din Turcia este o zonă pietroasă și muntoasă cu multe stânci și care se remarcă prin formațiunile ciudate de pietre. Parcă ai fi într-un tărâm oriental de acum câteva secole, unde simți că te întorci în trecutul unor civilizații apuse. Poți opta pentru zbor cu balonul, poți vizita bazare extraordinare, poți cutreiera văile din zonă - te vei îndrăgosti de această regiune.

Aici oferte de cazare și avion Cappadocia

Oprire magică în Republica Cehă

destinatii de basm

foto: pixabay

Pentru cei pasionați de istorie, orașul medieval Cesky Krumlov din Boemia de Sud, în sud-vestul Cehiei este perfect. A rămas intact, așa cum a fost conservat în secolul al XVIII-lea și este pur și simplu minunat. Străduțele întortocheate, cafenele liniștite, castele micuțe ascunse de curioși, plus faună și floră ca pentru cele mai frumoase albume de poze. Le poți descoperi pe toate într-un singur loc și te poți întoarce gata de schimbări.

Citește și:

    Aici oferte de cazare și avion Cesky Krumlov

    Orășel de basm în Bosnia și Herțegovina

    orase din europa

    foto: pixabay

    Un prim motiv ca să vizitezi Mostar? Podul local și centrul vechi istoric al orașului au fost înscrise în anul 2005 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, ceea ce ce le conferă o importanță istorică importantă. Și nu numai - aici poți vedea păduri verzi, căsuțe de piatră, zone muntoase, moschee, priveliști copleșitoare.

    Aici oferte de cazare și avion Mostar

    Ținuturi încântătoare în “cel mai frumos oraș din lume”

    colmar

    foto: pixabay

    Colmar era astfel numit în 1931 de către un autor parizian. Cu străduțe perfect decorate în ornamente tradiționale, în acest orășel rural noul întâlnește vechiul și farmecul modern sfidează frumusețea antică. Districtul, comparat cu mica Veneție, adăpostește multe zone cu ape, căsuțe în stil rustic renascentist. Plus că vei gusta aici cele mai aromate vinuri și mâncăruri încântătoare pe fundalul unor ornamente luminoase.

    Aici oferte de cazare și avion Colmar

    foto main: pixabay

    Vizionare placuta


    Kudika
    23 Mai 2019
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.