Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru relaxare deplină când pleci singură în vacanță

Dacă pleci în vacanță este bine să ai în vedere câteva măsuri care să te ajute să te relaxezi cât mai mult.

Să pleci singură în vacanță, mai ales dacă faci asta pentru prima oară, poate să îți dea mici emoții sau să te îngrijoreze din anumite puncte de vedere. În primul rând, vei fi pe cont propriu. În al doilea, îți lași casa nesupravegheată, și, dacă este cazul, familia singură.

Indiferent că e vorba despre un team building unde merg strict doar angajații firmei sau despre simpla împlinire a unei dorințe (de a vizita o anumită țară, de exemplu), dacă pleci în vacanță este bine să ai în vedere câteva măsuri care să te ajute să te relaxezi cât mai mult.

Pune camere spion în casă

Dacă pleci mai multe zile de acasă, te vei gândi la cum se descurcă soțul sau iubitul prin bucătărie și dacă păstrează curățenia. Dacă locuiești singură, te vei întreba la un moment dat dacă nu ai uitat fierul de călcat în priză sau vreun fel de mâncare în afara frigiderului.

Citește și:

Ca să scapi de aceste griji, poți monta niște mini camere spion, prin care poți urmări în timp real ce se întâmplă în locuința ta sau cum își petrec timpul cei rămași acasă. Dacă îți este dor de membrii familiei, aceste camere te vor ajuta să te simți mai aproape de ei și să știi mereu dacă sunt în siguranță. Vei fi mai liniștită știind că îi poți vedea oricând doar accesând aceste camere.

Ține legătura cu cei de acasă

Nu va fi suficient să vezi ce se întâmplă în casă în timp real. În plus, fiind într-un loc nou, unde la început nu vei ști pe nimeni, îți va face bine să auzi o voce familiară prin telefon sau să vezi un chip cunoscut printr-un apel video.

Drept urmare, ține legătura cu familia și prietenii de acasă pentru a vă asigura reciproc că fiecare este bine. Poți vorbi cu ei dimineața, ca să îți începi ziua cu o doză de energie venită de acasă, sau seara, înainte de culcare, ca să le povestești ce ai vizitat și cum ți-ai petrecut ziua. Le vei arăta că ești cu gândul la ei chiar și în vacanță, iar ei îți vor da liber la relaxare, și, de ce nu, la distracție.

Citește și:

singura in vacanta

Fii sociabilă

Dacă ești singură într-un loc nou, nu te va ajuta deloc să fii închisă sau să eviți contactul cu oamenii necunoscuți, ci dimpotrivă, îți va da o stare neplăcută. Profită de tot ce întâlnești nou, de locuri și mai ales de oameni, pentru a te relaxa și a te bucura din plin de experiența prin care treci.

Dacă îți este mai greu să interacționezi cu cei pe care nu îi cunoști, folosește-te de pretexte pentru a face acest lucru: întreabă-i despre locurile unde se mănâncă cel mai bine, despre obiceiurile zonei, despre obiectivele care trebuie vizitate. Cu siguranță te vor îndruma, vei afla lucruri interesante, iar conversațiile cu ei te vor ajuta să te destinzi și să te simți cel puțin la fel de bine ca acasă.

Nu te gândi la serviciu

Citește și:

Vacanța trebuie să fie perioada în care ideea de serviciu dispare din mintea și preocupările tale. Nu te gândi la ce ai lăsat nerezolvat la birou sau la care vor fi primele telefoane pe care le vei da când vei reveni. Aceste gânduri nu vor face decât să te agite și nu îți vor permite să te relaxezi așa cum trebuie, pentru că îți vei da seama că ai prea multe de făcut într-un timp prea scurt.

Dacă ești în vacanță, lasă treburile de serviciu deoparte, pentru că nu au ce căuta într-un loc în care vrei doar să te simți bine și lipsită de griji. Gândește-te doar la locul în care te afli și poate chiar la idei de viitoare vacanțe, astfel încât mintea ta să fie relaxată în permanență.

Sursă foto: https://unsplash.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.