Setari Cookie-uri

Turist in tara ta! 15 atractii turistice din Romania de care te vei indragosti

Descopera comorile si atractiile turistice de vis din Romania si bucura-te de o experienta unica si fascinanta!

Oricat de mult ai batut tara in lung si in lat, mai exista locuri deosebite in tara pe care poate nu le-ai vazut si de a caror frumusete merita sa te bucuri macar o data. Sunt locuri spectaculoase a caror priveliste te va lasa fara suflare, in care te vei simti ca intr-un basm si in care vei reusi sa iti incarci bateriile. Pe langa faptul ca sute de turisti straini viziteaza anual aceste obiective turistice din Romania, cateva dintre ele au fost extrem de laudate in presa internationala de specialitate.

Atractii turistice spectaculoase din Romania

1. Cetatea Alba Iulia

atractii turistice romania Foto: By Calin Stan, Shutterstock

In inima unuia dintre cele mai frumoase orase din Romania se afla Cetatea Bastionara Alba Carolina, care pastreaza marturiile istorice si culturale ale evenimentelor ce au condus la formarea poporului roman. Dupa restaurare, cetatea a devenit un punct de atractie turistic si un simbol al orasului, fiind vizitata de sute de mii de turisti anual. Poti vizita Sala Unirii, celula in care a stat Horea inainte sa fie executat, iar prin frumoasele santuri ale cetatii te poti plimba cu bicicleta sau cu tricicleta electrica.

Citește și:

2. Castelul Peles

atractii turistice romania Foto: By Balate Dorin, Shutterstock

Frumusetea Castelului Peles este cunoscuta dincolo de granitele Romaniei, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase castele din Europa. A fost construit la dorinta regelui Carol I intre anii 1866-1914 si era resedinta de vara a regilor Romaniei. Castelul Peles are caracter de unicat atat prin valoarea sa istorica, cat si prin cea artistica si ramane unul dintre cele mai importante monumente din Europa.

3. Padurea Hoia Baciu

atractii turistice romania Foto: By Daniel Marian, Shutterstock

Cel mai misterios loc din Romania si locul unde au fost investigate si analizate o serie de fenomene inexplicabile. Padurea Hoia Baciu atrage anual multi curiosi si turisti care strabat aceasta poarta intre lumi, in speranta suprinderii unei farame de paranormal. Dincole de aceste legende si povesti, padurea este cu adevarat spectaculoasa, iar copacii sunt renumiti pentru forma lor neobisnuita.

Citește și:

4. Salina Turda

Considerat unul dintre cele mai tari locuri subterane din lume intr-un top Business Insider, Salina Turda se numara printre cele mai vizitate obiective turistice din Romania. Aceasta este inscrisa pe lista monumentelor istorice din judetul Cluj, iar imbinarea armonioasa intre mediul natural si sarat al minei cu elementele de design minimaliste si modern creeaza o atmosfera unica.

5. Pestera Meziad

atractii turistice romania

Foto: By salajean, Shutterstock

Printre cele mai spectaculoase atractii turistice din Romania se numara si Pestera Meziad, care pare ca o catedrala gotica subterana realizata si finistata de actiunea apei, o adevarata capodopera a naturii. Pestera este o arie protejata si un monument ala naturii unic in Romania. Unicitatea sa este data de dimensiunile impresionanate ale portalului, precum si ale interiorului. Aceasta se afla intr-un cadru natural deosebit de frumos, aprope de muntii Padurea Craiului pe valea Meziadului, in apropiere de localitatile Meziad si Rosia. Exista 2 cai principale de acces la pestera: Drumul European E79 Oradea-Beius si Drumul European E60 Oradea-Cluj –Napoca.

Citește și:

6. Biserica Stavropoleos

atractii turistice romania

Foto: By bilciu, Shutterstock

Un loc deosebit afla in mijlocul centrului vechi din Bucuresti, un loc pe langa care am trecut de foarte multe ori fara sa imi dau seama ce minunatie ascunde si in interior. Biserica, impreuna cu alte cladiri care au format o manastire, a fost construita in anul 1724 de catre un calugar grec, in curtea hanului sau. Biserica are o curte interioasa superba si ofera detalii extraordinare precum coloanele din piatra cu influente maure, bogat ornamentate, care sprijina arcadele cu motive orientale, fiind amenajata de arhitectul Ion Mincu la inceputul secolului XX.

7. Castelul Corvinilor

atractii turistice romania Foto: By emperorcosar, Shutterstock

Printre cele mai fotografiate obiective turistice din Romania, castelul Crovinilor este un monument arhitectural ce dateaza din secolul al XVI-lea si este reprezentativ pentru arta feudala gotica din Europa. Printre legendele castelului de mentionat ar fi Legenda Fantanii si Groapa Ursilor. Fantana se zice ca a fost sapata de trei prizonieri turci, carora Iancu de Hunedoara le-a promis ca-i va elibera daca vor gasi apa. Dupa 15 ani de sapat acestia ajung la adancimea de 28m, unde dau de apa. Intre timp Iancu moare, iar sotia sa Elisabeta decide uciderea lor. Ultima dorinta a acestora a fost sa inscrie pe cheile fantanii: Apa ai, inima n-ai.

Citește și:

8. Biserica Neagra

atractii turistice romania

Foto: By Pixachi, Shutterstock

Biserica Neagra din Brasov este cel mai mare lacas de cult in stil gotic din sud-estul Europei si unul dintre simbolurile orasului. Numele acesteia provine de la incediul din 1689, in timpul invaziei otomane, atunci acoperisul a fost complet distrus, iar zidurile au fost innegrite de la fum si flacari. Aici se afla cea mai mare orga mecanica din Romania, al carei sunet exceptional atrage in fiecare an organisti de prestigiu din tara si strainatate.

9. Laguna albastra

atractii turistice romania

Foto: By Iulius Agency, Shutterstock

O bijuterie a naturii aflata in inima Transilvaniei si una dintre cele mai frumoase atractii turstice din Romania. Laguna se afla la numai 30 de kilometri de municipiul Cluj-Napoca, departe de agitatia orasului. Un loc cu totul aparte, nemaiintalnit niciunde in Romania, iar spectaculozitatea sa este data de culoarea de un albastru precum cerul. Frumusetea locului este sportita si de nisipul alb si prezenta unei paduri de gorun, situate in apropiere.

Citește și:

10. Delta Dunarii

atractii turistice romania

Foto: By Calin Stan, Shutterstock

Un loc de o frumusete deosebita si al treilea ca marime din lume. Situate la gura de varsare a Dunarii in Marea Neagra, Delta Dunarii este locul in care te poti conecta cu natura, poti observa pasarile in mediul lor natural (delta este casa pentru milioane de pasari migratoare) si te poti deconecta de la toate lucrurile care te streseaza.

11. Castelul Bran

atractii turistice romania

Foto: By Lucian BOLCA, ShutterstocK

Legendarul Castel Bran nu mai are nevoie de nicio prezentare. Locul unde a luat nastere mitul celebrului vampir este un loc de atractie pentru mii de turisti din toate colturile lumii, care vin anual sa il caute pe Dracula si este considerat unul dintre cele mai misterioase locuri de pe planeta. Atat castelul, cat si imprejurimile spectaculoase merita vizitate macar o data in viata. Castelul Bran se situează la aproximativ 30 de kilometri de orasul Brasov, pe soseaua ce iese prin vechiul cartier Bartolomeu si care leaga Brasovul de Campulung Muscel.

Citește și:

12. Cetatea Rasnov

Printre atractiile turistice pe care merita sa le vizitezi macar o data se numara si cetatea medievala Rasnov. Te poti plimba pe stradutele inguste din cetate, sa te intorci in trecut si sa iti imaginezi ca faci parte dintre locuitorii unei vechi asezari si ca ai pasit printr-un portal magic care te-a dus intr-un loc de basm, din vremuri de mult apuse (eu am facut asta, recunosc).

13. Castelul Cantacuzino

atractii turistice romania

Foto: By Olimpiu Pop, Shutterstock

O bijuterie arhitecturala aflata la poalele muntelui Zamora, cu o istorie frumoasa si un loc in care poti face poze superbe. Castelul Cantacuzino a fost ridicat de Gheorghe Grigore Cantacuzino, poreclit “Nababul”, datorita averii fabuloase, fiind unul dintre cei mai bogati oameni ai timpului sau, ales de doua ori primar al Bucurestiului si de doua ori prim-ministru al Romaniei.

14. Cascada Bigar

atractii turistice romania Foto: By Sorin Toma, Shutterstock

Una dintre cele mai impresionante cascade din Romania si nu numai, fiind nominalizata in 2013 de catre presa internationala de specialitate drept cea mai frumoasa cascada unica din lume. Cascada Bigar se afla in judetul Caras-Severin, intre localitatile Anina si Bozovici, in Parcul National Cheile Nerei-Beusnita. Este formata de apele cristaline ale izbucului Bigar, un afluent al Minisului.

15. Castelul de Lut, Valea Zanelor

Aflat intr-un cadru de basm cum insusi numele sugereaza, Castelul de Lut a fost creat din mainile unei familii care si-a vandut toate economiile plus casa din Bucuresti pentru ca acesta sa fie parte din realitate. Aflat la poalele Muntilor Fagaras, castelul a fost construit exclusiv din material naturale, iar acoperisul este inspirat de culmile muntilor.

Foto: By emperorcosar, Shutterstock

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.