Setari Cookie-uri

Studiu: 66% dintre noi calatorim in afara tarii cel putin o data pe an

Cei mai multi dintre cei care ies din tara in fiecare an o fac pentru a petrece vacanta in locuri diferite de cele in care traiesc, fie pentru a intalni oameni din alte culturi, fie pentru a se relaxa in locuri speciale.

Studiul efectuat de echipa motorului gratuit de cautare pentru calatorii momondo.ro arata ca doua treimi dintre respondenti calatoresc in strainatate cel putin o data pe an, iar media calatoriilor in afara tarii a tuturor participantilor la studiu este de 1.5/an. Dintre acestia, 46% planifica maxim 2 iesiri din tara in decursul unui an.

Cei mai multi dintre cei care ies din tara in fiecare an o fac pentru a petrece vacanta in locuri diferite de cele in care traiesc, fie pentru a intalni oameni din alte culturi, fie pentru a se relaxa in locuri speciale, pe care nu le pot regasi acasa. In ceea ce priveste aceste calatorii de vacanta, 42% dintre romani au afirmat ca vor avea ca destinatie locatii din afara tarii, în 2019.

De ce calatorim?

Aproximativ trei sferturi dintre respondenti (70%) au afirmat ca atunci cand calatoresc simt ca imaginea lor despre cultura cu care iau contact se imbunatateste. Practic, multe dintre ideile preconcepute se demitizeaza si raman cu o parere mai clara despre societatea pe care o viziteaza, fara sa mai fie influentati la fel de mult de ceea ce citesc sau aud despre locul respectiv.

Citește și:

Aproape la fel de multi oameni (68%) considera ca devin mai toleranti in ceea ce priveste diversitatea si diferentele dintre noi.

Toleranța, respect, responsabilitate si independenta

Momentul in care copiii incep sa locuiasca in alt loc decat parinții lor reprezinta un prag psihologic major, fapt pentru care ne dorim ca unele valori sa fie deja asumate cand acel timp soseste si alegem sa le antrenam in timpul calatoriilor. Cele mai importante invataturi sunt considerate toleranta si respectul pentru alti oameni (67%), responsabilitatea (66%) si independenta (47%) iar mai mult de jumatate dintre respondenti (56%) cred ca societatea, prin oamenii ei, este cea care ar trebui sa se asigure de insusirea acestor valori.

Mai multe lucruri ne unesc, decat ne separa

Chiar daca aproape jumatate dintre participanti considera ca astazi oamenii sunt mai putin toleranti decat in urma cu 5 ani, 61% sunt de parere ca lumea devine tot mai unita si ca piedicile in calea acestui trend sunt mai putine decat lucrurile care il sustin. Prin urmare, calatorind mai mult vom deveni mai toleranti, iar sentimentul de uniune si comunitate se va dezvolta tot mai mult, pregatindu-ne sa facem lumea mai buna, mai deschisa.

Citește și:

foto main:

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.