Setari Cookie-uri

Ce haine iei cu tine dacă îți faci vacanța în Delta Dunării

Pentru că nu mai este mult până începe perioada concediilor de vară, una dintre opţiunile pe care o poţi lua în calcul este Delta Dunării, una dintre cele mai frumoase delte din Europa.

Această destinaţie turistică te va întâmpina cu activităţi diverse, de la pescuit, plajă şi opţiuni de relaxare la spa, până la plimbări lungi, unde poţi admira flora şi fauna, unice pentru frumuseţea lor.

Vei găsi opţiuni excelente de cazare in Delta Dunării, ce pot oferi turiştilor în fiecare zi o activitate nouă, ideală pentru ieşirea din rutină. Cu toate acestea, pentru că Delta Dunării nu este un loc tipic de petrecut concediul, trebuie să acorzi atenție pregătirlor, mai ales din punctul de vedere a vestimentaţiei.

Află ce haine să iei cu tine dacă mergi în vacanţă în Delta Dunării, din rândurile de mai jos:

Haine potrivite pentru vacanţa în Delta Dunării

De îndată ce ţi-ai ales opţiunea de cazare în Delta Dunării, trebuie să te ocupi de pregătirea amănunţită a bagajului, stabilind cu ce te îmbraci şi cu ce te încalţi.

Citește și:

Vei avea nevoie de haine potrivite pentru exterior şi de încălţăminte comodă, de bună calitate, pentru a înfrunta orice posibilă intemperie. Cu siguranţă nu există motive pentru care să iei în bagaj rochiţe, pantofi cu toc sau haine din mătase, deoarece nu vei avea unde să le porţi.

Pentru toamnă şi primăvară, atunci când turiştii preferă să se bucure de excursii cu barca, trebuie să te pregăteşti corespunzător, deoarece temperaturile sunt chiar mai scăzute decât pe uscat. De aceea, în aceste anotimpuri vei avea nevoie de o jachetă de vânt, de pantaloni groşi şi comozi, de o căciulă care să îţi acopere urechile dar şi de o bluză cu mâneca lungă, care să îţi ţină de cald. Nu uita nici de pelerina de ploaie, in caz ca norii decid sa se scuture in timpul vacantei tale.

Citește și:

În timpul verii, atunci când temperaturile sunt ridicate, se recomandă aceeaşi jachetă de vânt, o pălărie cu bor, care să îţi acopere bine capul şi urechile, pantaloni şi bluze cu mânecă lungă, dar şi pantofi sau sandale pentru munte. Nu vei apela în niciun caz la perechile clasice de şlapi, deoarece vei aluneca şi nu vor fi comode în timpul excursiei.

La polul opus, iarna te va întâmpina cu temperaturi scăzute. Pune în bagaj o caciulă rezistentă la apă şi vânt, mănuşi groase şi un echipament termoizolant, pentru corp. Pâslarii şi ciorapii groşi de schi sunt variantele ideale pentru o vacanţă de iarnă în Delta Dunării.

Încălţăminte comodă, ideală pentru expediţii în Deltă

În afară de hainele potrivite, şi încălţămintea pentru Deltă trebuie să fie atent aleasă. Indiferent de excursiile pe care le vei face sau de anotimpul în care vei merge în vacanţă, nu vei avea nevoie de pantofi cu toc, decupaţi sau înalţi şi nici de şlapi, care te vor incomoda oriunde, mai putin pe plaja.

Citește și:

Optează întotdeauna pentru magazinele specializate, unde îţi poţi găsi pantofi sau ghete de trekking şi sandale specifice pentru munte, potrivite în cazul expediţiilor pe grinduri sau în păduri. Acestea te vor ajuta să te bucuri de o şedere confortabilă în Delta Dunării, fără să îţi fie frig sau cald la picioare.

Alte obiecte utile pentru vacanţa în Delta Dunării

Din bagajul de călătorie în Delta Dunării nu trebuie să îţi lipsească nici crema de soare, cu factor de protecţie ridicat, deoarece razele soarelui pot fi puternice, iar reflexia apei va face ca nivelul de radiaţie să fie chiar mai mare decât pe uscat.

În aceeaşi măsură, ochelarii de soare cu lentile polarizate sunt recomandaţi de toţi cei care au ajuns cel puţin o dată în Deltă, pentru că te protejează de razele UV. Cremele şi soluţiile împotriva ţânţarilor sunt deosebit de importante, pentru a-ţi lua toate măsurile de precauţie împotriva pişcăturilor de insecte.

Citește și:

Dacă te hotărăşti să pleci într-o excursie cu barca, este indicat să ai la tine şi huse de ploaie şi genţi impermeabile pentru aparatura electronică, extrem de sensibilă la apă, aşa cum sunt camerele foto sau telefoanele.

Delta Dunării reprezintă opţiunea ideală de vacanţă, indiferent de anotimp. Aici îţi vei găsi cazare confortabilă şi te vei putea bucura de cele mai interesante şi distractive activităţi. Pune întotdeauna în bagajul de călătorie haine şi încălţăminte rezistente şi comode, în care să te simţi bine pe tot parcursul vacanţei.

Vizionare placuta


Kudika
16 Iulie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.