Setari Cookie-uri

15 motive pentru care urmatorul city break sa fie in fascinanta Lisabona

Orasul magic unde se intalnesc cartierele colorate, muzica fado, magia unor vremuri de mult apuse si locurile de poveste.

Lumea e plina de orase minunate si incitante pe care merita sa le explorezi si sa faci un city break, iar Lisabona este unul dintre acestea si ar trebui sa fie pe lista, de vazut macar o data in viata. Nu vei regreta, promit! Totodata, Lisabona este un oras plin de culoare de care te poti bucura fara sa scoti prea multi bani din buzunar, obiectivele turistice sunt accesibile, de la galerii si muzee fascinante, pana la litoral si fermecatoarele orasele din apropiere.

15 motive sa faci un city break in Lisabona

1. Este unul dintre cele mai vechi orase din lume

city break lisabona Foto: By S-F, Shutterstock

Orasul portughez este unul dintre marile centre culturale europene, dar si unul dintre cele mai vechi orase, fiind construit in anul 1200 i.Hr. Printre legendele care invaluie orasul in mister se numara si aceea ca intemeietorul cetatii Lisabona ar fi insusi Ulise, unul din eroii greci din Iliada, principalul personaj al Odiseei lui Homer.

Citește și:

2. Este un oras plin de istorie

city break lisabona Foto: By Juanan Barros Moreno, Shutterstock

Aerul plin de istorie se simte cel mai bine in cartierul Alfama, care trebuie sa recunosc ca m-a cucerit definitiv, cel mai vechi cartier al orasului, datand de mai bine de 1000 de ani, cand maurii ocupau peninsula iberica. Totodata, Lisabona este orasul de bastina al marilor calatori ai lumii, locul de unde au pornit la drum Vasco da Gama, Ferdinand Magellan si Henric Navigatorul, deoarece a fost capitala primului imperiu colonial modern. Printre atractiile turistice deosebite ale orasului, cea mai strans legata de istoria Portugaliei este Manastirea Jeronimos, locul in care Vasco da Gama si echipajul sau au petrecut ultima noapte inainte de a porni in marea calatorie spre India.

3. Mancare buna si ieftina

city break lisabona foto: By Fanfo, Shutterstock

In Lisabona poti manca foarte bine fara sa cheltui o avere, inclusiv fructe de mare proaspete. Chiar si in locurile turistice preturile sunt mult mai decente decat in alte orase din Europa. Gasesti cod, dorada sau sardine la aproape toate restaurantele. Specialitatea nationala este reprezentata de codul sarat si uscat, un fel de mancare numit „bacalhau”.

Citește și:

4. Are o arhitectura unica

de vizitat lisabona foto: By S-F, Shutterstock

Pe langa atmosfera romantica, boema si primitoare, Lisabona este un spectacol in sine si datorita arhitecturii deosebite. Cartierele vechi si pitoresti au o arhitectura diversa, pornind de la cea romantica, pana la cea gotica si art nouveau. Mai mult decat atat, Lisabona a fost inzestrata cu o asezare deosebita, fiind constuit pe sapte coline, si imbratisat de fluviul Tejo inainte de a se varsa in ocean.

5. Plaja la ocean

city break lisabona Foto: By Samuel Borges Photography, Shutterstock

Odata ajunsa in Lisabona mi s-a indeplinit un vis, mai exact acela de a vedea oceanul. Cei din Lisabona sunt extrem de norocosi deoarece pot face plaja atat pe malul fluviului Tejo cat si la ocean, care se afla la cativa kilometri de capitala portugheza. Poti sa te bucuri de magia oceanului in statiuni precum Cascais (una dintre cele mai frumoase statiuni din Riviera Portugheza, cu multe atractii turistice deosebite, printre care Boca do Inferno), Estoril sau Carcavelos.

Citește și:

6. Oamenii sunt extrem de prietenosi

city break lisabona foto: By eldar nurkovic, Shutterstock

Portughezii sunt extrem de primitori si plini de viata, e aproape imposibil sa te plimbi pe strazile orasului si sa nu vezi fete zambitoare sau sa nu simti vibe-ul ala de pozitivitate si sentimentul ca indiferent ce se intampla in viata ta totul va fi bine intr-un fel sau altul. Daca vizitezi singur Lisabona e aproape imposbil sa nu iti faci cativa prieteni in zilele petrecute acolo.

7. Fado – muzica traditionala este absolut magica

muzica fado foto: By Sopotnicki, Shutterstock

Fado este muzica traditionala portugheza, iar cuvantul se traduce prin destin sau soarta. Nu mi s-a intamplat de prea multe ori sa aud o muzica atat de fermecatoare, care sa ma vrajeasca de la primele acorduri. Fado impresioneaza prin combinatia de stiluri diferite, de la ritmuri africane, la ritmuri arabesti, iar toate melodiile sunt pline de dor, de dragoste, tristete, melancolie, unele facand referire la vremuri de mult apuse.

Citește și:

8. Deserturile sunt geniale

city break lisabona

foto: By nito, Shutterstock

Aici am descoperit unul dintre deserturile mele preferate mai exact pasteis de natas. As manca non-stop, si cand spun non-stop, nu e o exagerare! Cele mai bune le gasesti la Pasteis de Belem si chiar daca vei sta la coada sa iti iei, promit ca merita fiecare secunda de asteptare. Pasteis de Nata au fost inventate in Belem de catre calugarii de la Manastirea Jeronimos in anul 1837.

9. Clima

city break lisabona

Foto: By S-F, Shutterstock

Datorita asezarii geografice, Lisabona este una dintre cele mai calduroase capitale europene, beneficiind de un climat mediteranean cu caracteristici subtropicale. Este totodata si cea mai insorita capitala a Europei.

10. Panorame care iti taie rasuflarea

city break lisabona

Foto: By Benny Marty, Shutterstock

Imi place tare mult sa gasesc locuri de unde sa admir un oras de sus, prin urmare nu aveam cum sa nu ma indragostesc de Lisabona si ale sale miradouros (panorame). Multe dintre strazile fermecatoare si inguste, cu un urcus abrupt duc catre panorame suprinzatoare unde odata ajuns te simti ca si cum ai descoperit un colt de rai. Printre cele mai spectaculoase se numara Miradouro das Portas do Sol, Miradouro de Santa Catarina, Miradouro da Graca.

Citește și:

11. Cea mai spectaculoasa arta stradala din lume

street art Foto: By RitoN, Shutterstock

Printre motivele sa faci un city break in Lisabona se numara si explozia de picturi murale aflate pe pereti. Toata Lisabona este o galerie in aer liber si este cunoscut drept unul dintre orasele cu cea mai spectaculoasa arta stradala din lume. Artistii de talie mondiala au lucrari aici, iar circuitele turistice cu tematica arta urbana se numara printre cele mai populare.

12. Plimbarea cu faimosul tramvai galben 28

city break lisabona Foto: By Nella, Shutterstock

Tramvaiul galben a devenit emblema orasului Lisabona si este o adevarata placere sa faci o plimbare cu el. O sa vezi locuri pe care nu apuci sa le vizitezi in mod normal si ajungi in principalele atractii din oras, incepand de la Placa da Figueira pana in celebrul cartier Alfama.

13. Excursie de o zi in superbul Sintra

city break lisabona Foto: By saiko3p, Shutterstock

Citește și:

Sintra este un loc de basm pe care merita sa il vizitezi macar o data in viata. Daca faci un city break in Lisabona este musai sa petreci o zi in superbul Sintra – orasul palatelor regale. Sintra este un loc minunat, un colt de rai lasat de Dumnezeu pe pamant. Atmosfera de poveste creata in jurul palatelor si parcurilor care se regasesc aici nu am mai intalnit-o niciunde.

14. Trebuie sa incerci Ginjinha – cel mai faimos lichior din Portugalia

city break lisabona foto: By Barry Paterson, Shutterstock

Un mic pahar de ciocolata + un lichid de cirese tipic portughez numit ginjinha = o explozie de arome uimitoare in gura. Trebuie neaparat incercat, nu se compara cu absolut nimic.

15. Viziteaza cel mai vestic punct al Europei

city break lisabona

„Aici unde se termina pamantul si incepe marea…”

Langa Lisabona se afla multe locuri fascinante care merita descoperite si vazute, printre acestea se numara si Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei. O fasie de pamant cu stanci uluitoare, care se termina brusc, dezvaluind imensitatea oceanului, un peisaj salbatic care pare ireal.

foto prima pagina: By S-F, Shutterstock

Vizionare placuta


Un râs colorat, contagios și un optimism molipsitor. O rebelă independentă, cinefila convinsă, o visătoare spontană îndrăgostită de călătorii și mistere gata de a fi descoperite. Un...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.