Setari Cookie-uri

Drumeții: Top 7 trasee care îi vor impresiona pe românii de pretutindeni

Cele mai spectaculoase trasee pentru călătorii pasionați de drumeții.

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a găsit cele mai spectaculoase trasee pentru călătorii pasionați de drumeții (montane sau nu). Românii care vor să se mai bucure de încă o experiență greu de uitat înainte ca vacanța să se termine (dacă nu obișnuiesc să stea pe un șezlong în concediu) pot să își facă planuri interesante.

Dintre participanții la studiul momondo din acest an, 38% au afirmat că vor avea cel puțin o vacanță în care includ drumeții iar 20% au spus că în 2019 vor pleca cu rucsacul în spate și se vor bucura de ce întâlnesc. Dacă traseele din munții din România au devenit deja foarte cunoscute, călătorii experimentați se pot inspira din aceste recomandări pentru a-și încărca bateriile pe deplin.

Citește și:

Nivel redus de dificultate

1. Morksie Oko & Czarny Staw - Polonia

Munții Tatra atrag atât iubitorii de sporturi de iarnă cât și pe cei care adoră drumețiile montane în timpul verii. Morksie Oko (Ochiul Mării) este un lac aflat la capătul unui drum foarte accesibil de aprox. 8 km care pleacă din Palenica Bialczanska. De acolo se mai poate merge încă o oră pe un traseu puțin mai solicitant (și mai puțin aglomerat) de încă aprox. 1 oră până la Czarny Staw, un alt lac mai mic, cu o priveliște la fel de frumoasă. Pentru a ajunge în Palenica Bialczanska se poate folosi autobuzul care pleacă din Zakopane, localitatea cea mai apropiată în care obișnuiesc să se cazeze cei mai mulți dintre turiști.

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele în Zakopane: 63 EUR

Citește și:

2. Cinque Terre - Italia

Fotografiile cu casele colorate de pe coastă nu mai sunt o noutate pentru călători, dar faptul că există un traseu prietenos care aduce și alte peisaje naturale superbe ar putea deveni interesant. Există mai multe variante de drumeție, dar cea mai cunoscută presupune parcurgerea celor 11km între Riomaggiore și Monterosso al Mare, trecând prin 5 localități conectate și prin linii de cale ferată (deci distanța poate fi scurtată după plac). Turiștii obișnuiesc să ajungă aici după ce au vizitat orașe mari din apropiere, precum Pisa sau Genoa.

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele în La Spezia: 104 EUR

3. Caminito del Rey - Spania

Traseul din regiunea Malaga nu este unul dificil și nici foarte lung (mai puțin de 8 km, parcurși în aprox. 4 ore), dar priveliștea este incredibilă. Pentru a ajunge la începutul traseului, turiștii pot folosi un shuttle-bus care asigură legătura cu gara cea mai apropiată, El Chorro. Trenul poate fi luat din orașele mari din apropiere, Sevilla sau Malaga.

Citește și:

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele în Malaga: 134 EUR

4. Zion Narrows - Utah - SUA

Parcul Național Zion include această porțiune în care pereții canionului se apropie foarte mult iar drumeția devine o parcurgere a unei porțiuni din Virgin River. Chiar dacă se merge doar prin apă, numeroși turiști vin alături de copii, deci traseul nu este atât de dificil pe cât sună. În schimb, imaginea pereților înalți și a râului dintre ei va fi una care nu se va uita ușor. Mulți turiști aleg să înnopteze în Springdale, localitatea cea mai apropiată de intrarea în parc, dar există și alte localități în împrejurimi, cum ar fi St. George, unde există și un aeroport regional.

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele în St.George: 83 EUR

Citește și:

Nivel mediu de dificultate

5. Kauai - Hawaii

Insula Kauai face parte din arhipelagul Hawaii și oferă multe variante pasionaților de trasee montane, fiecare asigurând priveliști superbe care includ cascade enorme, dealuri spectaculoase, păduri înalte sau roci cu forme inedite. Una dintre cele mai cunoscute rute se numește Awaawapuhi Trail și chiar dacă poate fi parcursă în 3 ore (dus-întors) promite fotografii uimitoare. Se poate ajunge pe insulă direct cu avionul, aterizând pe aeroportul Lihue.

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele în Honolulu: 241 EUR

6. Inca Trail - Peru

Cel mai cunoscut traseu din America de Sud, mai ales datorită destinației finale, Machu Picchu, are o lungime de aproximativ 40 km în care prezintă schimbări impresionante de peisaj. Cei mai mulți călători aleg să urmeze drumul complet (care durează 4 zile), dar există și posibilitatea parcurgerii doar a unor anumite porțiuni, în funcție de pachetul turistic ales. Cele mai multe agenții asigură transportul din Cusco până la km.82, locul de începere a traseului.

Citește și:

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele în Cusco: 59 EUR

7. Torres del Paine W Trek - Chile

Patagonia este un vis al tuturor amatorilor de drumeții pentru că oferă peisaje incredibile, foarte diferite, de-a lungul a câtorva sute de kilometri de trasee diverse. Lacuri glaciare, creste montane, pajiști verzi, stânci cu forme spectaculoase, toate acestea pot fi admirate de cei care se încumetă să parcurgă cei 100 km în 4-5 zile pe traseul W. Călătorii obișnuiesc să se cazeze în Puerto Natales, o localitate apropiată în care pot găsi hoteluri, restaurante și magazine care închiriază echipamentele necesare.

Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele în Puerto Natales: 58 EUR

Citește și:

    Foto: By Dudarev Mikhail, Shutterstock

    Vizionare placuta


    Kudika
    19 August 2019
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.