Setari Cookie-uri

Cat te costa un taxi de la aeroport pentru 140 de capitale din intreaga lume

București se află pe locul 38 în topul celor mai ieftine curse cu taxiul dintre toate orașele analizate, iar costul este similar cu cel din alte 9 capitale.

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a analizat prețurile pentru călătoriile cu taxiul de la aeroport către centrul orașului pentru 140 de capitale din întreaga lume. București se află pe locul 38 în topul celor mai ieftine curse cu taxiul dintre toate orașele analizate, iar costul (aprox. 10 EUR) este similar cu cel din alte 9 capitale, printre care Doha, Varșovia sau Tbilisi.

De obicei, cele mai mai prețuri din timpul unei călătorii se întâlnesc la achiziționarea zborurilor sau a cazării. Totuși, există multe cazuri în care costul biletului de avion este mai mic decât cel pentru transferul de la aeroportul pe care aterizăm până în centrul orașului. Experții momondo au alcătuit un clasament al celor mai scumpe/ieftine călătorii cu taxiul de la aeroport pentru a îi ajuta pe turiștii români să își planifice mai exact bugetul pentru vacanțe. Au fost incluse și distanțele de parcurs, pentru o imagine mai clară a duratei călătoriei și a rezervărilor adiacente.

Citește și:

Cele mai scumpe transferuri de la aeroport

Media prețului pentru călătoriile de la cele mai aglomerate aeroporturi din 140 de capitale către punctele centrale ale orașelor respective este de 25 EUR, iar distanța medie de parcurs este aproximativ 21 km, ambele valori fiind mai mari decât cele corespunzătoare capitalei României: 10 EUR pentru o călătorie de aprox. 16.5 km.

Cea mai scumpă călătorie din lume este cea din aeroportul Narita care se află la 71.5 de km de centrul orașului Tokyo și costă echivalentul a 200 EUR. În Europa, prețul cel mai mare pentru o călătorie cu taxiul până în centrul orașului îl vor plăti turiștii care zboară către Oslo sau Reykjavik: 100 EUR pentru o cursă de aproximativ 50 km. Doar cu 10 EUR mai puțin vor plăti cei care zboară către Londra sau Monaco.

Citește și:

Top 10 cele mai mari tarife fixe echivalate în Euro pentru călătoriile cu taxiul:

Oraș / Aeroport

Distanța până în centrul orașului

Tarif fix

Tokyo / Narita

71.5 km

200 EUR

Oslo

50 km

100 EUR

Reykjavik

49 km

100 EUR

Washington / Dulles

43 km

90 EUR

Monaco / Nice Côte d’Azur

30 km

90 EUR

Londra / Heathrow

27 km

90 EUR

Stockholm / Arlanda

40 km

60 EUR

Berna

12 km

60 EUR

Paris / Charles de Gaulle

30 km

55 EUR

Seoul / Incheon

60 km

50 EUR

Cele mai ieftine transferuri de la aeroport

Conform așteptărilor, orașele din vestul Europei lipsesc din acest clasament, prețurile cele mai mici regăsindu-se în Tashkent, capitala Uzbekistanului (2 EUR) și Tunis (3 EUR). Chișinău, capitala vecină, ocupă ultimul loc în clasamentul celor mai ieftine 10 transferuri din lume, fiind singurul oraș european din acest top dominat de locații din Africa.

Citește și:

Aeroport

Distanța până în centrul orașului

Tarif fix

Tashkent

7 km

2 EUR

Tunis

8 km

3 EUR

Dushanbe

8 km

3 EUR

Kathmandu / Tribhuvan

7 km

4 EUR

Bissau

9 km

4 EUR

Banjul

24 km

4 EUR

Brazzaville

3 km

5 EUR

Tegucigalpa

6 km

5 EUR

Victoria

10 km

5 EUR

Chișinău

13 km

5 EUR

Irina Ryabovol, PR manager pentru Europa de Est în cadrul momondo, comentează: „Desigur, distanța nu este întotdeauna factorul cheie în stabilirea prețurilor serviciilor de taximetrie. Pentru aproximativ aceeași distanță în cazul orașelor București și Amsterdam, călătorii vor plăti tarife cu o diferență mai mare chiar de 4 ori în cel de-al doilea oraș, sau doar jumătate din prețul de acasă atunci când zboară către Antananarivo. În ceea ce privește costul serviciilor raportat la un kilometru, cele mai scumpe aeroporturi din Europa sunt cele din Berna, Luxemburg și Copenhaga. Pentru a economisi, călătorii pot alege să comande o mașină online sau să se îndrepte către modalități de transport în comun, precum trenuri sau autobuze. Dacă oferta de transport public nu este satisfăcătoare, turiștii pot oricând să se grupeze cu alți călători pentru a împărți o cursă taxi către centrul orașului.”

Citește și:

În ceea ce privește transferul de la aeroporturile din România, cel mai mare tarif va fi plătit de călătorii care aterizează pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu de lângă Constanța: aprox. 17 EUR. Iași, Timișoara și Sibiu sunt destinațiile către care se ajunge cel mai ieftin de la aeroport: aprox. 4 EUR.

Aeroport

Distanța până în centrul orașului

Tarif fix

București

16.5 km

10 EUR

Cluj Napoca

9 km

4.5 EUR

Timișoara

10 km

4 EUR

Iași

8 km

4 EUR

Constanța

26 km

17 EUR

Craiova

7 km

5 EUR

Sibiu

3 km

4 EUR

Foto: Ferdinand Stöhr, Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
4 Noiembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.