Setari Cookie-uri

Restaurante „Zero Waste” - Top 5 destinații în care sustenabilitatea se reflectă și în bucătărie

Folosirea produselor provenite din fermele locale, evitarea ambalajelor de unică folosință, colectarea resturilor alimentare și transformarea lor în compost sunt doar câteva dintre prioritățile restaurantelor care se alătură noului curent 'Zero Waste'.

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a alcătuit o listă cu locații în care turiștii și localnicii pot servi prânzul sau cina într-un restaurant care are grijă de mediul înconjurător.

Folosirea produselor provenite din fermele locale, evitarea ambalajelor de unică folosință, colectarea resturilor alimentare și transformarea lor în compost sunt doar câteva dintre prioritățile restaurantelor care se alătură noului curent „Zero Waste”. Bucătari din întreaga lume încep să adopte acest stil de a găti utilizând toate părțile unei materii prime și atrag clienți în restaurantele lor asigurându-se că impactul companiei lor asupra mediului înconjurător este minim.

Citește și:

Helsinki

Primul restaurant din regiunea nordică a Europei care s-a alăturat acestui trend (și unul dintre primele din lume) se numește Nolla și se află în capitala Finlandei. Însuși numele este traducerea în finlandeză a cuvântului „zero”. Politica restaurantului privind aprovizionarea a fost dintotdeauna strictă, produsele cu ambalaje de unică folosință fiind refuzate. În timp, producătorii locali au înțeles viziunea antreprenorilor și s-au alăturat inițiativei, contribuind la menținerea acestui trend.

Prețul mediu pentru o noapte de cazare într-un hotel de 3 stele în Helsinki: 107 EUR

Londra

Capitala britanică se bucură de mai multe opțiuni în ceea ce privește restaurantele „Zero Waste”, atrăgând și antreprenori sau bucătari din alte colțuri ale lumii. Silo este unul dintre aceste exemple, fiind inițial deschis în Australia în 2011, urmând să se arate londonezilor la sfârșitul săptămânii trecute, după ce a hrănit locuitorii din Brighton câțiva ani. Nine Lives, Redemption, Tiny Leaf sau Farmacy sunt alte nume de afaceri locale care promit atenție sporită către reciclare și sustenabilitate.

Citește și:

Prețul mediu pentru o noapte de cazare într-un hotel de 3 stele în Londra: 105 EUR

Berlin

În districtul Mitte, pe Tor Strasse se află Frea, un restaurant vegan care luptă împotriva risipei alimentare și militează pentru folosirea sustenabilă a resurselor. Inițial, localul era deschis pentru masa de prânz și pentru cină, dar pentru că devenea prea solicitant pentru personalul angajat, au decis să se concentreze doar pe pregătirea cinei, iar acum în fiecare seară toate mesele sunt ocupate. Prin urmare, cei care vor să se bucure de această experiență sunt nevoiți să facă o rezervare cu câteva zile în avans.

Prețul mediu pentru o noapte de cazare într-un hotel de 3 stele în Berlin: 77 EUR

Bali

Insula din sudul Indoneziei atrage turiști din toate colțurile lumii, mai ales prin plaje, terase de orez, sau corali, dar în ultimii ani tendințele europene încep să fie asimilate din ce în ce mai mult. Prin urmare, un restaurant care folosește doar produse locale și care contribuie la protejarea mediului înconjurător a fost deschis în zona Seminyak și se numește Potato Head Beach Club.

Citește și:

Prețul mediu pentru o noapte de cazare într-un hotel de 3 stele în Bali: 30 EUR

Dakar

Nu mulți s-ar aștepta ca în Senegal să existe antreprenori interesați de acest curent, dar patronul Copacabana Surf Village, un restaurant și magazin cu articole pentru surfing situat pe plaja Virage, și-a propus să îi contrazică. După ce a preluat afacerea de la tatăl său, a început să ia măsuri privind reducerea folosirii plasticului și a materialelor chimice de curățenie și să contribuie la educația localnicilor privind reciclarea și folosirea sustenabilă a resurselor.

Prețul mediu pentru o noapte de cazare într-un hotel de 3 stele în Dakar: 60 EUR

Foto: Rod Long, Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
28 Noiembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.