Setari Cookie-uri

Ce trebuie să știi când planifici un road trip

În funcție de destinație și de nevoie, vei avea de planificat călătoria în așa fel încât să nu rămână nimic la voia sorții.

Călătoriile alături de prieteni și familie sunt cele mai potrivite metode de a te relaxa sau de a-ți încărca bateriile după o perioadă aglomerată la muncă. Nu doar că vei simți o senzație de libertate completă, dar vei avea și ocazia să descoperi locuri noi din țară sau din afară. În funcție de destinație și de nevoie, vei avea de planificat călătoria în așa fel încât să nu rămână nimic la voia sorții. Iată cei mai importanți pași:

Alegerea destinației

Stabilește din timp unde vrei să pleci pentru a avea mai mult timp la dispoziție să găsești cazarea ideală. Dacă te ocupi de organizare, site-urile de specialitate te vor ajuta să găsești cele mai bune locații în funcție de buget, numărul de persoane și perioada de ședere.

Dacă te interesează cazare Poiana Brasov pentru un road trip de weekend în sezonul rece sau pentru un concediu de odihnă, ține cont de perioadele cele mai aglomerate și fă rezervări din timp. Dacă majoritatea celor din grupul tău de prieteni sunt iubitori de mare și nisip fierbinte, așteaptă vara pentru un road trip ca la carte. Însă dacă vrei să pleci cu familia când se deschid pârtiile, echipează-i pe cei mici cu cele mai bune costume de schi sau snowboarding și planifică un road trip înzăpezit.

Citește și:

Pregătirea mașinii

Pregătirea și verificarea mașinii sunt un must înainte de a pleca la drum lung. Într-un grup de prieteni, va trebui să optați pentru mașina cea mai potrivită pentru road trip. Acestea sunt mașinile sport, dar în cazul în care vreți să încăpeți cât mai mulți în același autoturism și să stați confortabil, șoferul va trebui să fie cel care deține un SUV.

Autoturismul trebuie să treacă prin câteva verificări de bază înainte să plecați: verificarea presiunii din pneuri, a frânelor, a lichidului de parbriz, a uleiului și a farurilor. Dacă plecați pe o distanță foarte lungă, este recomandat să apelați la un mecanic pentru o verificare completă și amănunțită. De asemenea, nu trebuie să lipsească roata de rezervă. Nu poți ști niciodată când unul dintre cauciucuri decide să renunțe la drum și nu va fi plăcut să rămâneți în mijlocul pustietății fără o roată de rezervă.

Citește și:

Planificarea vizitării obiectivelor turistice

Un road trip poate fi o ocazie perfectă pentru a te retrage într-o destinație de la țară, cu mult spațiu verde în timpul verii și vreme numai bună de stat în fața focului pe timp de iarnă. Nu trebuie să ai mereu un scop anume pentru care vrei să ajungi într-un colț al țării sau al lumii. Dar atunci când ajungi într-o zonă cu istorie și tradiții, ar fi păcat să ratezi cele mai importante obiective turistice.

Când te ocupi de planificare pentru mai multe persoane, stabilește ce puteți face în fiecare zi. Fie că este vorba de vizitarea unui sit arheologic sau a unor construcții vechi din lemn, aceste activități trebuie să vă țină în priză și să încurajeze detașarea de la problemele cotidiene. Dacă vizitați Delta Dunării puteți să vă integrați printre localnici și să-i însoțiți la pescuitul de dimineață, iar dacă alegeți destinații de sărbători în Maramureș, alăturați-vă colindătorilor din seara de Crăciun. Documentarea în prealabil te va ajuta să faci un program potrivit grupului de prieteni sau familiei și îți va oferi șansa de a descoperi zone noi pentru viitoare călătorii.

Citește și:

Urmărirea condițiilor meteo

Vremea va influența satisfacția aventurii tale pe drum atât vara, cât și iarna. Urmărește starea vremii în perioada dinaintea plecării, dar și pe cea din zilele pe care le petreci la destinație. Cu siguranță nu vrei să ajungi la mare într-o săptămână ploioasă, sau la munte când se anunță viscol și vijelii. Este important ca atunci când faci rezervările pentru cazare, să stabilești condițiile în care acestea se pot anula dacă se decide că starea vremii este prea rea pentru a pleca în road trip.

Aceste aspecte de care trebuie să te ocupi când planifici o călătorie cu mașina se aplică în orice situație și perioadă. Orice grup care își dorește să plece la drum trebuie să fie conștient de pericolele care pot apărea pe parcurs, dar mai ales de prevenirea acestora. Un road trip reușit înseamnă noi amintiri și momente de neuitat alături de cei dragi ție.

Citește și:

Sursa foto: unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
26 Decembrie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.