Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase locuri din România de vizitat iarna

Dacă încă nu ți-ai luat tot concediul de anul trecut, din punct de vedere legislativ, va trebui să faci asta până la finalul lunii martie.

Chiar dacă meteorologii anunță temperaturi de primăvară, în multe locuri din România iarna este încă în toi, iar turiștii se bucură de zăpadă. Dacă încă nu ți-ai luat tot concediul de anul trecut, din punct de vedere legislativ, va trebui să faci asta până la finalul lunii martie. Dacă mai ai și vouchere de vacanță de la locul de muncă, atunci nu trebuie decât să alegi o destinație din România, la munte sau chiar la mare, pentru a profita de sezon. În acest articol vei găsi o listă cu cele mai frumoase locuri din țara noastră de vizitat iarna:

Bâlea Lac

Pitoreasca zonă Bâlea Lac se află la 2.000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş, la o distanţă de numai 80 de kilometri de oraşul Sibiu. La frumuseţea locului contribuie şi drumul parcurs până acolo, şoseaua Transfăgărăşan. Cu siguranță, vei fi încântată de peisaj, de natura desprinsă parcă dintr-un regat al gheții. Chiar dacă nu ești Elsa, poți imortaliza în fotografii cele mai „instagramabile” locuri. Și nu sunt deloc puține.

Citește și:

Ca puncte de atracţie, în zona Bâlea Lac se regăsesc Bâlea Lac, Cascada Bâlea, râul Bâlea, Lacul Capra, Cabana Bâlea Lac. Mii de turiști ajung anual la Bâlea Lac pentru a se caza în Hotelul de Gheaţă și pentru a se ruga în bisericuța de gheaţă. În fiecare an, tematica hotelului este alta, iar camerele, holurile și barul hotelului sunt decorate diferit.

Seara, te vei răsfăța cu vin fiert cu scorțișoară și vei sta într-o cameră de gheață, ca un iglu, acoperită cu blănuri și pături pufoase și călduroase. Dacă ești activă și vrei să faci cât mai multe drumeții în zonă, important e să fii îmbrăcată adecvat, în haine termoizolante și încălțăminte de iarnă de cea mai bună calitate pe care o poți comanda de aici.

Citește și:

destinatii de iarna in romania

Dacă ești pasionată de sporturi de iarnă, te poți bucura de schi, snowboarding şi heli-schi, precum și de alpinism, patinaj şi snow park. În plus, cazarea este excelentă. Ai avea toate motivele să alegi Bâlea Lac pentru un concediu în România reuşit.

Marea Neagră

Toată lumea merge pe litoral vara, însă, în timpul iernii, marea are un farmec aparte. Vei putea să te bucuri de o priveliște fascinantă, să faci poze cu splendidul cazinou din Constanța pe fundal, iar dacă temperaturile sunt scăzute, sub 0 grade Celsius, poți vedea marea înghețată.

Ultimul fenomen de amploare de acest fel s-a produs în 2012, când Marea Neagră a înghețat până în larg. În acel an, ziarele din toată lumea, inclusiv Daily Mail și Le Monde au publicat fotografii din Constanța. Acum opt ani, oamenii au putut merge pe marea înghețată chiar și până la 100 de metri distanță de țărm.

Citește și:

În 1929, Marea Neagră a îngheţat pe o distanță de cinci kilometri, producându-se adevărate iceberguri la topirea blocurilor de gheață. Explicația este una simplă: marea noastră este una dintre cele mai slab salinizate mări de pe Glob. Cât mai ai concediu, ai putea să-ți iei un bilet de tren până la Constanța, mai ales că, în extrasezon, prețurile sunt mai mult decât acceptabile.

Pasul Tihuța

Pasul Tihuța este locul în care Transilvania se întâlneşte cu Moldova, într-o frântură din natura neîmblânzită a României. Este un loc de poveste, situat la 1200 metri altitudine și asigură legătura între Depresiunea Dornelor și Depresiunea Transilvaniei. Odată ajunsă aici, vei putea păși în regatul lui Dracula, căci aici se află renumitul castel în care vei putea vedea vampiri și vei putea trăi scene demne de „Twilight”.

Citește și:

La numai o jumătate de oră distanță, poți ajunge la Vatra Dornei, să încerci mămăliguța cu ciuperci și smântână, dar și tradiționalii papanași cu smântână și dulceață de afine. Vei putea să arzi caloriile pe una dintre pârtiile de schi și te poți răsfăța apoi cu masaj și saună la unul dintre hotelurile din zonă. Cert e că vei petrece un sejur de vis, iar dacă te atrage viața rurală, poți merge într-o seară să te cazezi la una dintre pensiunile din satele învecinate, acolo unde vei putea învăța să mulgi vaci, să hrănești porci și să te joci cu vițeluși de lapte.

Nu lăsa să treacă iarna fără să mergi măcar într-un loc frumos, să-ți încarci bateriile și să te întorci apoi la viața de zi cu zi plină de energie și cu multe amintiri frumoase.

Citește și:

Sursă foto: unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
16 Februarie 2020
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.