Setari Cookie-uri

Animale sălbatice în habitatul natural: Top 5 locații pentru vacanțe greu de uitat

Cele mai interesante locuri în care putem călători pentru a vedea animale sălbatice trăind în habitatul natural.

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a selectat cele mai interesante locuri în care putem călători pentru a vedea animale sălbatice trăind în habitatul natural.

Tot mai mulți turiști încearcă să evite experiențele din timpul vacanțelor în care animalele sunt ținute în captivitate iar organizarea tururilor ghidate de tip „safari” au devenit din ce în ce mai cunoscute. Oamenii conștientizează acum că cea mai bună educație privind protejarea planetei are loc atunci când experiența este autentică și impactează privitorul pentru un timp îndelungat. Iar urmărirea unor pui de țestoase care fac primii pași sau a unei familii de elefanți care se relaxează sub soare nu poate fi prea ușor de uitat.

Citește și:

1. Churchill, Hudson Bay - Canada

Orășelul din regiunea Manitoba din partea de nord a Canadei este unul dintre puținele locuri în care pot fi urmăriți urșii polari liberi, datorită tururilor în autovehiculele adaptate condițiilor de tundră. În timpul verii, norocoșii care ajung aici pot observa balenele Beluga iar nopțile de iarnă obișnuiesc să uimească turiștii prin luminile aurorei boreale. Este departe de a fi un loc ușor accesibil, dar efortul va fi pe deplin răsplătit, așa cum confirmă atât de mulți vizitatori care susțin financiar activitățile locale de turism responsabil pentru mult timp după experiența proprie.

2. Insulele Galápagos - Ecuador

Charles Darwin a vizitat aceste meleaguri înaintea publicării teoriei evoluționiste, dar impactul asupra vizitatorilor încă este unul puternic. Arhipelagul de insule vulcanice adăpostește sute de specii de animale și plante care se găsesc doar aici. Tortuga Bay este locul celebru în care țestoasele depun ouăle din care pot fi observați puii de țestoasă care fac primul drum spre mare. Pe același țărm se pot observa și iguanele marine sau pelicani, iar rechinii nu sunt foarte departe în larg.

Citește și:

3. Coasta Ningaloo - Australia

Aflată în partea de vest a continentului îndepărtat, această destinație oferă ocazia rară de a înota alături de rechinii-balenă (mult mai prietenoși decât transmite numele lor) și alte specii de pești. Turiștii care ajung aici obișnuiesc să urmărească și migrația balenelor cu cocoașă, într-unul dintre numeroasele tururi cu elicopterul. Desigur, explorarea unei părți a recifului de corali care îi poartă numele - cu o lungime de 300 km - nu poate lipsi din programul vizitatorilor.

4. Parcul Național Serengeti - Tanzania

Probabil cel mai cunoscut loc în care pot fi văzute grupuri mari de animale în habitatul lor natural: aproximativ 2 milioane de antilope, girafe și zebre obișnuiesc să migreze în diferite perioade ale anului. Făcând parte din patrimoniul mondial UNESCO, acest parc găzduiește (printre altele) și cele cinci animale rare (”the big five”), lei, elefanți, rinoceri, bivoli sau leoparzi, fiind unul dintre puținele locuri din lume în care se pot găsi aceste specii împreună.

Citește și:

5. Parcul Național Volcanoes - Rwanda

Munții din acest parc național găzduiesc cele aproximativ 340 de gorile de munte din totalul estimat de 800 de exemplare la nivel mondial. Turiștii care doresc să viziteze familiile de gorile de munte o pot face doar însoțiți de un ghid autorizat și au nevoie de un permis de vizitare. Se eliberează 8 astfel de permise pentru fiecare zi iar interacțiunea cu gorilele este limitată la o oră, pentru a proteja viața acestei specii pe cale de dispariție. Tot aici pot fi observate și maimuțe aurii (golden monkeys), elefanți de pădure, bivoli și alte peste 300 de specii de păsări și mamifere.

Foto: By Brendan van Son, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Februarie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.