Setari Cookie-uri

Cum e carantina în SUA? Ilustrate din California

In urmă cu două săptămani, întreaga Californie a intrat în carantină în timp ce SUA a închis granițele cu Canada și Mexic. La fel ca în București, oamenii trebuie să stea în casă. 

Putem ieși la cumpărături, pentru a lua mâncare, merge la doctor și, ceea ce este extraordinar, petrece timp în natură. Los Angeles, dar și Orange County, abundă în locuri superbe pentru hiking ca să nu mai vorbim de plajele de nesfârșite. Autoritățile au înțeles faptul că mișcarea și conectarea cu natura ne ajută să ne întărim sistemul imunitar și rămânem sănătoși.

Și aici ca și în alte locuri, oamenii au dat navală în magazine și și-au făcut provizii de tot felul. Cozile la COSTCO – un fel de Sellgros american- s-au întinse pe zeci de metri iar cel mai râvnit produs a fost hârtia igienică. Au urmat pâinea și conservele de tot felul. Imaginile cu rafturile și parcările goale au făcut înconjorul Internetului.

Citește și:

Evenimente importante precum LA Times Festival of Books au fost anulate sau amânate pentru o dată ulterioară. Băncile și-au micșorat programul de lucru cu două ore. De Saint Patrick’s Day, puburile și cluburile au fost închise. Ulterior, s-au închis și cafenelele și restaurantele dar și gymurile, minunatele biblioteci publice cu acces gratuit.

Cu toate acestea, locuitorii Californiei par să se fi panicat mai puțin decât alții. Chiar dacă nu mai pot merge la sală, ies la alergat în parc, la plajă sau pe aleile din jurul casei în care locuiesc. Vineri după-amiaza, plaja din Newport era destul de animată. Oamenii se plimbau pe plajă păstrând distanța, făceau jogging sau sport. Insă ceea ce a fost cel mai frumos a fost faptul că ne-am salutat între noi, cu un zâmbet cald pe față, deși nu ne cunoșteam. Majoritatea americanilor se adaptează și profită de această perioadă pentru a explora lucruri noi. Acestea variază de la dans – sunt atâtea cursuri online, la spiritualitate sau chiar propria bucătărie. Într-un filmuleț postat pe Facebook, Dan Safkow, leaderul Shine Movement Orange County, a povestit cum burlac fiind este obișnuit să mănânce în oraș. Actuala situație l-a făcut să redescopere un spațiu uitat din casă, bucătăria, dar și bucuria de a prepara cu propriile mâini bucatele care îi plac.

Citește și:

Români precum Violeta Stoica, psihopterapeut, oferă mini sesiuni de psihoterapie celor care au nevoie de ajutor și sprijin moral. Pe rețelele de socializare, californienii își trimit mesaje de încurajare și împărtășesc vești bune.

E început de primăvară și viața renaște în California așa cum o face pretutindeni în emisfera nordică. Este alegerea noastră să renaștem odată cu ea.

Featured foto by Engel Ching via Shutterstock

Vizionare placuta


Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.