Setari Cookie-uri

Jurnal de călătorie: locuri deosebite pe care să le vizitezi în România măcar o dată în viață

Te invităm să îți petreci vacanța în România și să vizitezi locuri de care poate nu ai auzit până acum sau pe care ai amânat să le admiri în anii trecuți.

România este una dintre cele mai frumoase țări europene, de al cărui potențial turistic în ultimii 30 de ani nimănui nu pare să-i pese foarte mult. Poate că acum, trăind niște vremuri pline de incertitudine, vom avea șansa, ca români, să descoperim mai mult din frumusețile locului și să apreciem valoarea peisajelor naturale pe care țara noastră ni le oferă.

Chiar dacă sunt persoane care se înghesuie să plece în Grecia pentru a-și petrece concediul vara aceasta, ar trebui să fim mai prudenți, deoarece pericolul pandemiei nu a trecut. Te invităm să îți petreci vacanța în România și să vizitezi locuri de care poate nu ai auzit până acum sau pe care ai amânat să le admiri în anii trecuți.

Fie că dorești să vezi Maramureșul pentru prima dată și să te bucuri de ospitalitatea localnicilor, fie că vrei să vizitezi Cazanele Dunării sau să te bucuri de spectaculosul drum pe Transfăgărășan, nu porni la drum cu reticență, ci din contră, profită în totalitate de posibilitatea descoperirii unor lumi noi la tine în țară.

Citește și:

De altfel, ar trebui să sprijinim cât putem comunitățile locale și producătorii autohtoni, fiind un moment prielnic să nu mai privim spre casa vecinului, ci să o clădim pe a noastră din temelii. Cu toții suntem responsabili pentru viitorul țării noastre, iar pașii mici pentru fapte mari încep cu fiecare dintre noi. Ești pregătită să descoperi locuri spectaculoase de care te vei îndrăgosti cu siguranță?

Satul Rimetea și frumoasa pensiune Kiraly Vendeghaz

Satul Rimetea din județul Alba este situat în inima Transilvaniei la 25 de kilometri de Turda și Aiud. Este locuit încă din Evul Mediu, având o populație majoritară de etnici maghiari. Este un loc de vis, de o frumusețe răpitoare, iar pensiunea Kiraly Vendeghaz – construită în stil boieresc – este vopsită în alb și prevăzută cu o terasă lungă unde poți degusta bucatele senzaționale pregătite local.

Citește și:

Nu mai sta pe gânduri, ia-ți haine cât mai comode – un trening, ghete de munte, câteva camasi dama și rucsacul în spate – pentru a profita în totalitate de peisajul spectaculos al zonei. Pensiunea are acces la un peisaj de vis, putând fi admirată de la fereastra camerei faimoasa Piatra Secuiului, o formațiune stâncoasă pe cât de sălbatică, pe atât de frumoasă! De altfel, satul Rimetea a fost distins cu premiul Europa Noastră al Comisiei Europene pentru prezervarea patrimoniului cultural material, fiind o zonă protejată care merită vizitată.

Țara Făgărașului unde Templul Ursitelor împlinește dorințe

Mănăstirea Rupestră de la Șinca Veche sau Templul Ursitelor este un loc de pelerinaj din ce în ce mai cunoscut în țara noastră. La aproximativ 50 de kilometri de satul Bran, aproape de Zărnești, spre Plaiul Foii, satul Șinca Veche este așezat de milenii la poalele munților Făgăraș.

Citește și:

Credința populară spune că dacă îți pui o dorință în caverna veche de peste 7000 de ani aflată lângă mănăstire, cu siguranță ți se va îndeplini. Imediat ce ajungi aici, te vei simți ca Frodo în țara hobiților, locul fiind de o frumusețe aproape cinematografică. Țara Făgărașului este una dintre cele mai frumoase regiuni din Carpații noștri, iar dacă ai ocazia, nu ai voie să ratezi sub nicio formă zona aceasta.

Hațeg și căsuțele din copac

Dacă vrei să te simți ca personajele celebrului serial „Lumea Dispărută” și să beneficiezi de un sejur în copaci, nu ai voie să ratezi un city break în satul Peșteana din județul Hunedoara. Oamenii simt tot mai acut nevoia întoarcerii la origini, la natura bogată. De aceea, tare ne-am bucurat când am aflat de proiectul superb al unor tineri care au construit o adevărată experiență – sus în copaci – prin proiectarea unor căsuțe suspendate, unde cerul ți-e vecin și animalele pădurii, cei mai buni prieteni.

Citește și:

Căsuțele se pot închiria de pe Airbnb, dar fii cu băgare de seamă, căci ele sunt rezervate cu mult timp înainte, deci s-ar putea să-ți aștepți rândul pentru a te bucura de această experiență. Este de neratat, cu atât mai mult cu cât totul se întâmplă în România, nu-i așa?

Poate aceste trei sugestii din articolul de azi te-au făcut măcar curioasă să petreci concediul în România. Turismul românesc începe încet, dar sigur, să capete alte forme și alte nuanțe, oamenii dându-și seama că este nevoie să încurajăm vizitarea locurilor de care ne putem mândri chiar și pe plan internațional și care ne definesc pe noi ca români.

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Iulie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.