Setari Cookie-uri

Jurnal de călătorie: Sugestii pentru o vacanță reușită în familie

Tu știi unde mergi în vacanță vara aceasta?

Vacanțele în familie îți pun la grea încercare întreaga gamă de stări și sentimente, de la beatitudine completă, la frustrare maximă. Să menții un echilibru între cerințele unor adolescenți temperamentali, ale unor copii plini de energie și puși pe șotii și propria liniște sufletească este o adevărată artă pe care, ca părinte, înveți să o stăpânești din ce în ce mai bine, an de an, concediu după concediu.

Ce te poate salva de la o vacanță obositoare este o planificare bine pusă la punct. Pe de altă parte, fii conștientă că un concediu alături de cei mai dragi oameni din viața ta creează sentimentul de apropiere între voi. Acesta este un moment perfect nu doar ca să te deconectezi de la muncă, ci pentru a crea legături solide cu soțul și copiii tăi.

Citește și:

Anul acesta, dacă nu dorești să te îndepărtezi prea mult de casă, un concediu pe plaiuri mioritice va fi o adevărată binecuvântare pentru familia ta. Așa că citește mai departe câteva sfaturi pe care ți le-am pregătit pentru a te asigura de o vacanță plină de voie bună și amintiri care să rămână cu voi pentru totdeauna.

Alege cu grijă destinația de vacanță

Pentru a te asigura că ai parte de o vacanță odihnitoare, gândește-te la nevoile fiecăruia. Încearcă să găsești locația, zona geografică și opțiunile de călătorie care funcționează cel mai bine pentru toți. Propune-le celor mici să alegeți împreună destinația de vacanță. Achiziționează-ți o hartă sau un atlas geografic și explorați lumea împreună. Evidențiază diferite regiuni ale țării sau state europene care ar putea să fie o opțiune și descoperiți câteva lucruri interesante sau trăsnite despre tradiția și cultura locului. Apoi luați cu toții hotărârea finală! Copiii se vor bucura că îi tratezi ca pe niște adulți, luând în seamă preferințele lor. Astfel, aceștia vor deveni din ce în ce mai nerăbdători de a merge împreună cu părinții într-o aventură. De altfel, acesta este un mijloc bun de a le aprinde pasiunea pentru călătorii, explorări în natură și excursii de la o vârstă fragedă.

Citește și:

Împachetează cu grijă

Când pleci în concediu cu copiii asigură-te că ai la tine o trusă de prim ajutor completă care să conțină medicamente, termometre, șervețele antiseptice sau cremă antihistaminică. Astfel, eviți plimbarea dintr-o farmacie în alta și te vei putea bucura de o plimbare relaxantă de la un obiectiv turistic la altul.

Dacă ți-ai planificat concediul într-o țară exotică, atunci trebuie să ai toate vaccinurile necesare pentru o astfel de călătorie. Nu porni la drum decât dacă toți membrii familiei sunt sănătoși și protejați de o posibilă contaminare.

Fii cu ochii pe documente

Dacă pleci într-o destinație internațională, ai grijă ca toate documentele familiei să fie valabile, de aceea verifică cu grijă data de expirare al fiecărui act pe care îl vei prezenta la vamă. Un truc pe care ți-l sugerăm este să iei câteva fotocopii cu tine, pe lângă documentele originale. Pentru a-ți face viața și mai ușoară, scanează-le electronic direct în telefon.

Citește și:

Dacă pleci cu mașina personală, gândește-te la inevitabil. Copiii se pot plictisi extrem de ușor, așa că ai grijă și la confortul tău psihic. Audiobook-urile sunt potrivite pentru adolescenți, iar un playlist muzical în acord cu preferințele lor te va scoate cu siguranță din încurcătură.

Pentru cei mai mici, asigură-te că nu și-au uitat jucăria preferată acasă și nu protesta dacă aceștia doresc să o ia cu ei.

Viața este minunată când ai familia aproape, așa că fii prudentă și planifică din timp călătoria pentru a te bucura la cote maxime, nu doar de vizitarea unor locuri noi, ci și de timpul petrecut în compania celor dragi. Tu știi unde mergi în vacanță vara aceasta?

Sursă foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Iulie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.