Setari Cookie-uri

Patru motive pentru care ne e dor de Roma!

Roma este destinație de suflet pentru mulți dintre noi și o adresa pe care, grație zborurilor low cost, o vizităm constant de ani de zile.

De când Italia și-a dat "cancel" în urmă cu câteva luni din cauza pandemiei, iar mai apoi ne-a dat nouă "cancel" din pricina coronavirusului, călătoresc cu ochii minții și visez la câteva dintre locurile de suflet pe care aș vrea să le revăd cât de curând.

Iată mai jos 4 motive pentru care Roma merită (re)vizitată oricând!

1. Fântânile baroce

Din timpul perioadei secundare până la istoria fântânilor baroce, precum și descoperirea unor lecții neștiute de istorie, ai ocazia să descoperi fața ascunsa a Romei care le scapă majorității turiștilor. În timp ce faci o plimbare prin diferite părți ale Romei, ghidul turistic oficial, dacă alegi să îți iei unul, îți va împărtăși în cele mai mici detalii istoria Romei, dar și o bună parte din legendele sale. A avea un ghid turistic la Roma este o treabă serioasă. Asigură-te că acesta are licență întrucât furnizarea unui tur fără licență este împotriva legii.

Citește și:

2. Locurile emblematice

Roma îți oferă câteva dintre cele mai fascinante monumente pe care le poți vedea în Europa cum ar fi Forumul Roman, Panteonul, Colosseul Roman, Dealul Capitolen, Fântâna Trevi și Piazza Niwona. În timp ce parcurgi toate aceste locuri uimitoare, lasă-ți imaginația să zboare în vremurile vechi când gladiatorii se bateau în arena.

3. Orașul Vaticanului.

Un alt punct celebru în vizita la Roma este cetatea Vaticanului cu Capela Sixtină, Muzeul Vaticanului și Bazilica Sfântul Petru. Muzeul Vaticanului găzduiește cea mai mare colecție de capodopere din lume realizate de artiști renumiți precum Michelangelo. Cunoscând politica întortochiată și secretele întunecate ascunse în spatele zidurilor Sanya, vei putea să te plimbi prin Vatican și să explorezi artefactele adunate pe parcursul a 2500 de ani de istorie.

Citește și:

4. Cafenele elegante și confortabile.

Nici o vizită la Roma nu este completă fără a savura un espresso adevărat într-o cafenea autentică. Evită locurile turistice și urmărește-i pe localnici. Ei știu cu adevărat unde anume să meargă pentru a avea parte de o experiență care le va satisface gustuile fără să îi oblige să își golească buzunarele și le va oferi cel mai bun raport calitate – preț.

Photo by David Köhler on Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
10 August 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.