Setari Cookie-uri

9 zile memorabile în Dubai

Cu toții visăm să revenim la viața cu care am fost obișnuiți înainte de pandemie. De noi depinde, iar respectarea unor norme de siguranță ne poate aduce mai aproape de ceea ce ne dorim. Călătoriile în afara granițelor sunt, poate, unul dintre lucrurile cărora le ducem dorul cel mai mult.

Dubai, locul perfect pentru cei care își doresc ca într-o singură destinație să aibă parte de aventură, relaxare, cultură, mâncare fabuloasă și shopping, totul sub un soare cald și primitor, a luat toate măsurile pentru a-și reprimi vizitatorii. Dubai a lansat un program de conformare pentru a certifica și recunoaște hotelurile și unitățile de retail, localurile care servesc mâncare și băutură și atracțiile turistice care au implementat toate protocoalele sanitare pentru prevenirea și gestionarea COVID-19, ca parte a eforturilor depuse de autorități pentru a se asigura că metropola este pregătită pentru orice. Eticheta „ASIGURAT DUBAI” creată special pentru acest scop va fi emisă gratuit și va fi valabilă timp de 15 zile. Va fi reînnoită la fiecare două săptămâni, după o verificare amănunțită efectuată de inspectori ai autorităților competente. Având în vedere că numeroase facilități publice și private s-au redeschis, inclusiv plaje, mall-uri, restaurante, piscine și terenuri de golf, iar diverse activități populare s-au reluat, cum ar fi sporturile acvatice și campingul, programul va acoperi toate punctele turistice cheie din oraș.

Citește și:

Dacă îți faci planuri și vrei să călătorești în Dubai, iată un itinerariu ideal de 9 zile în care să acumulezi unele dintre cele mai frumoase amintiri. Acest itinerariu este potrivit atât pentru o vacanță de cuplu, cu una prietenii sau una alături de cei mici.

Ziua 1 – Panorama de la înălțime

Dimineața:

Puteți începe aventura cu un tur aerian al orașului. Dubai este renumit pentru multe obiective arhitecturale precum Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, Hotelul Burj Al Arab și Palm Jumeirah.

După-amiaza:

Poți lua prânzul la înălțime, la Cé La Vi. Localizat la etajul 54 al noului Address Sky View Hotel, restaurantul este locul ideal de a face poze fabuloase cu Burj Khalifa în timp ce vă bucurați de bucătăria asiatică. Dar, puteți opta și pentru alternative precum Dubai Mall, acolo unde aveți experiența VR Park, KidZania, Dubai Aquarium și Underwater Zoo. Nu puteți rata Dubai Fountains, localizate exact la ieșirea din Mall.

Citește și:

Seara:

Puteți să vă bucurați de Dubai fiind martorul momentului în care luminile fac din seară zi. O idee: rezervați o masă la etajul 122 al Burj Khalifa- va fi experiență culinară și vizuală de neuitat.

Ziua 2 – Păsiți în trecutul Emiratului

Dimineața:

O călătorie în timp vă va face să înțelegeți irealul: cum era Dubai acum 50 de ani, care este istoria Dinastiei Maktoum care își are rădăcinile în anii 1800, cum a luat naștere ideea unui Dubai ca cel de azi, cum a ajuns ca un sat să devină Emiratul dinamic, cosmopolit și futurist de azi. Începeți la Bur Dubai’s Al Fahidi Historical District, treceți pe la XVA Art Hotel & Café pentru un mic dejun de neuitat, dar mai ales pentru limonada de mentă. Aveți de vizitat XVA Gallery, Dubai Museum, Coffee Museum și Majlis Gallery.

Citește și:

După-amiaza:

Nu trebuie să ratați Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding (SMCCU). Puteți alege un tur alături de un ghid sau puteți să optați pentru o masă tradițională în timpul căreia veți afla despre viața în Emirate. Apoi puteți ajunge în bazar (souks) în Old Dubai pentru o experiență autentică a shopping-ului: bazarul de textile, de mirodenii și de aur. Luați Abra pentru a traversa golful. Este o călătorie cu barca tradițională din Dubai. Nu veți uita curând acest drum. Finalizați explorarea culturală în zonele Bur Dubai și Deira cu o vizită la Jameel Arts Centre.

Seara:

Ce poate fi mai relaxant decât o cină în zonă, în timp ce admirați golful?

Ziua 3 – Apă și nisip

Dimineața:

Bucurați-vă de soare, mare și de Graffitti Instagramaibili în faimoasa locație La Mer.

Citește și:

După-amiaza și Seara:

O călătorie în Dubai nu poate fi completă fără experiența deșertului. Rezervați-vă un safari. Veți treaversa dunele, veți auzi povești unice, veți vedea demonstrații cu șoimi și veți lua cina în Tabăra Beduinilor, în timp ce veți fi martorii unor activități culturale precum dans, mersul pe cămilă sau pictură pe corp cu henna.

Ziua 4 – Relaxare și energizare

Dimineața:

Soarele care vă va încălzi dintr-un balon cu aer cald este cel mai bun mod de a spune “Bună dimineața!” Bucurați-vă de un răsărit fabulos și aflați detalii despre geologie și viața sălbatică la Dubai Desert Conservation Reserve. Veți zări gazele și cămile, fiind surprinși de imaginea deșertului – totul de la înalțime. Întorși în tabără veți savura un mic dejun gourmet și plecați către oraș cu amintiri memorabile.

Citește și:

După-amiaza:

Dubai are antidotul perfect contra stresului – fiind în vacanță, răsfățați-vă cu o vizită la SPA, lăsați-vă spiritul, mintea și trupul în mâinile specialiștilor de la hammam sau de la masajele Thai.

Seara:

Pentru o seară sofisticată, Dubai Opera este locul ce vă oferă o clădire arhitecturală excepțională, cu un design de mare artă care asigură o experiența acustică impecabilă. Nu trebuie să ratați un show unic în lume: La Perle.

Ziua 5 – Cultura

Dimineața:

Pentru cei tineri și pentru cei cu spiritul tânăr, Atlantis, The Palm este locul unde veți găsi cel mai mare parc acvatic din Dubai. Aquaventure, votat al 3-lea cel mai bun waterpark din lume de către Trip Advisor Travelers’ Choice Awards, vă așteaptă pentru adrenalină, distracție și experiențe fabuloase.

Citește și:

După-amiaza:

Alserkal Avenue este în apropierea unuia dintre cele mai trendy locuri artistice, transformând ceea ce odinioară era o zonă industrială într-un district cu peste 60 de spații de artă, design, magazine, restaurante și spații creative. Iubești ciocolata? Minunat! În Al Quoz is Mirzam vizitatorii sunt bineveniți ca să experimenteze fiecare pas al procesului de producție a ciocolatei în fabrică. Firește, magazinul vă oferă produse a căror amintire gustativă va rămâne pe veci în memoria degustătorului. Sunteți fani ai cafelei și ceaiului? Ei bine, în zonă vă puteți bucura și de aceste delicioase băuturi.

Seara:

Mai mult decât a fi un Hub de business, Dubai International Financial Centre (DIFC) este și casa unei serii de galerii de artă, a unor magazine aparte și a unora dintre cele mai bune restaurnate.

Ziua 6 – Locații din Dubai

Dimineața:

Dubai găzduiește o scenă vibrantă pentru golf: Dubai Creek Golf and Yacht Club, JA The Resort și Emirates Golf Club.

După-amiaza:

Dubai este renumit pentru culinaria somputoasă. Puteți să vă bucurați de orice fel de bucătărie a lumii doriți! Orice ați visat să mâncați, Dubai vă oferă prin multitudinea de restaurante și de preparate. Și ca experiența să fie cu adevărat savuroasă, vă puteți bucura și de multitudinea de cluburi de pe plajă. Acolo relaxarea se îmbină cu atmosfera chic, vibrantă și de elita. Iar când luna începe să răsară, bucurați-vă de petrecerile de noapte la terase fabuloase.

Ziua 7 – Escapade în natură

Întreaga zi:

O călătorie de 90 de minute în Hatta, locul preferat al fotografilor, al celor care caută aventura și al celor care doar își doresc să fugă de tot.

Ziua 8 – Explorează

Dimineața:

Dacă ești în căutarea adrenalinei pure, atunci îndrăznește și opteză pentru experiența XLine, cea mai lungă tiroliană urbană din lume!

După-amiaza:

După o experiență plină de adrenalină ca cea de la XLine, relaxați-vă lângă apă la Kite Beach. Este locul unde se pot practica multe sporturi și activități, dar și locul unde relaxarea este la ea acasă.

Seara:

Se spune că mâncarea reprezintă cea mai bună metodă ca să înțelegi cultura unui popor. Încercați, de exemplu, The Middle Eastern Food Pilgrimage pentru experiențele autentice culinare prin care veți descoperi și înțelege regiunea.

Ziua 9 – Parcurile tematice

Dimineața/după-amiaza:

Fără prea multe cuvinte, tot ce se poate spune despre parcurile de distracții din Dubai este simplu: distracție la maximum atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari! Puteți alege din peste 100 de spații în interior și exterior ale Dubai Parks and Resorts - Motiongate Dubai, Bollywood Parks Dubai, Legoland Dubai și Legoland Water Park.

Seara:

Ultima seară se recomandă a fi petrecută vizitând Pier 7, o destinație unică pentru a cina. Clădirea cu design circular oferă o panoramă uluitoare asupra orizontului Dubai și Golfului.

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.