Setari Cookie-uri

Staycation: idei pentru un concediu plăcut, chiar la tine acasă

Chiar dacă nu pleci nicăieri vara aceasta, nu înseamnă că nu te poţi relaxa şi distra chiar la tine acasă.

În contextul epidemiei de COVID-19, decizia de a pleca în concediu se poate dovedi mai dificilă decât pare la prima vedere. Pentru cele care nu vor să îşi petreacă timp blocate într-o vamă sau să poarte mască în aer liber la munte sau la mare, avem câteva idei excelente pentru un concediu plăcut petrecut acasă.

(Re)descoperă-ţi oraşul

Chiar dacă este vorba despre oraşul tău natal sau de un oraş în care locuieşti de mai mulţi ani, te asigurăm că sunt multe locuri noi de explorat. Chiar dacă suntem înclinate să credem că oraşul în care trăim nu ascunde prea multe secrete, ai fi uimită să afli că sunt locuri minunate de descoperit sau redescoperit în fiecare oraş. Poate fi vorba despre un muzeu în care nu ai intrat niciodată sau de o vizită la grădina botanică, unde nu ai mai fost din copilărie. Dă o şansă oraşului în care locuieşti să te surprindă!

Citește și:

O limbă nouă, o cultură nouă

Poate că un concediu petrecut acasă este pretextul perfect să te apuci, în sfârşit, să înveţi ceva nou, poate chiar o nouă limbă străină pe care ai visat mereu să o vorbeşti. Poate nu pare o idee potrivită pentru concediu, dar, cât timp înveţi ceva care îţi face plăcere, poate fi o activitate foarte relaxantă. În plus, învăţarea unei limbi străine înseamnă mai mult decât reguli de gramatică şi conjugări, este o imersiune într-o nouă cultură care te poate delecta la fel de mult ca un voiaj într-o ţară străină.

Festival de film acasă

Mai ştii toate filmele alea pe care voiai să le vezi, dar nu ai avut niciodată timp? A venit momentul să-ţi organizezi propriul tău festival de film, chiar la tine acasă. Împreună cu prietenii sau familia, te poţi relaxa urmărind toate filmele pe care ţi-ai dori să le vezi. Mai mult decât atât, o poţi face din confortul patului sau al canapelei tale, savurând o îngheţată delicioasă, popcorn sau chiar un cocktail.

Citește și:

Adevărata relaxare

Dacă îţi petreci concediul acasă, poţi face din răsfăţul personal o prioritate. A venit momentul să ai grijă de tine şi să te relaxezi. Poţi să îţi organizezi o mică sesiune de spa, să citeşti şi chiar să încerci ceva nou, cum ar fi meditaţia sau poţi să încerci câteva pozitii de yoga acasa. Orice te ajută să te relaxezi, să uiţi de griji şi să te simţi bine este binevenit în această perioadă şi, în definitiv, acesta este scopul unui concediu.

Zile tematice

Dacă te fascinează serialele britanice cu atmosferă victoriană sau eşti pasionată de Sudul Franţei sau de insulele greceşti, poţi organiza zile tematice în jurul acestora. Ar fi o activitate amuzantă şi pentru copii şi un prilej excelent să înveţe lucruri noi. Într-o zi, poţi organiza un ceai ca la Casa Regală, în altă zi îţi poţi planta câteva tufe de levănţică pe balcon sau poţi găti alături de cei dragi halloumi la grătar și alte specialități grecești. Ideal este să regăseşti atmosfera locurilor şi a activităţilor preferate şi să îţi dai prilejul să o experimentezi în felul tău.

Citește și:

Explorează-ţi pasiunile

Dacă, de exemplu, eşti pasionată de fotografie, acum e momentul să îţi iei aparatul şi să cauţi nişte cadre încântătoare. Sau poate că vrei să începi să scrii o carte sau să îţi creezi propriul tău blog. Oricare ar fi pasiunile tale de care nu ai avut niciodată prea mult timp, un concediu petrecut acasă este momentul perfect pentru a le acorda mai multă atenţie. Nu numai că va fi o minunată oportunitate de a face exact ce îţi place, dar, poate fi şi o ocazie de a afla mai multe lucruri despre tine.

Chiar dacă nu pleci nicăieri vara aceasta, nu înseamnă că nu te poţi relaxa şi distra chiar la tine acasă. Ai nevoie doar de puţină imaginaţie, curiozitate şi dorinţă de a-ţi descoperi propriile pasiuni.

Sursa foto: Usplash.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 August 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.