Setari Cookie-uri

Locuri de poveste din România: castele, muzee și cascade pe care să le vizitezi în această toamnă

România are multe locuri frumoase, care merită descoperite, de la castele și muzee, până la cascade și parcuri naționale.

Dacă, vara, majoritatea oamenilor aleg litoralul pentru a-și petrece vacanțele, toamna este sezonul în care călătoriile la munte ori la câmpie sunt preferate de turiști. Peisajele sunt spectaculoase și datorită culorilor specifice sezonului autumnal, iar muzeele și castelele sunt pregătite să primească vizitatori dornici să afle poveștile din spatele lor.

Poate că zilele de concediu s-au terminat, iar rutina zilnică a apărut din nou în viața ta, însă plimbările prin țară ar trebui să continue, chiar dacă doar în weekenduri.

Din cauza pandemiei de coronavirus, multe vacanțe în afara țării au fost anulate, însă, acest lucru ne-a oferit posibilitatea să ne cunoaștem mai bine țara. Pentru că și România are locuri de poveste care merită descoperite. În plus, pe teritoriul țării, putem folosi vouchere de vacanta, pentru a plăti cazarea, inclusiv tichetele din 2019. Potrivit unei ordonanțe guvernamentale, voucherele de vacanță de anul trecut pot fi folosite până la 31 mai 2021.

Citește și:

Și, dacă încă nu știi ce să vizitezi în această toamnă, îți prezentăm trei dintre cele mai frumoase și interesante locuri din România.

Cascada Bigăr

Dacă, până acum, n-ai vizitat Cascada Bigăr din Caraș-Severin, toamna aceasta este momentul potrivit să mergi în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița. Cascada Bigăr este unică datorită peisajului spectaculos, creat de un izvor subteran care curge peste o stâncă acoperită cu mușchi. Iar frumusețea locului este recunoscută la nivel internațional. În 2013, Bigăr a fost inclusă în topul celor mai impresionante cascade din lume, realizat de site-ul The World Geography. Impresionante sunt și legendele care gravitează în jurul Cascadei Bigăr. Vrăjitoare, blesteme, dragoste și viață după moarte. Toate aceste elemente creează poveștile străvechi ale locului. Se spune că îndrăgostiții care vor să aibă parte de iubire veșnică trebuie să bea apă din Cascada Bigăr.

Citește și:

Castelul de Lut Valea Zânelor

Magia înconjoară și Castelul de Lut Valea Zânelor, situat la 40 de kilometri de Sibiu. Poveștile străvechi amintesc de existența unor zâne în locul în care a fost ridicat castelul. Potrivit legendei, aceste făpturi magice protejează castelul, ridicat în 2014 de doi corporatiști din București care și-au dorit un loc liniștit, la țară. Castelul se diferențiază în peisajul autohton, prin arhitectura impresionantă, care amintește de poveștile copilăriei. Așadar, dacă vrei să petreci un weekend de basm, adaugă Castelul de Lut pe lista destinațiilor din această toamnă.

Muzeul Consumatorului Comunist

Unicitatea este cuvântul care caracterizează Muzeul Consumatorului Comunist din Timișoara. Este, probabil, unul dintre cele mai mici muzee din lume, însă, merită vizitat, dacă ajungi în orașul de pe Bega. Amplasat la subsolului Teatrului Auăleu, muzeul este, de fapt, o copie a unui apartament din perioada comunistă. Pentru cei născuți după 1989, o oprire la Muzeul Consumatorului Comunist poate fi o lecție de istorie. De la celebrul bibelou pește, care se afla pe televizoare în perioada comunistă, până la rechizite, obiecte de uz casnic și telefoane de epocă - toate aceste obiecte amintesc de viața familiilor din România, în timpul lui Nicolae Ceaușescu. Accesul este liber, dar, sunt apreciate donațiile.

Citește și:

Oamenii au nevoie de momente de relaxare, pentru a-și păstra sănătate fizică și mintală, mai ales în aceste vremuri complicate. Din cauza pandemiei de Covid-19 și a interdicțiilor impuse de autorități pentru a limita răspândirea virusului, multe lucruri s-au schimbat în viețile noastre, inclusiv modul în care călătorim. Dacă, în timpul stării de urgență, nu am putut călători decât virtual, acum ne putem bucura din nou de vacanțe. Însă, este important să respectăm măsurile de distanțare socială și să purtăm măști de protecție în locurile aglomerate.

Sursă foto: Balate Dorin/ Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 Septembrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.