Setari Cookie-uri

Ce trebuie să știe toate femeile care călătoresc mult

Respectă câteva dintre aceste reguli pentru a te bucura de excursii palpitante, în propria companie și în siguranță deplină.

Chiar dacă nu toată lumea este conștientă de acest lucru, femeile călătoresc adesea singure. Fie că este vorba de drumuri făcute de plăcere, în concedii sau de călătorii în scop de afaceri, poate chiar tu te regăsești în această categorie. Este important să fii mereu în siguranță și să te bucuri de timpul petrecut pe drum, indiferent dacă pleci cu avionul, trenul sau cu mașina personală. Iată câteva sfaturi potrivite pentru femeile care vor să călătorească mai mult începând cu acest an:

Alege un mijloc de transport sigur

În contextul pandemiei de Covid-19, călătoriile au devenit aproape un subiect tabu. Autocarele, trenurile și avioanele sunt acum considerate medii cu risc ridicat de transmitere a virusului și este mai greu să te simți în siguranță astfel. Mașina personală rămâne cea mai bună opțiune, însă nu toată lumea dispune de aceasta.

Citește și:

Dacă îți place să conduci și vrei să călătorești cu mașina, asigură-te că achiziționezi una cât mai fiabilă și care nu te va lăsa la greu, pe drum. Mașina ideală trebuie să fie de o generație mai nouă, cu puțini kilometri la bord și cât mai potrivită pentru drumuri lungi. Alege un Ford Puma, deoarece este o mașină spațioasă, dar de dimensiuni medii, un SUV cu funcție mild hybrid care îți va fi un aliat bun în orice condiții de drum și distanțe. Dacă vrei să călătorești cu mijloace de transport în comun, asigură-te că te documentezi cât mai bine și că ești familiarizată cu rutele înainte de a porni la drum.

Fii precaută față de oameni noi

Când călătorești singură, vei fi mai tentată să îți faci prieteni și să te deschizi în fața oamenilor pe care îi întâlnești. De multe ori, în excursii se pot forma legături puternice de prietenie, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fii precaută. Trebuie să fii atentă la comportamentul celor pe care îi întâlnești și să nu ai încredere prea repede în aceștia, în special atunci când călătorești în afara țării.

Citește și:

Paranoia nu este un ingredient potrivit pentru călătoriile pe care le faci de plăcere, dar este important să poți pune la îndoială intențiile oamenilor. Acest lucru te poate ajuta să eviți situații neplăcute, chiar periculoase pentru siguranța ta. Evită să vizitezi anumite locuri cu persoane pe care le-ai cunoscut doar de câteva ore, nu accepta băuturi de la necunoscuți și nu-ți lăsa bunurile în grija altor oameni.

Anunță-i pe cei de acasă unde te afli

Este recomandat să ai mereu pe cineva care știe unde te afli, în mod special atunci când călătorești singură. Poți alege un prieten sau un membru al familiei căruia să-i oferi locația ta în fiecare zi, la o anumită oră. Acest lucru îi va ajuta și pe cei dragi să fie liniștiți, dar și pe tine, știind că cineva poate contacta autoritățile dacă apar situații extreme.

Citește și:

De asemenea, poți stabili relații cu localnicii. Mai ales dacă trebuie să te cazezi într-o locație nesigură sau aproape periculoasă, un localnic te poate sfătui sau chiar acompania. Desigur, relațiile cu localnicii au nevoie de timp pentru a fi dezvoltate, dar poți apela la servicii speciale în acest sens sau să petreci mai mult timp în aceeași zonă în călătoriile tale. Localnicii îți pot oferi informații importante cu privire la locurile care merită vizitate și cum să devii o persoană de-a locului.

Un lucru pe care trebuie să-l ții minte mereu: dacă ești singură și îți place să călătorești singură, evită să postezi detalii despre locația ta pe platformele de socializare. Respectă câteva dintre aceste reguli pentru a te bucura de excursii palpitante, în propria companie și în siguranță deplină.

Citește și:

Sursă foto: pexels.com

Vizionare placuta


Kudika
9 Martie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.