Setari Cookie-uri

7 atracții turistice de top în Antalya

Antalya este considerată o adevărată bijuterie a Mării Mediterane. Plaje cu nisip alb, ape turcoaz, peisaje spectaculoase, mâncare delicioasă și servicii de înaltă calitate, de toate te poți bucura într-una dintre cele mai frumoase stațiuni litorale din lume.

Comparabilă cu regiuni foarte populare precum Maldive sau Thailanda, Antalya are avantajul de a fi aproape de țara noastră, însă oferă totodată și prețuri accesibile pentru orice buget. Pe lângă toate acestea, nici obiectivele turistice nu sunt de neglijat, mai ales că acest loc îmbină extrem de armonios istoria cu futurismul zilelor noastre. Iată câteva obiective turistice de top pe care merită să le vizitezi ca să descoperi mai multe despre cultura unei civilizații atât de complexe:

  1. Cartierul Kaleiçi

Centrul vechi din Antalya este denumit în dialectul local Kaleiçi. Este o zonă istorică ce debordează de cultură și care a beneficiat de-a lungul timpului de influențe bizantine, romane, otomane și ale turcilor seljuk. Acest cartier turcesc poate fi considerat un labirint ideal pentru plimbări relaxante pe străzile înguste și pietruite. În zonă se găsesc numeroase buticuri, magazine de suveniruri, restaurante și hoteluri, dar și atracții turistice precum Poarta Cetății sau Poarta lui Hadrian, construit în onoarea împăratului roman care a vizitat Antalya în anul 130 î.Hr. Turnul cu ceas se găsește tot în cartierul Kaleiçi și este singurul care a supraviețuit până în zilele noastre dintre cele 80 de turnuri care înconjurau cândva citadela din Antalya.

Citește și:
  1. Canionul Saklikent

Este de o frumusețe naturală aparte și atrage turiști din întreaga lume. Canionul se găsește în provincia Mugla, are o adâncime de 300 de metri și o lungime de 18 kilometri. Saklikent este unul dintre cele mai mari canioane din lume și un punct de atracție deosebit pentru Antalya. Acesta s-a format ca o abraziune a stâncii de către apă pe parcursul a mii de ani, iar o vizită în această zonă este cu adevărat impresionantă.

  1. Orașul Antic Aspendos

Important centru al comerțului pe vremea romanilor, orașul Aspendos este astăzi un obiectiv turistic impresionant. Aici se păstrează, foarte bine conservat, Teatrul din Antichitate care a fost construit în anul 155 și are o capacitate de 7.000 de oameni. Acesta are un diametru de 96 de metri și a fost creat de arhitectul grec Zenon, în timpul domniei lui Marcus Aurelius.

Citește și:
  1. Cascada Manavgat

Chiar dacă ajungi în Antalya pentru a te bucura de plajele sale superbe, nu trece cu vederea nici această superbă cascadă din satul Manavgat. Deși are doar 2 metri înălțime și 40 de metri lățime, cascada care izvorăște din munții Toros este de o frumusețe ireală. În apropierea sa se găsește o grădină unde turiștii pot servi masa sau un desert gustos în timp ce admiră o priveliște de vis.

  1. Minaretul Yivli Minare

Un punct de reper important al Antalyei îl reprezintă minaretul construit inițial în secolul al II-lea de sultanul Seljuk Alaeddin Keykubad. Acesta are o bază pătrată suprapusă printr-un tambur octogonal ce poartă arborele înclinat și galeria coroborată în jurul vârfului. Bizantinii au modificat construcția și au ridicat o biserică, care ulterior a fost distrusă, apoi transformată în moschee.

Citește și:
  1. Peștera Kocain Magarasi

Această peșteră a fost locuită încă din timpuri preistorice, iar săpăturile arheologice au arătat că a avut funcțiuni religioase. Atracția principală o reprezintă ruinele unor case aflate odinioară în apropierea peșterei, dar și numeroasele stalagmite uriașe de aproape 20 de metri înălțime, care se găsesc în interior.

  1. Portul vechi

Înconjurat de stânci, acest mic golf a fost construit în timpul seljuk-ilor. În prezent, portul este punctul de pornire pentru excursiile cu barca organizate pentru vizitarea împrejurimilor Antalyei. Turiștii se pot relaxa la cafenelele și restaurantele din zonă, dar pot să-și achiziționeze și suveniruri de la magazinele care aduc în zilele noastre atmosfera vremurilor de demult.

Citește și:

O vacanță în Antalya înseamnă un adevărat răsfăț. Pe lângă relaxare și multă voie bună ai posibilitatea de a descoperi o mulțime de atracții turistice și vestigii istorice care vorbesc despre vremurile dintre trecut și te ajută să înțelegi mai multe despre cultura acestui popor.

Sursa foto: Pixabay

Vizionare placuta


Kudika
7 Aprilie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.