Setari Cookie-uri

Zboară cu balonul cu aer cald sau mergi la cinematograful urșilor

Pandemia și un an de restricții sanitare și de mișcare ne-au făcut să apreciem clipa, bucuria de a călători și de a re-descoperi România.

Ai zburat vreodată cu balonul cu aer cald?

Dacă nu, acum e momentul! Știai că zborul cu balonul are o tradiție de peste 200 de ani și că și în ziua de azi continuă să fie cea mai sigură formă de transport aerian din lume? Cât de mult te poți înălța? Se poate zbura intre 500-1000 metri sau chiar la peste 2.000 metri. Și asta nu e totul! Dacă ești pasionat de fotografie (și nu numai) sau dacă vrei să-ți impresionezi followersii pe instagram sau facebook, atunci ai dat lovitura!

Nu doar că te vei bucura de o plimbare cu balonul, dar poți face cele mai spectaculoase fotografii sau vlogging. Vei avea la dispoziție unghiuri de imortalizare inedite, și cele mai spectaculoase peisaje: vei zbura deasupra depresiunii Târgu Secuiesc, numită și Depresiunea Râului Negru sau Depresiunea Brețcului. Depresiunea este delimitată la nord-est de Munții Bodoc, la est de Munții Nemirei, la vest de Munții Brețcului și la sud de Munții Întorsurii. Un tablou complet!

Citește și:

Și stai... surprizele continuă: ai auzit sau ai vizitat cinematograful urșilor? Da, ai citit bine! Este vorba despre un observator de urși amenajat în Munții Bodoc, un loc de unde poți observa comportamentul ursului carpatin în habitatul lui natural, în siguranță, și fără a-l deranja. Programul durează circa 2 ore, de după amiază spre seară, probabil în jurul orei 17.00.

Ce e atât de impresionant în acest loc? După amiază, când urșii pornesc să-și caute hrană, scena de la Cinematograful Urșilor se umple cu o lumină spectaculoasă, ca natura să poată arăta în cea mai bună lumină regele pădurii! Rezervă-ți din timp un loc, ca să vezi spectacolul!

Iar după ce te vei sătura de atâta stat pe loc, poți face o drumeție la Cheile Vârghișului**- cu vizitarea Peșterii Orbán Balázs și observarea liliecilor în locul de habitat, Gaura Tătarilor, Șura Cailor.

Citește și:

Continuându-ți vizita prin Ținutul Covasnei, la 27 km de Covasna, în comuna Dalnic vei descoperi „My Lake”, construit de scafandrul Jenő Szabó. Pasionat de lumea subacvatică, acesta și-a construit propriul lui lac la Dalnic. A lansat un proiect unic în România, Dr. Peștișor, care oferă copiilor cu diverse deficiențe o combinație inedită de terapii multisenzoriale în lacul artificial. Și stai așa, că mai am ceva trăznet să-ți spun: în acest loc există și o BERARIE SUBACVATICĂ! Da, ai auzit bine! Un concept nou, nemaiîntâlnit în Europa, o berărie subacvatică unde te poți bucura de o bere artizanală și de o experiență unică.

Și dacă toate aceste atracții ale zonei încă nu te-au convins să-ți rezervi vacanța la noi, iată și câteva idei de cazare:

Citește și:

Aflat în mijlocul naturii, într-un peisaj deoasebit de pitoresc, Hotelul Clermont din Covasna constituie locul ideal pentru a evada din viaţa cotidiană agitată. Alte doua optiuni: Hotel Căprioara**** din Covasna sau Hotel Covasna***. Hai la Covasna și umple-te de natură! Pentru mai multe informații, accesează site-ul https://visitcovasna.com/

Vizionare placuta


Kudika
28 Iunie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.