Setari Cookie-uri

Trei orașe europene care merită vizitate măcar o dată în viață

Dacă ești în căutarea locului perfect unde să îți petreci vacanța de vară, iată trei orașe europene pe care merită să le vizitezi măcar o dată în viață.

Astăzi, mai mult ca oricând, pare că avem întreaga lume la picioarele noastre. Putem călători virtual în orice colț al lumii, descoperind locuri spectaculoase și comori fascinante. Însă, experiența unei călătorii reale nu poate fi înlocuită.

Rutina este „ucigașul“ sufletului, de aceea avem nevoie ca, din când în când, să facem o pauză și să ne relaxăm. Călătoriile au numeroase beneficii asupra stării noastre fizice și psihice. Oamenii noi pe care îi cunoaștem, culturile inedite pe care le descoperim, locurile fascinante pe care le vizităm - toate acestea ne ajută să ne relaxăm și să ne reîncărcăm bateriile.

În ultimul an, din cauza pandemiei de coronavirus, au fost mai puține călătorii, însă, odată cu relaxarea restricțiilor, putem reveni, treptat, la obiceiurile de altădată. Fie că alegem să călătorim cu avionul, fie că preferăm să facem turul Europei într-o mașină sigură și confortabilă, precum Kia Ceed, și astfel să petrecem mai mult timp cu familia pe drum, o vacanță este mereu binevenită.

Citește și:

Dacă nu știi încă unde să mergi în concediu, în această vară, iată trei orașe europene care nu te vor dezamăgi:

Lisabona

Unul dintre cele mai frumoase orașe europene este Lisabona. Pe lângă obiectivele turistice care atrag privirile străinilor și clădirile istorice, construite în stil franțuzesc, Lisabona are parcuri și plaje care nu pot trece neobservate. Castelul Sao Jorge se numără printre cele mai vechi clădiri din oraș, iar Praça do Rossio este cea mai animată zonă din capitala Portugaliei. Dacă vrei să te bucuri de un apus superb, nu trebuie să ignori Elevador de Santa Justa, care îți oferă o imagine panoramică a orașului, iar cu tramvaiul 28 vei face cel mai faimos tur al Lisabonei, pentru că acesta traversează centrul și trece pe lângă numeroase atracții turistice.

Citește și:

Nici sectorul gastronomic nu trebuie ignorat, odată ce ai ajuns în Lisabona, orașul în care verile călduroase durează până în septembrie, iar toamna și iarna sunt anotimpuri prietenoase.

Paris

Unul dintre cele mai vizitate orașe din lume, Parisul este un loc ideal pentru vacanțe. Este cunoscut drept „Orașul Luminilor“ și este gazda multor îndrăgostiți care vin să îl viziteze pentru a-și celebra dragostea. Cu o bogată istorie culturală, Parisul este cunoscut, cu precădere, pentru Turnul Eiffel, pentru Muzeul Luvru, dar și pentru cafenelele în care scriitori și artiști celebri, precum Paul Verlaine, Arthur Rimbaud, André Gide și Ernest Hemingway, își petreceau zilele, una dintre acestea fiind Les Deux Magots. Odată ce ajungi la Paris, nu ai cum să nu te îndrăgostești de bucătăria și modă.

Citește și:

Roma

Roma este orașul pe care îl poți vizita în orice anotimp, fără să te plictisești vreodată. Istorie, arhitectură, străzi pitorești, obiective turistice, gastronomie, romantism - toate acestea fac parte din spiritul orașului. Aici poți vizita Colosseum, cel mai mare amfiteatru construit în timpul Imperiului Roman, Forumul Roman, care a fost un hub al vieții politice și sociale, locul în care se plimba Iulius Cezar cu mii de ani în urmă, dar și Capela Sixtină, capela palatului papal din Vatican și una din cele mai cunoscute comori artistice ale Europei.

Și, dacă tot ai ajuns la Roma, nu uita să te oprești la Fontana din Trevi, care este una dintre cele mai frumoase fântâni din Italia. Se spune că, dacă arunci o monedă în fântână, te vei întoarce la Roma, iar, dacă arunci doi bănuți, te vei îndrăgosti de un italian.

Citește și:

Ție ce orașe ți-ar plăcea să vizitezi în această vară?

Sursă foto: Siebe Warmoeskerken/ Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
22 Iunie 2021
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.