Setari Cookie-uri

Locuri de vizitat in Romania: 7 destinatii de vis

In urma anului 2020, probabil toti romanii, de la mic la mare, simt nevoia sa hoinareasca tara in lung si in lat in vara aceasta. Astfel, ne-am gandit ca ar fi de mare ajutor sa intocmim o lista cu cele mai frumoase opt destinatii din tara noastra.

După părerea mea, întotdeauna vacanțele în România pornesc pe premize false. Oamenii au impresia că România le este la îndemână și aleg să plece în vacanțe în destinații ce trec granițele țării noastre. Ei bine, astăzi am de gând să demonstrez contrariul. România este o țară plină de comori, o țară de poveste. România este o femeie capricioasă, metaforic vorbind. Poate să fie boemă, dulce și poate să te cutremure în exact aceeași măsură.

Locuri frumoase de vizitat în România

Astfel, aș vrea să începem cu una dintre destinațiile cele mai apropiate sufletului meu.

  1. Sighișoara, România

Sighișoara este un oraș parcă fără cusur. Mi-ar lua poate luni întregi să pot găsi un lucru care să îmi displacă la acest colț superb de lume.

Citește și:

Istoria acestui oraș este cu totul și cu totul specială. La Sighișoara s-a născut și a locuit Vlad Țepeș, a fost fondată Școala din deal – una dintre cele mai vechi școli din Transilvania, pereții fiecărei case sunt încărcați de zvonuri, de zâmbete și lacrimi, iar străzile pavate cu piatră țin socoteala celor mai vechi povești de dragoste.

Privit de la depărtare, Sighișoara pare a fi un oraș banal, mic, fără prea multe posibilități. Dar dacă apuci să îi inspiri aerul aparte, vei fi sedus.

Ce puteți face în Sighișoara ?

Urcați Scările Școlarilor- pentru priveliștea superbă din vârf, pierdeți noțiunea timpului pe străzile înguste, mâncați prânzuri delicioase și vizitați magazinele de antichități din care nu vreți mai vrea să ieșiți.

Citește și:

Tratați Sighișoara că o mică Viena și veți avea parte de o experiență inedită.

Destinatii Romania Balate Dorin/Shutterstock.com

  1. Plaja Cochilia

Știm deja veșnica și interminabila discuție despre plajele din România. Știm că tot românul caută plaja aia perfectă, din pozele de pe coasta Amalfitana, dar dacă se poate la Marea Neagră.

Ei bine, am găsit soluția !

Plaja Cochilia este una dintre cele mai speciale și frumos amenajate plaje de pe litoralul românesc, dacă ar fi să îmi dau cu părerea. Plaja acceptă un număr limitat de oameni în fiecare zi, punând la dispoziție perne supradimensionate pe post de șezlonguri, cocktailuri numai bune de răcorit și apă mării înspumată și rece.

Astfel, dacă sudul Franței nu este pe lista vara asta…plajă Cochilia sigur trebuie să fie!

Citește și:

Destinatii Romania Cristian Dobre/Shutterstock.com

  1. Cabana Piatra Mare

Mi-e foarte greu să exprim în cuvinte cât de important este acest loc pentru mine. Vă promit că o dată ajunși la cabană, vă veți îndrăgosti ! Întradevăr, trebuie să va înarmați cu răbdare multă, cu mulți litri de apă și cu forță pentru efort fizic.

Nu vreau să vând gogoși. Traseul până la Piatra Mare este dificil, este mult de urcat și v-ar putea lua câteva ore bune. Însă… satisfacția din vârf vă va umple sufletul.

Într-o vară am urcat până la cabană, am ajuns după vreo 4 ore (nu eram deloc pregătiți fizic, ne opream din sfert în sfert de ora). Am urcat și am urcat și am urcat, iar când am ajuns sus am urlat de fericire. Noroc că nu am urlat mai tare că speriam gașca de măgari ce ne așteaptau pe pășunea de la capătul traseului. Acolo am întâlnit un domn amabil ce stătea la cabană și de la care am cumpărat ciocolată și salam de biscuiți făcuți în casă.

Citește și:

Genul ăsta de experiențe sunt menite să rămână toată viață în sufletul omului. Și tot genul asta de experiențe te fac să spui : Te iubesc, România !

  1. Maramureș

Maramureș- capsula timpului.

Dacă sunteți în căutarea unui loc în care tradițiile și oamenii sunt neschimbați , acela sigur e Maramureș. Eu n-am avut ocazia să ajung decât o singură dată, dar m-am simțit ca într-un basm. Doamnelor, trebuie să fiu 100% sinceră și să vă spun că mai mult ca sigur veți pleca cu câteva kilograme în plus, dar și cu multă liniște și pace în suflet.

Pentru că asta face acel loc, readuce armonia în mintea și în inima fiecăruia, iar asta este fascinant !

Ce să faceți în Maramureș ?

Sunt o mulțime de obiective turistice demne de vizitat cum ar fi Cimitirul Vesel (care este cu adevărat o experiență unică) sau Mănăstirea Bârsana. Va puteți bucura de delicatesele culinare, de muzică, de porturile tradiționale și de veselia oamenilor.

Citește și:

Maramureș este fără doar și poate de pus pe lista acestei veri !

  1. Lacul Tarnița

Situat în apropiere de Cluj, Lacul Tarnița este o minune a naturii pe timpul verii. Este locul în care să ‘te uite Dumnezeu’, este locul perfect pentru ieșiri romantice sau weekenduri cu prietenii.

Pe malul lacului sunt construite trei vile de dimensiuni diferite și capacități diferite pe care le puteți accesa imediat, fiind la distanță de un click de Google.

Tarnița este unul dintre obiectivele pe care le gasim în apropierea superbului oraș Cluj. Pe lângă Tarnița putem pune în lista Lagună Albastră din Aghiresu (la doar 30 de km de Cluj), pădurea Hoia Baciu (zona 51 a României) și multe altele.

Ah și apropo, dacă dați vreo tură prin Cluj- neapărat să mergeți să mâncați de la Panemar (cea mai bună patiserie din câte există în țară).

Citește și:
  1. Castelul Peleș

Știți cum e cu prima iubire ? Întotdeauna tinzi să te întorci la ea ! Așa sunt eu când vine vorba de Castelul Peleș.

Cine merge la Peleș și nu se simte ca o prințesă scoasă dintr-o carte de basme, ar trebui să se străduiască mai tare !

Castelul Peleș este probabil cel mai frumos castel din România. Are în spate istoria monarhiei țării noastre, arhitectură de excepție și un prestigiu pe care niciun alt castel nu i-o poate fură. Va sugerez nu să vizitați castelul, ci să îl savurați. Bucurați-vă de o cafea pe terasă, de o prăjitură și de un petic de soare. Adânciți-va în poveste și veți reuși să vedeți cu alți ochi ceea ce este castelul Peleș.

  1. Castelul de Lut Valea Zânelor

Ultimul, dar nu cel din urmă, este castelul Zânelor. Acesta se poate încadra cu ușurință în topul celor mai instagramabile locuri din țară. De la mic la mare, de la influencer la om de rând, oricine își face poze superbe la Castelul de Lut.

Povestea minților luminate ce au pus pe picioare acest proiect începe în 2014 când au avut inspirația de a transforma un vis în realitate.

Castelul de Lut Valea Zânelor este impresionant prin simplitatea lui, prin faptul că este o bucată din povestea cu zane și spiriduși pe care o auzeam când eram mici. Această locație este perfectă atât pentru copii cât și pentru cei mari- care oricât de serioși s-ar da întotdeauna își vor dori măcar o secundă înapoi în copilărie.

Acestea fiind spuse, am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea celor mai frumoase destinații din România. Pe lângă acestea mai sunt probabil zeci, care nu au mai încăput în acest articol.

La final, aș vrea să menționez încă o dată că România este ceea ce o facem noi să fie.

Știți, în teatru e o vorbă : Poporul joacă Regele !

Vizionare placuta


Cătălina este cel mai nou și tânăr redactor Kudika, acoperind zonele de Travel, Artă și Cultură. Cătălina este pasionată de teatru și cinematografie, de cinci ani este membru activ al...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.